IJsbarbaar door Rob Ruggenberg

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover IJsbarbaar
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 6e klas vwo
  • 21 april 2021
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
3 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2011
Pagina's
320
Geschikt voor
onderbouw vmbo/havo/vwo
Punten
2 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Prijzen
Debuutprijs Jonge Jury (2013 Winnaar) , Jonge Jury (2013 Winnaar)

Boekcover IJsbarbaar
Shadow

Op een dag in 1624 wordt de dertienjarige Nunôk ontvoerd uit Groenland door plunderende zeelui. Na een ruwe tocht belandt de jongen in Holland. Nunôk is nieuwsgierig naar deze nieuwe wereld, maar dat verandert al snel als hij verkocht wordt aan een kermisbaas en moet optreden als ijsbarbaar. Zelfs prins Maurits komt kijken hoe hij een meeuw neerschiet en r…

Op een dag in 1624 wordt de dertienjarige Nunôk ontvoerd uit Groenland door plunderende zeelui. Na een ruwe tocht belandt de jongen in Holland. Nunôk is nieuwsgierig na…

Op een dag in 1624 wordt de dertienjarige Nunôk ontvoerd uit Groenland door plunderende zeelui. Na een ruwe tocht belandt de jongen in Holland. Nunôk is nieuwsgierig naar deze nieuwe wereld, maar dat verandert al snel als hij verkocht wordt aan een kermisbaas en moet optreden als ijsbarbaar. Zelfs prins Maurits komt kijken hoe hij een meeuw neerschiet en rauw opeet. Nunôk ontsnapt en wil nog maar één ding: terug naar Groenland. Maar hoe komt hij weer thuis?

Nunôks zenuwslopende vlucht door het Nederland van de zeventiende eeuw en zijn ontberingen bij de walvisvaarders zul je niet gauw vergeten.

IJsbarbaar door Rob Ruggenberg
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "IJsbarbaar door Rob Ruggenberg"