Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 505 woorden
  • 14 november 2010
  • 59 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
59 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Shadow
Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

A. Algemene gegevens
Auteur : Francine Oomen
Illustrator: Annet Schaap
Titel : Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Uitgever : Van Holkema & Warendorf
Plaats van uitgave: Houten (Utrecht)
Datum van uitgave: 2005
Genre : Fictie, werkelijkheid

B. Beschrijving van de inhoud
Hoofdrolspeler(s): Rosa van Dijk, de anderen zijn bijpersonen.

Waar : Rosa’s huis, op school, bloemenwinkel(haar werk), het winkelcentrum, in de trein, ziekenhuis in Eindhoven, haar vaders huis, Jonas’s huis, Esthers huis.

Wanneer : Nu, rond deze tijd.

Belangrijkste probleem: Rosa heeft veel problemen met haar vader, maar als hij een hartaanval krijgt verandert er heel veel.

Hoe begint het : Het begint met een mail van Rosa aan Vincent(Neuz), daarin beschrijft ze wat ze heeft meegemaakt na hun laatste zoen. Ze is ook bijna jarig en haar feestje moet ze nog plannen. Door alles wat er is gebeurd in die tijd heeft ze haar oude vrienden heel erg verwaarloosd, dat moet ze oplossen.

Hoe loopt het af: Rosa en Vincent hebben het goedgemaakt met elkaar, ook haar vader en zij praten weer gewoon met elkaar, haar vrienden die ze had verwaarloosd heeft ze op haar feest uitgenodigd. Het belangrijkste : ze heeft meer zelfvertrouwen!

Waarom deze titel: Ik denk dat het boek deze titel heeft gekregen omdat Rosa en haar ouders het niet altijd met elkaar eens zijn. Maar ze bedenken voor elkaar survivaltips om toch een oplossing te vinden.

Samenvatting : Rosa en haar moeder hebben niet veel geld. Ze wonen in een kleine flat in onveilige buurt. Alles verandert als ze een brief krijgen waarin staat dat ze 350.000 euro hebben gekregen van de levensverzekering van Alexander. Met dat geld heeft de moeder van Rosa een pand gekocht in het centrum van Amsterdam. Rosa vindt het in het begin niet leuk. Ze moet dan weer naar een andere school, haar vierde al! Maar ze kan haar moeder over- halen, ze mag op dezelfde school blijven. Ook krijgt ze in Amsterdam een baan als bloemiste.

Als ze gewend is aan het huis en alles goed lijkt te gaan, belt Marieke, de nieuwe vriendin van haar vader, dat haar vader in het ziekenhuis ligt. Hij heeft een hartaanval gehad en is geopereerd. Met Rosa’s eerst verdiende geld is ze naar het ziekenhuis in Eindhoven gegaan. ’s Nachts heeft Rosa bij haar vader op bed geslapen en de ruzie die ze hadden hebben ze uitgepraat. Na het bezoek aan het ziekenhuis is ze naar Jonas en Esther geweest. Toen ze thuiskwam mocht ze van haar moeder thuisblijven van school. s’ Avonds had haar moeder Rosa’s vrienden uitgenodigd voor haar verjaardag. Ze hadden een hele leuke avond in ‘The pink lagoon’.

Eigen mening : Ik vond het een heel leuk boek, omdat je er veel uit leert. Je leest hoe veel problemen Rosa heeft, en hoe ze die problemen oplost. Ze had heel weinig zelfvertrouwen, maar door eerlijk te zijn heeft ze die opgelost. Ook mailen ze survivaltips naar elkaar. Waar ook wij veel van kunnen leren. Je leert ook dat je niet voor problemen weg moet lopen, maar er juist over moet praten.

REACTIES

N.

N.

ik zou het eerder een 7 geven.

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen"