Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas mbo | 345 woorden
  • 11 oktober 2006
  • 24 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
24 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Shadow
Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Hoe overleef ik mijn ouders? Auteur: Francine Oomen Illustrator: Annet schaap Uitgeverij: Van Holkema en Warendorf Vormgeving: Het boek heeft een formaat van een gemiddeld boek. Het boek is geplakt en heeft een harde kaft. Genre: Een boek die gaat over menselijk relaties Thema: Het gaat over een meisje die problemen op school heeft en thuis gaat het ook niet lekker. Het is een logisch opgebouwd verhaal en ook heel erg leuk om te lezen. Moeilijkheidsgraad: De moeilijkheidgraad van de tekst en het lettertype. De zinnen zijn niet te lang en de tekst is makkelijk te begrijpen voor de kinderen.
Taalgebruik: Het taalgebruik van het boek is geschikt voor de leeftijd van de kinderen omdat er op het niveau van de kinderen word gepraat. Welke informatieve waarde heeft het boek? Over het oplossen van problemen en hoe je dingen positief kunt zien. De soort illustraties: Er zitten niet veel plaatjes in. Sommige zijn klein en sommige zijn groot ze passen goed bij de tekst en ze zijn realistisch. Op welke ontwikkelingaspecten legt dit boek de nadruk? Het draagt bij aan het cognitieve gedeelte en het sociale gedeelte omdat je veel dingen leest die je zou kunnen herkennen en zou kunnen gebruiken. Maar het gaat ook over vrienden maken en samenwerken. Wat valt je het meest op aan het boek? Dat het niet een gewoon boek is maar ze hebben er ook e-mailtjes in verwerkt. Wat vind je van het boek? Een heel leuk boek om ook zelf te lezen. Ze hebben er een hele serie van. Kan het kind zich identificeren met èèn van de karakters? Ja dat is ook juist de bedoeling van dit boek. Zou een kind het boek ook aantrekkelijk vinden? Ja omdat het kind zich in èèn van de karakters kan identificeren en het gaat over realiteit. Zou je het aanschaffen voor de kinderopvang? Nee wel voor de basisschool voor groep 7 en 8. Wat heeft het kind er aan? Het is een leuk verhaal waarin je jezelf met sommige dingen kan herkennen en dat maakt een boek al heel snel leuk.

REACTIES

K.

K.

nice getypt;)

16 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen"