Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik (zonder) liefde?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 900 woorden
  • 28 september 2007
  • 184 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
184 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik (zonder) liefde?
Shadow
Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De titel van het boek is: Hoe overleef ik (zonder) liefde De schrijfster is: Francine Oomen Iets over de schrijfster: Francine Oomen is geboren op 27 Maart 1960 in Laren, als oudste van vijf kinderen. Na de middelbare school en de Design Academy in Eindhoven werkte ze lange tijd als zelfstandig industrieel ontwerper, en ontwikkelde ze onder andere nieuwe soorten baby en kleuter boeken. Later ging ze voor steeds oudere lezers schrijven. De grote doorbraak kwam met de Hoe Overleef Ik serie. Die boeken vielen vaak in de prijzen bij kinderjury`s. Het genre is: Liefde
De hoofdpersonen: Rosa: is een meisje van 16 jaar. Woonde in Groningen en is nu verhuisd naar Amsterdam. Ze is snel Jaloers en erg behulpzaam voor andere mensen. Noa: is een meisje dat erg druk is. Ze heeft veel problemen thuis ze moet van haar ouders haar school afmaken en dan naar Marokko waar ze is uitgehuwelijkt maar dat wil ze niet want ze is verliefd op Samuel. Carmen: een vriendin van Roos. Ze wil graag model worden en is erg verlegen en stil. Joya: is ook een vriendin van Roos ze heeft magische krachten. Neuz: zijn echte naam is vincent hij wordt neus genoemd omdat hij een grote neus heeft. Hij is het vriendje van Roos en woont in Groningen. Esther: een vriendin van roos waar ze veel mee mailt want zij woont in Groningen. Jonas: beste vriend van Rosa hij woont in Groningen en is homo hij zit daar echt mee en durft niet uit de kast te komen. Jim: Rosa leert Jim kennen in de trein. Hij kite surft en Rosa lijkt een beetje verliefd op hem te worden tot ze er achter komt dat hij homo is.
Appie: is het broertje van Rosa hij heet eigenlijk abeltje hij is 3 jaar. Meneer Rosetti: is de eigenaar van de bloemenwinkel waar Rosa werkt en waar haar moeder op het eind een beetje een relatie mee krijgt. Yoesoef: de neef van Noa. Hij brengt haar elke dag met de auto naar school en later blijkt dat hij haar daar seksueel misbruikt heeft. Samuel: is een verlegen jongen. Hij is het vriendje van Noa Perspectief: Hij/Zij Tijd en plaats Het wordt gespeeld in deze tijd want ze gebruiken computers en mobieltjes. Tijdsverloop is een paar weken want eerst zitten ze op school en daarna hebben ze vakantie en dat is wanneer het boek bijna uit is. Plaatsen waar het zich afspeelt: Bij Rosa thuis, in de bloemenwinkel, in de pink lagoon, en in Groningen. Thema Het thema is liefdes problemen want alle relaties in het boek gaan moeilijk Noa met samuel Rosa`s relatie met Neuz. En Jonas die verliefd is op jongens.
Titelverklaring: het boek heet zo omdat het hele boek over liefde gaat. Realistisch: Ja het is realistisch want deze problemen komen in het echt ook voor. Korte samenvatting: Rosa hoort een tijd niks meer van Neuz, en daardoor twijfelt ze of hij nog wel van haar houd. Als ze Jim ontmoet in de trein, vraagt ze zich af hoe zo`n knappe jongen op haar kan vallen. Haar moeder zit dag en nacht op de computer op date sites. Rosa weet dat ze opzoek is naar een man alleen ze geeft het niet toe. Rosa besluit naar Neuz te gaan in Groningen. Als ze daar aankomt zegt zijn moeder dat hij is gaan skaten met kirsten. Rosa word daar boos om omdat Neuz zei dat hij ziek was en dat dat de rede was dat hij dat weekend niet kon komen. Ze gaat boos weg en zegt dat het uit is. Als ze in de trein zit komt ze Jim weer tegen. Hij heeft zijn kite surfboard bij zich en vraagt of ze mee gaat naar het strand, dat doet ze en ze heeft een geweldige dag. De dagen daarna denkt ze steeds vaker aan Neuz en baalt ervan dat het zo gegaan is. Als Rosa in de bloemenwinkel aan het werk is komt Noa de winkel binnen met tranen in haar ogen en een koffer in haar hand. Als Rosa vraagt wat er gebeurd is vertelt ze het hele verhaal over hoe Yoesoef haar misbruikt heeft. Ze had het verteld aan haar moeder maar die geloofd haar niet. Toen is ze weggelopen. Thuis bij Rosa belt Rosa`s moeder naar de vader van Noa om te vertellen dat zij bij hun is. Noa`s vader is zo boos dat hij zegt dat zij zijn dochter niet meer is. De dag erna blijft Jonas bij Rosa logeren en gaan ze met z`n alle naar de pink lagoon. Als ze daar zijn komt Jonas erachter dat Jim en zijn vriend ook homo zijn. Joya heeft geregeld dat Neuz er ook is, Rosa praat met Neuz en besluiten toch bij elkaar te blijven. Als ze later met z'n allen gezellig aan het dansen zijn komt Yoesoef ineens binnen. Het wordt een vechtpartij Samuel heeft een hersenschudding en de andere wat kleine verwondingen maar alles loopt gelukkig goed af. De bedoeling van het boek: Het boek helpt mensen dat ze voor zichzelf moeten opkomen en het geeft goede tips over hoe je dingen kunt oplossen. Eigen mening: Ik vind het een heel leuk boek, het leuke is dat je steeds weer wilt weten hoe het boek verder gaat omdat het zo spannend is. En de problemen die erin voorkomen komen in het echt ook voor.

REACTIES

C.

C.

Niet alles klopt maar goed ik kan het wel gebruiken en veranderen.

10 jaar geleden

S.

S.

Niet alles klopt eigenlijk , maar je hebt aan heel veel wel wat!

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen"