Ik, ik! door Mirjam Oldenhave

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 8 | 457 woorden
  • 8 augustus 2006
  • 39 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.9
  • 39 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2002
Pagina's
128
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2003 Genomineerd)

Boekcover Ik, ik!
Shadow
Ik, ik! door Mirjam Oldenhave
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Ik, ik!
Schrijfster: Mirjam Oldenhave
Omslagillustratie: Alice Hoogstad
Omslagontwerp: Frederike Bouten
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Jaar van de uitgave: 2002
Genre: Tweelingen

Dit boek heb ik gekozen omdat: Ik het boek waar ********* haar boekbespreking over deed in de bieb zag ging lezen en het wel een leuk en boek vond. Toen ben ik op zoek gegaan naar een ander boek van die schrijfster en dit wel een leuk boek leek. Daarom doen ik over dit boek mijn boekbespreking.

De hoofdpersoon is Julia. Julia heeft een vader, want haar moeder is vlak na haar geboorte overleden. Ook heeft ze een hond. Het is een speciale hond, want het was een blinde geleide hond van een vriend van haar vader. De hond heet mick. Ze woont in een flat en heeft een heel goede vriendin die onder haar woont ze heet Britt.


Julia en Britt gaan naar de skatebaan bij hun in de buurt. Daar leren ze Reggie kennen. Julia vraagt hem om ’s avonds te komen eten. ’s Avonds komt hij er achter dat haar moeder vlak naar haar geboorte is overleden. Julia zegt ook dat ze haar vader een keer aan de telefoon heeft horen zeggen dat als het anders was gegaan dat ze dan een vader moeder en een zus had gehad. De volgende dag vroeg ze aan haar vader waarom er adoptieouders klaarzaten toen ze net geboren was. Hij zij 1 zin dat in haar hoofd bleef hangen: “Ik heb er nooit aan getwijfeld of ik jou wel wilde”. De volgende dag bij de skatebaan zei ze tegen Britt en Reggie wat haar vader allemaal had gezegd en ook de zin: “Ik heb er nooit aan getwijfeld of ik jou wel wilde”. Nadat Reggie dit had gehoord ging hij nadenken. Toen wist hij het opeens Julia was een tweeling.’s Avonds ging Julia met haar vader scrabbelen toen zei het woord tweeling legde knikte hij. En bij het woord eeneiig knikte hij. Dus ze was tweeling. Ze ging naar Britt en vertelde het. Daarna gingen ze naar reggie en vertelden het ook. De volgende dag vroeg ze aan haar vader waar haar zus woonde (het moest een zus zijn anders wist haar vader het wel bij eeneiig) haar vader zei in Nijmegen maar verder wist hij ook niet. Toen ze dat wisten gingen ze meteen de volgende dag met z’n drieën naar Nijmegen. Ze gingen de hele dag zoeken en de volgende dag ook. Britt en Julia gingen naar de snackbar om een patatje te halen. Daar ga ik nu een stukje over voorlezen.

Discussievraag: Wat zou jij er van vinden of doen als je er achter kwam dat je een tweeling was en je vader en/of moeder je dat nooit had verteld?

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

in een tekstje staat blindEgeleide hond maar et is blindgeleidehond

14 jaar geleden

L.

L.

het is helemaaal niks aaan allles is gewooooooon foouuutt!!!!!!!!!!!!.

15 jaar geleden

A.

A.

jaah laura heeft gelijk

11 jaar geleden

D.

D.

ik vind dat de leefteid van julia moet instaan

11 jaar geleden

Andere verslagen van "Ik, ik! door Mirjam Oldenhave"