Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 593 woorden
  • 1 augustus 2007
  • 5 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.2
  • 5 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2005
Pagina's
156
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2006 Winnaar) , Jonge Jury (2007 Genomineerd)

Boekcover Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Shadow
Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting

Rosa is in dit boek 15 jaar (bijna 16) en ze wil nu dingen doen die bij haar leeftijd passen. Zoals wanneer ze jarig is wil ze graag naar de disco. Nu heeft Rosa eindelijk nieuwe vrienden op school. Maar met een vriendin Noa gaat het niet zo goed vanwege de familie-eer, dat heeft met haar geloof te maken. Rosa wil ook niks meer met haar vader te maken hebben, die heeft nu een vriendin en die hebben een kind. Maar dan opeens krijgt ze iets heel ergs te horen. Haar vader heeft een hartstilstand gehad omdat hij te hard en te druk werkte. Dan gaat ze haar vader opzoeken in het ziekenhuis in Den Bosch en komt alles goed tussen haar en haar vader. Maar als ze terug gaat met de trein besluit ze om eerst langs Esther te gaan (haar vriendin) want die heeft ze de laatste tijd erg verwaarloosd (vanwege haar vriendje Vincent ook wel Neuz). Dan komt ook tussen hun alles goed. Daarna is er geen kaartje meer voor rechtstreeks naar Amsterdam en besluit ze langs Jonas te gaan want die heeft het de laatste tijd erg moeilijk want hij is er achter gekomen dat die op jongens valt. Dan komt ze bij Jonas maar Jonas is er niet maar zijn moeder wel. De moeder van Jonas is er al een beetje achter gekomen dat Jonas op jongens valt want toen ze zijn kamer ging opruimen vond ze een liefdes gedicht dat over een jongen ging. Dat had ze onder zijn bed gevonden. Dan komt Jonas binnen en legt Rosa samen met Jonas alles uit aan zijn ouders want zijn vader is ondertussen ook al thuis gekomen. Ook gaat Rosa weer verhuizen, want Alexander (een oude vriend van Rosa’s moeder die overleden is) is overleden en zijn levensverzekering geeft Rosa en haar moeder €350.000! En gaan ze wonen aan de gracht.

Hoofdpersonen:

Esther, Rosa, Vincent (Neuz), Jonas en Appie.
Francine Oomen

Francine Oomen is in haar jeugd veel verhuisd, van Laren naar Eindhoven, naar Groningen en weer terug naar Eindhoven. Na haar examen kon ze meteen aan de slag als freelance grafisch ontwerpster. Ze ging samenwonen en kreeg drie kinderen, twee zonen en een dochter. Toen ze een serie boeken voor een drukkerij bedacht had, vond ze al snel een illustrator. Omdat ze zo snel geen schrijver kon vinden, schreef ze de boeken zelf maar. Daarna is ze niet meer opgehouden met schrijven. Francine Oomen heeft lange tijd in Zuid-Limburg gewoond maar ze woont nu op een boerderij in Noord-Holland. Francine Oomen begon met het schrijven van boeken voor peuters en kleuters; over Saartje en Tommie schreef ze ongeveer dertig boeken. Ook maakte ze voor jonge kinderen boekjes van speciale materialen, zoals stof en hout. Ze begon ook te illustreren. Het schrijven en illustreren werd steeds belangrijker, ze deed steeds minder vormgeving. Toen haar eigen kinderen ouder werden, ging ze ook voor oudere kinderen schrijven. De Hoe overleef ik-serie bestaat nu uit acht boeken en er zijn twee boeken over Lena Lijstje.

Een paar boeken van Francine Oomen:

Hoe overleef ik mijn vakantie?
Hoe overleef ik het jaar 2000?
Hoe overleef ik de brugklas?
Hoe overleef ik mijn eerste zoen?
Hoe overleef ik mezelf? (bekroond door de kinderjury)
Hoe overleef ik een gebroken hart? (bekroond door de kinderjury)
Hoe overleef ik met/zonder jou? (bekroond door de kinderjury)
Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij)
En nog veel meer. Ook heeft ze woordenboekjes (laat zien) gemaakt en ze gaat ook nog een film maken van de ‘ Hoe overleef ik serie’.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

G.

G.

Leuk boekverslag en goed gedaan!!


XXX

11 jaar geleden

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen"