Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 222 woorden
  • 14 april 2007
  • 17 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.3
  • 17 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2005
Pagina's
156
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2006 Winnaar) , Jonge Jury (2007 Genomineerd)

Boekcover Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Shadow
Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Hoe overleef ik mijn ouders (en zij mij?)
Auteur: Francine Oomen

Samenvatting:
De schrijfster van dit boek is francine Oomen. Ze is geboren op 27 maart 1960 in Laren. Na de middelbare school en de Design Academy in Eindhoven begon ze met boeken schrijven. Nieuwe soorten baby en kleuter boeken. Later ging ze boeken voor steeds oudere kinderen schrijven.
In dit boek krijgen Rosa (de hoofdpersoon), appie (haar broertje) en haar moeder opeens een heleboel geld van de levensverzekering van Alexander (de ex van Rosa’s moeder). Eerst vindt Rosa dat te gek want ze zaten in geldnood. Als ze hoort dat ze gaan verhuizen, vindt ze dat helemaal niet leuk. Ze zou dan alweer op een andere middelbare school moeten. Maar na een lange ruzie en discussie mag ze toch nog op de zelfde school blijven.
Rosa krijgt op een onverwachte manier weer contact met haar vader. Hij krijgt namelijk samen met zijn nieuwe vriendin een kindje. Rosa vindt dit heel vervelend. Ze krijgt al zo`n weinig aandacht van haar vader en dat zal nu nog steeds erger worden. Haar vader komt later in het ziekenhuis door een hartinfarct. Rosa heeft dan spijt dat ze helemaal niks van haar heeft laten horen. Uiteindelijk loopt het verhaal goed af. Haar moeder gaat haar beter begrijpen. Het komt ook goed met haar vader.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen"