Hot or not: your choice door Carry Slee

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 2040 woorden
  • 29 oktober 2008
  • 147 keer beoordeeld
  • Cijfer 7
  • 147 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2008
Pagina's
255
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Hot or not: your choice
Shadow
Hot or not: your choice door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!
Titel: Hot or not your choice
Auteur: Carry Slee
Uitgeverij: Pimento
Aantal bladzijden: 255 bladzijden
Keuzemotivatie:
Ik vind het leuk dat je zelf kan kiezen welke kant je op wil.
Samenvatting
Coco surft vaak op ‘Super-dudes’ een chatbox op internet. Daar kijkt ze naar veel profielen van leuke jongens, daar heeft ze ook Boy gevonden een knappe jonge. Ze chat vaak met hem, soms met haar webcam er bij. Haar beste vriendin ‘Lisa’ vind het leuk voor haar. Joël de beste vriend van Coco vindt zijn blik maar niets. Maar Coco valt altijd op rare types. Joël zet zijn radio aan en gaat aan zijn huiswerk. Toen hij ongeveer een half uur bezig was hoort hij op de radio dat meiden tussen de 15 en 17 jaar oud zich kunnen opgeven bij de modellenwedstrijd van HotChoizz. Hij denkt aan Coco want haar droom is Model worden. Joël wil net Coco bellen als hij zich bedenkt, want als hij het haar vertelt durft ze het toch niet. Hij gaat naar de site van HotChoizz en schrijft Coco in, gelukkig weet hij veel van haar omdat het zijn beste vriendin is.
Coco heeft net haar huiswerk gemaakt als haar moeder haar voor het eten roept. Ze kijkt op de klok en ze schrikt zich kapot het is al zes uur. Coco moet op schieten anders komt ze nog te laat voor Street Explosion haar breakdance groep, die ze samen met haar beste vrienden: Joël, Lisa, Jeffrey en Timo heeft opgericht. Ze komt nog net op tijd aan bij‘de villa,’ hun zelf gemaakte breakdanceclub. Ze beginnen direct met hun moves, het gaat erg goed met Coco ze is erg soepel. Na afloop is ze moe, ze zegt haar vrienden gedag en gaat naar huis. Thuis aan gekomen krijgt ze een brief van haar moeder over een over andere audities van HotChoizz. Ze maakt het open en schrikt, ze leest dat ze over 1 week naar de studio moet van het modellenbureau. Ze had zich helemaal niet ingeschreven, ze dacht dat Boy het gedaan had, ze belde direct Lisa en zei wat haar was overkomen.

Joël zat thuis achter de tv, er waren alleen maar stomme programma’s dus hij zetten de tv uit. Hij liep naar boven en keek bij haar zus ‘Sofie’ naar binnen. Sofie zat te huilen, hij dacht dat het over Najieb ging haar vriendje. Hij had gelijk, want Sofie vertelde alles. Ze mocht niet meer met Najieb omgaan omdat het een Marokkaan is dat zei haar vader. Joël vond het zielig voor haar, hij was boos op zijn vader. Jeffrey belde en vertelde dat het breakdance niet door ging omdat Coco en Lisa niet konden. Joël vond het jammer want hij had er net zin in, toen ging hij maar ff tv kijken. Hij liep naar beneden en zag zijn vader weer die stomme quiz show te kijken. Zijn vader was heel vrolijk want hij had zich opgegeven om mee te doen bij die quiz. En hij vroeg Joël of hij mee ging, hij was beetje aan het dromen en hoorde het half en hij zei ja gezegd. Een paar minuten later bedacht hij pas dat hij mee ging.
Vandaag is het de dag voor Coco, over 1 uur staat ze in het HotChoizz gebouw. Ze is bestwel zenuwachtig. Ze verveelde zich en dacht aan Boy, Coco ging kijken of hij online was. Ze zetten de Computer aan en starten het internet op, ze typte de site in en keek. Hij was er, Coco was blij en Boy bedankten hem dat hij haar heeft ingeschreven voor HotChoizz. Boy wist er niks van, maar hij zei Geen dank Schat! Het was bijna tijd en Coco zei hem gedag, Boy wenste haar geluk. Coco stapte op haar fiets en ging naar Lisa toe want die ging ook mee. Lisa stond klaar en samen fietsten ze naar het modellenbureau toe. Het was druk toen ze aan kwamen waren de fietsen stallingen vol. Ze parkeerde hun fietsen in de bosjes. Toen ze naar binnenliep werd Coco mee genomen door een vrouw ‘Katy’. Lisa werd een andere kant opgestuurd. Na een half uur waren alle meiden binnen en begon Katy alles uit te leggen wat ze moesten doen deze dag en de komende weken. Coco snapte alles en begon met het oefenen van de eerste scene, ze moest een jonge versieren en heel stoer kijken. Het ging vrij goed en na ongeveer 2 dagen zal ze gebeld worden, als ze door was zou ze een nieuwe opdracht krijgen, Coco dacht aan Boy misschien kon hij haar helpen. Lisa vond het ook erg goed gaan. En ze fietsen samen weer naar huis. Onderweg belde Coco Joël, dat het erg goed ging.
Joël was erg chagrijnig want die avond zou hij met zijn vader & moeder naar de quiz gaan. Sofie ging niet mee want die bleef thuis en vroeg Najieb om te komen, ze vertelde Joël dat ze die avond zou ontmaagd worden ze had alles geregeld. Het was eindelijk zo ver zijn vader en moeder waren klaar en riepen Joël, hij was het vergeten en verkleden zich snel en zei zijn zus gedag. Toen ze weg reden zag Joël Najieb komen aanrijden. Ze kwamen aan bij de Studio en zijn vader werd opgemaakt en Joël en zijn moeder werden naar de zaal geleid. De presentator testen alles en de show begon, zijn vader kwam op met 9 andere kandidaten. Hij lag er direct de eerste ronde uit. In de pauze gingen Joël en zijn moeder naar zijn vader toe, hij was geïrriteerd. Ze gingen direct naar huis. Joël stuurde een sms naar Sofie dat ze er aan kwamen. Sofie schreef een sms terug, waarin ze zei dat de kust veilig is, er was alleen een probleem. Joël kwam thuis en ging direct naar boven toe, hij liep naar zijn zus haar kamer. Sofie legde uit dat ze klaar waren en toen Najieb terug trok en toen was het condoom eraf gegleden. Ze dacht ze misschien zwanger werd. Joël zei dat ze een pil moest nemen maar de winkels waren dicht. En morgen ochtend ging ze direct met de bus naar Berlijn toe met haar klas.
Coco was gebeld dat ze door was met 4 andere meiden, ze kon het bijna niet geloven. Ze ging naar de site van Super-dudes om het aan Boy te vertellen. Boy vond het leuk voor haar en zei dat hij haar wou helpen voor de webcam. Joël werkt in een winkel in hun dorp, hij kwam Yoice tegen iemand bij hun op school. Ze was heel erg blij omdat ze op een site een leuke jonge had gevonden, ze liet een foto zien het was Boy. Joël wist genoeg, Boy is een player. Hij moest het zo snel mogelijk aan Coco vertellen, hij ging er naar toe, hij kwam Coco’s kamer binnen en vertelde dat Yoice ook en vriendje heeft genaamd Boy en die er ook zo uitziet, hij wil het haar laten zien gaat ze mee?
Nu moest je kiezen of ze mee gaat, of niet. Ik heb gekozen dat ze wel mee gaat.
Coco wil eigenlijk niet maar voor de zekerhei wil ze het toch maar weten. Ze gaat samen met Joël naar Yoice toe, het was zo. Coco was geschrokken en Yoice ook, Coco was bijna naakt gegaan. Ze willen die Boy pakken heel snel voordat hij andere meisjes hetzelfde aan doet.
Joël lag in bed en ging naar de wc, hij ging weer in bed liggen, hij keek op de klok en het was 6u, hij bleef nog even liggen voordat hij naar school moest. Hij werd om half 7 gebeld door Sofie uit Berlijn. Ze is bang dat ze zwanger is. Joël ging direct achter zijn pc en keek hoe die pil werkte, wat blijkt die pil is gebruikbaar voor 72uur hij rekent het uit en het kan, ze heeft nog 2 uur. Hij zegt het tegen Sofie, ze ging direct naar een drogist en het was gelukt, Najieb was ook erg blij dat alles goed ging.
Yoice en Coco willen die Boy oppakken. Coco heeft een idee, ze verzamelt alle slachtoffers van Boy en dan gaan ze mee doen met het programma Wanda tank you. Maar daar pakken ze hem juist. Joël en Sofie hebben problemen want de vader van hun is er achter gekomen dat Sofie nog steeds met Najieb omgaat. Hij probeert te dreigen dat ze huisarrest krijgen van een half jaar en nog meer. Joël en Sofie laten het er niet bij zitten en lopen weg. Ze overnachten in de Villa. Hun vader komt erachter en zoekt hun. Maar hij is zo wild dat hij de sloot in rijd. Najieb ziet het gebeuren en red hun vader. Daardoor mag de vader van hun Najieb wel en hij heeft zijn excuus aan geboden.

Lisa krijgt na een tijdje verkering met Joël, het lukte Coco om Boy naar de show te krijgen. En hij wordt flink voor schut gezet door zijn slachtoffers. En het belangrijkste Coco ging naar de Finale van de modellenwedstrijd en ze won!! Dus was ze 1 jaar lang het gezicht van HotChoizz.
Titelverklaring
De titel Hot or not past goed bij het boek, want het gaat een deel over de modellen wereld van Coco en daar is hot or not belangrijk bij. Maar het gaat ook een beetje over de personen in het boek wie hot is en wie niet. Maar als je de titel zo leest weet je niet direct waar het over gaat.
Ik denk dat Carry Slee deze titel heeft bedacht omdat het een beetje over modellen gaat. Maar het is niet echt een speciale bedoeling.
Beoordeling
Hot or Not your choice vind ik een heel leuk/spannend boek, omdat het in het echt ook allemaal kan gebeuren. Ik ging helemaal mee met de hoofdpersonen, daardoor kwam ik zo door het boek heen. Er gebeurde erg veel in het verhaal, Soms was het bestwel spannend maar soms ook weer grappig maar gelukkig eindigde het verhaal goed. Het verhaal speelde zich in de tegenwoordige tijd af. Ik kon me zelf bestwel met Joël vergelijken, omdat hij zelf ook erg sportief is en van muziek houdt. Ik heb ook wat geleerd, want ik weet nu dat Chatten met onbekende mensen gevaarlijk is want als iemand in de chatbox tegen jouw zegt dat hij 14 is kan hij ook wel 50 zijn. Ik vind boeken lezen en boekverslagen maken steeds leuker worden. Want het gaat steeds beter. Dit vind ik typisch één ‘Carry Slee’ boek want alles zit erin, want hij is erg leuk. Ik zou het iedereen aanraden want het is een erg leuk boek.
Personages
Er zijn twee hoofdpersonen Coco & Joël.
Coco is een meisje van ongeveer 15 jaar. Ze zit in de 4de van de Havo. Haar favoriete hobby is dansen. Ze heeft samen met haar vrienden een dansclub gemaakt. Ze surft ook vaak op internet om leuke jongens te bekijken. Haar droom is om model te worden bij een groot modellenbureau bijvoorbeeld: HotChoizz.
Joël zit bij Coco in de klas zijn beste vriendin. Hij houd zelf erg van dansen en muziek. Hij heeft een goede band met zijn zus ‘Sofie’, Joël kan haar alles vertellen. Hij is verliefd op een Lisa een meisje van hun dansgroep. Hij wil later van breakdance zijn beroep maken, hij is helemaal gek van mooie auto’s.
Waar speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich op veel plaatsen af. Bijvoorbeeld: op school(plein), bij Coco/Joël thuis, in de studio. Het is een grote stad, de naam wordt niet genoemd.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt het in de tegenwoordige tijd af, want het kan in het dagelijks leven ook gebeuren. Het boek speelt zich af in de lente, want het is niet echt koud maar ook niet echt warm. Het verhaal duurt totaal ongeveer 5 weken, want dat heb ik uitgerekend.
Belangrijkste gebeurtenis
De belangrijkste gebeurtenis was dat Joël naar Coco toe ging om te zeggen dat Boy een player is. Maar Coco was helemaal in de war en toen moest ze kiezen of ze mee ging of niet.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Q.

Q.

hea

ik vind jou boekenverslag van Carry Slee hot or not echt super tof
ik wou het voor nederlands gebruiken maar het is z'n 1800 woorden te groot:) maarja ik heb er wel veel aan

bedankt maatje

greetzz

13 jaar geleden

A.

A.

Koeewlll man !
maar hij hoort niet op de radio over hot choizz :D
Maar hij herinnert zijn zus weer want zij had het erover :D


x

13 jaar geleden

M.

M.

heey..ik vindt het boek egt leuk!! maar bij dit verslag is het alsof je het boek leest. en joel heeft het vn sofie!!

11 jaar geleden

L.

L.

dit noem je niet echt een verslag !!

11 jaar geleden

R.

R.

je hebt een beetje een lange samenvattig, dit noem ik niet echt een boekverslag! ;$

11 jaar geleden

J.

J.

hij ik vind het boek wel leuk ik zou hem zelfs 2 keer kunnen lezen cool hee

11 jaar geleden

J.

J.

hee ik vindt dat boek heel leuk en ook grappig soms

11 jaar geleden

M.

M.

kyk dit noem ik nou een boekverslag!!!!

11 jaar geleden

H.

H.

die samenvatting is langggggggggggggggggg!!!!

11 jaar geleden

C.

C.

ik vind het echt goed, alleen ik moest hem voor mezelf nog eventjes verkleinen haha ;x

11 jaar geleden

*.

*.

Het is wel een hele lange samevating zeg!!! Kan het niet wat kleiner?

10 jaar geleden

D.

D.

ik vind het echt een leuk boek hoor ik zou hem lezen.

10 jaar geleden

L.

L.

Ik vond het een super leuk boek ! De samenvatting is ook er goed te begrijpen ! :)
Ga hem zeker nog een keertje lezen als dat kan ! ;)

xLenaa

9 jaar geleden

P.

P.

Dit boek is echt zo geweldig het is spannend schokkend gwn alles in een wat een boek moet hebben !

8 jaar geleden

M.

M.

VEEL TE VEEL

3 jaar geleden

g.

g.

thnxx
je hebt mijn leven gered ik moet dit boek morgen uit hebben en door jou weet ik nu alles xx

2 jaar geleden

Andere verslagen van "Hot or not: your choice door Carry Slee"