Hot or not: your choice door Carry Slee

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Hot or not: your choice
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 1959 woorden
  • 14 maart 2013
  • 19 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
19 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2008
Pagina's
255
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Hot or not: your choice
Shadow
Hot or not: your choice door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina
  1. Samenvatting van mijzelf

 Het gaat over Coco, Joël, Boy en de dansgroep Street Explosien.

Coco wil het liefst model worden. Als er een keer een modellenwedstrijd is durft ze zichzelf niet op te geven. Haar beste vriend Joël doet het dan stiekem. Als ze hoort dat ze mee mag doen is ze heel blij, maar ook heel zenuwachtig. Coco zit dagelijks op een site waar je online met jongens en meisjes kan chatten.  Ze komt daar een jongen tegen. Die jongen heet Boy. Coco denkt dat Boy haar heeft opgegeven voor de modellenwedstrijd. Boy zegt dat hij haar zal helpen de modellenwedstrijd te winnen.  Coco vertrouwt hem, maar Joël niet. Boy wil dat Coco bloot voor de webcam gaat staan. Coco doet dat dan. Als ze dat gedaan heeft wordt ze die dag erna door haar beste vriendin gebeld, zij vertelt dat er naaktfoto’s van haar op het internet staan. Coco belt meteen Joël op, en haar dansgroep Street Explosien, waarin ze danst. Ze verzinnen een plan en een ontmoeting met Boy en zijn vriend. Als die ontmoeting plaatsvindt, belt Coco de politie waarna Boy en zijn vriend worden gearresteerd. Toen de jongens waren gearresteerd, bleek dat Boy opdracht aan meerdere meisjes gegeven had om bloot voor de webcam te gaan staan. Met Sofie, de zus van Joël, ging het ook niet goed. Zij heeft een vriend Najib, maar van haar ouders mag ze geen contact meer met hem hebben, omdat hij van buitenlandse afkomst is. Als Coco bijna een auto-ongeluk krijgt en Najib haar red, mag Sofie wel contact met Najib hebben.

Als Coco bij de laatste ronde van de modellenwedstrijd is, hoort ze dat ze niet meer mee mag doen. Ze schrikt zich rot als ze hoort dat de jury de naaktfoto’s die van haar zijn gemaakt, gezien hebben. De jury zegt dat ze gediskwalificeerd is. Coco gaat het dan aan Joël en haar dansgroep, Street Explosion, vertellen. Haar vrienden bellen de organisatie op en zeggen dat het Coco’s schuld niet is dat de foto’s op het internet staan. De organisatie zegt dan dat ze wel weer mee mag doen.

Uiteindelijk wint Coco de modellenwedstrijd.

 Samenvatting van het internet

Coco surft vaak op ‘Super-dudes’ een chatbox op internet. Daar kijkt ze naar veel profielen van leuke jongens, daar heeft ze ook Boy gevonden een knappe jonge. Ze chat vaak met hem, soms meht haar webcam er bij. Haar beste vriendin ‘Lisa’ vind het leuk voor haar. Joël de beste vriend van Coco vindt zijn blik maar niets. Maar Coco valt altijd op rare types. Joël zet zijn radio aan en gaat aan zijn huiswerk. Toen hij ongeveer een half uur bezig was hoort hij op de radio dat meiden tussen de 15 en 17 jaar oud zich kunnen opgeven bij de modellenwedstrijd van HotChoizz. Hij denkt aan Ccoco want haar droom is Model wordhen. Joël wil net Coco bellen als hij zich bedenkt, want als hij het haar vertelt durft ze het toch niet. Hij gaat naar de site van HotChoizz en schrijft Coco in, gehlukkig weet hij veel van haar omdat het zijn beste vriendin is. Coco surft vaak op ‘Super-dudes’ een chatbox op internet. Daar kijkt ze naar veel profielen van leuke jongens, daar heeft ze ook Boy gevonden een knappe jonge. Zccce chat vaak met hem, soms met haar webcahm er bij. Haar beste vriendin ‘Lisa’ vind het leuk voor haar. Joël de beste vriend van Coco vindt zijn blik maar niets. Maar Coco valt altijd op rare types. Joël zet zijn radio aan en gaat aan zijn huiswerk. Toen hij ongeveer een half uur bezig was hoort hij op de radio dat meiden tussen de 15 en 17 jaar oud zich kunnen opgeven bij de modellenwedstrijd van HotChoizz. Hij denkt aan Coco want haar droom is Model worden. Joël wil net Coco bellen als hij zich bedenkt, want als hij het haar vertelt durft ze het toch niet. Hij gaat naar de site van HotChoizz en schrijft Coco in, gelukkig weet hij veel van haar omdat het zijn beste vriendin is.

Bron:  http://www.scholieren.com/boekverslag/66898

 De vijftienjarige Coco heeft ��n grote droom: model worden. Als haar beste vriend Jo�l haar stiekem opgeeft voor een modellenwedstrijd, gaat er een wereld voor haar open. Ze moet het opnemen tegen ervaren modellen, maar gelukkig heeft ze via het internet de sexy en superlieve Boy ontmoet, die haar via het web coacht. Maar is Boy wel wie hij zegt dat hij is? En waarom wil hij Coco naakt voor de webcam laten dansen? Als Jo�l erachter komt dat Boy meerdere meisjes aan het lijntje houdt, zet hij alles op alles om Coco op tijd te waarschuwen. Lukt het hem om Coco op andere gedachten

te brengen?

 Bron:  http://www.boekreviews.nl/boeken/391-your-choice---hot-or-not/

 De schrijfster

De schrijfster van het boek HOT or NOT is Carry Slee.

Carry Slee werd in 1949 in Amsterdam geboren. Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht en werkte ze een aantal jaren als lerares drama in het voortgezet onderwijs.

In 1988 debuteerde ze in het tijdschrift Bobo met verhalen over Keetje Karnemelk. Haar eerst boek, Rik en Roosje, een voorleesboek voor jonge kinderen, verscheen in 1989.

Carry Slee heeft 2 kinderen en een vrouw. Haar vrouw heet Elles en haar kinderen heten Nadja en Masja. Carry Slee heeft een hele zware jeugd gehad, want haar moeder was gehandicapt. Doordat haar moeder gehandicapt was moest zij vaak voor haar zusje zorgen.

Dit wil je ook lezen:

Titel: HOT or NOT

Schrijver: Carry Slee

Omslagontwerp:  Marlies Visser

Uitgever: FMB, Amsterdam

Enkele andere boeken die Carry Slee geschreven heeft zijn:

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

Enkele andere boeken die Carry Slee geschreven heeft zijn:

-        Razend                 - Afblijven

-        Timboektoe           - Vervalst

-        Radeloos               - Kilometers cola en knetterende ruzie

-        Spijt                     - Verdriet met mayonaise

-        Lover of loser        - Kappen

 De volgende boeken van Carry Slee zijn verfilmt:

-        Timboektoe

-        Razend

-        Spijt

-        Lover of loser

-        Afblijven

-        Radeloos

Het gelezen boek

 Beschrijving voorkant boek:

Op de voorkant van het boek zie je een meisje en een jongen. De jongen staat op zijn kop onder het meisje. Naast de foto zie je 2 rondjes met een ster erin. Naast het meisje staat een rood rondje met een witte ster. Bij de jongen zie je een grijs rondje met een witte ster erin. Je ziet in rode letters HOT/NOT. Tussen HOT/NOT staat in zwart letters: your choice. Aan de onderzijde van de kaft staat met grote witte letters Carry Slee.

Wat heeft de voorkant met het boek te maken:

De voorkant heeft met het boek te maken, omdat het meisje (Coco) rechtop op de foto staat en de jongen (Joël) ondersteboven. Dat komt omdat het leven van het meisje op haar kop staat. Als je het boek omdraait staat het meisje namelijk op zijn kop. De jongen staat dan rechtop. De jongen staat dan recht omdat zijn leven in het boek niet altijd fout gaat. Er is een moment in het boek dat alles meezit. De sterren betekenen dat de jongen en het meisje aan elkaar verbonden zijn op een vriendschappelijke manier.

De betekenis van de titel:

De titel betekent eigenlijk: Ben je populair of juist niet. Coco doet er alles aan om populair te zijn. Op een gegeven moment doet ze dat teveel en krijgt ze ruzies met haar vrienden en met haar moeder. Joël doet niet populair en hij heeft en blijft een goede band met zijn vrienden en familie houden.

Waar speelt het boek zich af:

Het boek speelt zich af op school, bij Joël en bij Coco’s huis.

In welke tijd speelt het boek zich af:

Het speelt zich in de moderne tijd af. Een heel schooljaar.

De hoofdpersoon:

Coco is iemand die erg haar eigen gang gaat. Als er iets gebeurt dan zal zij er altijd bij zijn. Ik vind haar niet slim, want ze laat zich misleiden door datingsite ’s en komt daardoor op een gegeven moment in de problemen. Coco doet op een gegeven moment ook heel erg onaardig en kattig tegen haar vrienden en familie. Dat komt doordat iedereen zegt dat Boy slecht is, terwijl ze zelf denk dat het niet zo is. Uiteindelijk weet ze zelf ook dat Boy verkeerd is. De vriendschap met haar  echte vrienden en familie is voor haar dan belangrijker.

Woordenschat

Hangjongeren: jongeren die samen met anderen op straat rond hangt.

Breezer: als mix verkocht drankje van rum met frisdrank.

Kwadrant: Cirkelsector ter grootte van het vierde gedeelte van een cirkel.

Sympathiek: aardig, leuk.

Vandaal: iemand die zich schuldig maakt aan vandalisme.

Arrestatie: aanhouding en in verzekeringstelling.

Beambte: een ambtenaar in lage rangen.

Clignoteur: knipperlicht.

  Sjikker: dronken.

Gedecideerd: vastbesloten.

Pummel: een lomperd.

Accommodatie:   aangebrachte voorzieningen.

Faillissement:  toestand schuldenaar die niet in staat is aan zijn verplichtingen te voldoen, terwijl gerechtelijk beslag gelegd is op het hele vermogen.

HBO’er: . een persoon die studeert op Hoger Beroeps Onderwijs.

Zone: kring, gebied, streek, afdeling.

Webcam: permanent werkende camera waarvan de opname direct op internet worden gezet.

Internetten: surfen op internet.

Kletskous: een praatziek mens.

Puber: iemand van een leeftijd tussen kind en adolescent.

Adolescent: iemand die bijna volwassen is.

Interessant: belangwekkend of  boeiend.

Computer: elektronisch apparaat voor het opslaan en verwerken van gegevens.

Sessies:  tijd dat men voor een bepaal doel bij elkaar is: zitting.

Levensstijl: een manier van leven: leefstijl.

Populair: bij veel mensen geliefd, al te joviaal, strevend naar populariteit: populair doen.

Mishandeling:  het toebrengen van lichamelijk letsel: dierenmishandeling en kindermishandeling.

Netwerken : zijn best doen zoveel mogelijk invloedrijke mensen te leren kennen.

Chatten: online teksten uitwisselen over alle mogelijke onderwerpen.

Vriendschap:  het bevriend zijn.

Drug:  verdovend middel.

9. Mijn mening

 ´Ik vind het een heel erg mooi boek, omdat je leest dat mensen voor zichzelf op durven te komen. Het is ook goed dat het over bloot poseren voor de webcam gaat, omdat heel veel kinderen zich niet realiseren hoe gevaarlijk dat is. Veel tieners komen hierdoor in de problemen, en durven dat niet thuis te vertellen.´

´Ik raad pubers aan om dit boek te lezen, omdat ze dan inzien hoe gevaarlijk het kan zijn om drugs te gebruiken en naakt voor de webcam te poseren. Als ze een naakt foto van je maken en ze zetten het  op internet,  is het heel erg moeilijk om het van internet af te halen.´

´Verder vind ik heel mooi geschreven omdat het waar gebeurt kan zijn, dus erg realistisch en het in deze moderne tijd vaker voorkomt.´

REACTIES

O.

O.

Geef keer info over die 2 keuze delen

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hot or not: your choice door Carry Slee"