Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 8 | 713 woorden
  • 30 juli 2007
  • 17 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.5
  • 17 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2006
Pagina's
180
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2007 Winnaar) , Jonge Jury (2008 Genomineerd)

Boekcover Hoe overleef ik (zonder) liefde?
Shadow
Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Info
De titel is Hoe overleef ik (zonder) liefde ?
De schrijfster is Francine Oomen.
De illustrator is Annet Schaap.
Het heeft 181 bladzijden.
De uitgever is Querido.
En de hoofdpersoon is Rosa.

Samenvatting
Dit boek gaat over een meisje die pas 16 is geworden. In dit boek moet ze veel vragen over de liefde overleven.
Zoals
• Hoe wordt het tussen haar en Jim?
• Wat is er met Sascha gebeurt?
• En gaat het wel goed met Neuz?
En nog meer zulke vragen. Haar moeder is ook nog op internetdating!!! Haar vader heeft het te druk hij heeft geen tijd meer voor zijn eigen dochter!! Neuz heeft Pfeiffer daar komen Rosa en hij later achter.


Ze hoort lang niets meer van Neuz dus daarom krijgt Rosa het idee om naar Groningen te gaan. En dat doet ze. Als ze daar aankomt gaat ze naar Neuz’s huis maar als Rosa hoort dat hij niet thuis is wordt zij kwaad hij is ziek en hij gaat met Kristen skateboardend in het park!! Rosa wacht buiten op de stoep voor de deur. Als ze Neuz ziet aankomen staat ze op en krijgen ze een heftige ruzie, Rosa smijt het bos bloemen op het gezicht waarvan Neuz een schram krijgt op zijn wang. Rosa gaat huilend naar het station om terug te gaan naar Amsterdam.

Als ze de volgende met de trein naar school gaat, gaat het niet echt goed haar haar is door de war en haar fiets krijgt ze maar niet binnen en haar mobieltje gaat af. Maar dan helpt een blanke jongen haar: Jim. Ze spreken vaker af en ze worden snel goeie vrienden.

Ook hebben Carmen en Noa liefdesproblemen. Joya is helderziend maar niemand wil dat geloven want ze denken maar het is onzin en daarom scheurt haar vader de Tarotkaarten van haar weg en gooit ze het uit haar raam. Carmen die wilt meedoen met een dansauditie maar als Joya zegt dat ze het niet gaat halen krijgen ze ruzie. Noa heeft problemen thuis zijn ouders zijn streng moslim en daarom mag zij geen vriendje hebben. Maar toch heeft ze heel lang verkering met Samuel. Omdat haar ouders Noa niet vertrouwen haalt Youssef (neef van Noa) haar op na school met hem auto. Maar Noa is daar niet tevreden mee als ze het reden aan haar moeder vertelt geeft ze haar een klap want ze geloofd haar niet. Ze pakt haar koffer in en gaat naar het bloemenwinkel waar Rosa in werkt. Die dag gaat Rosa Jonas ophalen van het Station want 2 dagen later is Rosa jarig en is er grote feest in Pink Lagoon waar iedereen bij is.

Die dag wanneer het verjaardag van Rosa is is iedereen zenuwachtig.
Want er is grote feest in het Pink Lagoon. Noa verandert helemaal die dag. Ze draagt voor het eerst een mini rok en gaat zonder hoofddoek naar een disco voor het eerst!! Toen ze daar kwamen ging iedereen uit zijn dak Rosa had die moment ruzie met Neuz. Rosa wist niet dat Neuz ook zou komen. Hij kwam Pink Lagoon binnen en zag dat Rosa met Jim danste. Hij ging rennend naar buiten en dat zag Joya toevallig en ging meteen naar Rosa toe. Rosa rende heel hard achter Neuz aan. Ze zaten buiten heel lang te praten en alles kwam goed ze waren weer bij elkaar. Toen ze terug in het Pink Lagoon kwamen gebeurde er rare dingen Jonas haar beste vriend(in) (homo) zat te zoenen met de vriend van Jim. En even later kwam Youssef binnen met een hele groep vrienden tussen die tijd gebeurden er hele hoop dingen en even later ontstond een hele grote vechtpartij waarbij Sascha hersensschudding kreeg en niet naar het ziekenhuis wilde en Samuel werd flink in elkaar geslagen er werden ongeveer 4/5 ambulances geroepen. Op dat moment ging Sascha naar huis ze woonde in een hele groot pakhuis waar je een baby hoort huilen. Neuz en Rosa kwamen erachter dat die baby van Sascha is en dat ze zwanger raakte toen ze verkering had met een jongen. Zijn moeder wilde dat ze abortus pleeg maar Sascha wilde het niet dus ging ze weglopen van huis naar Amsterdam. Toen het ongeveer half 7 was kwamen ze thuis aan. Toen is het afgelopen.

Dit is het einde van mijn boekverslag =)

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

T.

T.

Goede samenvatting!!!!

10 jaar geleden

Andere verslagen van "Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen"