Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 403 woorden
  • 18 juni 2006
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
25 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Shadow
Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen
Shadow
Titel: Hoe overleef ik mijn ouders (en zij mij)? Auteur: Francine Oomen Uitgever: Van Holkema en Warendorf Eerste jaar van uitgave: 2005 Wat vind ik van dit boek en waarom? Ik vind dit een leuk, grappig boek, want de hoofdpersoon beleeft spannende, grappige, maar ook zielige en vervelende dingen. Verklaar de titel: Rosa is nu 16 jaar oud en doet meer stoere dingen. Ze doet wat ze zelf wil.Haar ouders hebben problemen met haar, en zij heeft problemen met haar ouders. Hoofdpersonen: Rosa en haar moeder.
Rosa: Rosa is een vrolijke meid van zestien jaar die doet wat ze zelf wil. Maar soms komt ze daardoor in de problemen… Rosa's moeder: Rosa’s moeder vind het maar niets dat Rosa nu doet waar ze zelf zin in heeft. Ze krijgt ruzie met Rosa, en probeert die ruzie weer goed te maken door haar survivaltips te mailen. Door wiens ogen zie je het verhaal? Je ziet het verhaal door de ogen van de schrijfster. In welke tijd speelt het verhaal zich af? Het verhaal speelt zich nu in deze tijd af. In welke volgorde? Het verhaal speelt zich gewoon, in de normale volgorde af. Waar speelt het zich af? Het verhaal speelt zich af in Amsterdam, maar ook in Limburg, Den Bosch en Rotterdam. Wwat is de bedoeling van het verhaal en waarom? De bedoeling van het verhaal is je te laten beseffen dat het normaal is om ruzie met je ouders te hebben als je in de puberteit bent, maar ook dat je die ruzie het beste gewoon kunt uitpraten. Taalgebruik: Het taalgebruik is niet al te moeilijk. Ik denk dat dit een boek is voor kinderen van ongeveer 11 tot 15 jaar.
Samenvatting: Rosa krijgt op een onverwachte manier contact met haar vader. Hij krijgt namelijk samen met zijn vriendin een kindje. Aan het einde komt hij ook in het ziekenhuis terecht. Rosa’s vriendin krijgt opeens ernstige problemen. Haar vriendje is in elkaar geslagen door haar broers, omdat het volgens haar geloof verboden is met een man te zoenen als je niet bent getrouwd met die man, en ze moet trouwen met een oude, rijke man uit haar geboorteland. En Neuz wil heel graag naar de kunstacademie, maar hij wordt daar niet toegelaten. Hij bedenkt iets om zijn graffitikunst bekender te laten worden, en probeert nog een keer op de kunstacademie te komen. Rosa krijgt ruzie met haar moeder, maar dat wordt later uitgepraat.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen"