Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 8 | 427 woorden
  • 9 december 2005
  • 169 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
169 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Shadow
Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Rosa is een meisje die bijna 16 jaar wordt. Haar ouders zijn gescheiden en Rosa’s moeder is voor de tweede keer getrouwd geweest met Alexander, maar die is overleden. Hij en Rosa konden niet zo goed met elkaar opschieten. Ze hebben niet zoveel geld dus ze moeten erg zuinig zijn. Tot ze een brief krijgen van de levensverzekering van Alexander waarin staat dat ze een dikke erfenis van 350.000 euro krijgen. Van dat geld kopen ze een huis in het centrum van Amsterdam. Rosa vindt dat eerst verschrikkelijk want dan moet ze weer naar een nieuwe school. Als ze daar met haar moeder over heeft gepraat mag ze op haar oude school blijven. Vlak bij hun nieuwe huis krijgt rosa een baantje in een bloemenwinkel. Rosa heeft al heel lang niet meer met haar vader contact gehad, omdat ze denkt dat hij niet meer van haar houdt. Dus heeft ze besloten om hem nooit meer te zien. De vriendin van haar vader belt en zegt dat haar vader een hartinfarct heeft gehad en wordt geopereerd. Rosa schrikt zo dat ze gelijk haar spullen pakt met haar eerst verdiende geld en naar het treinstation gaat. Haar moeder is zo ongerust dat ze niet anders doet dan haar bellen. Als ze in het ziekenhuis is mag ze eerst niet blijven, maar als Rosa het verhaal vertelt dat ze haar vader al zo lang niet meer heeft gezien besluit de zuster dat ze toch mag blijven. Als haar vader die nacht wakker wordt praten ze over wat de laatste jaren fout is gegaan, de volgende ochtend belt ze haar moeder op en gaat ze naar haar vaders vriendin en haar 2 maanden oude zusje, die ze nog nooit heeft gezien. Dan gaat ze naar huis. Als ze op het station staat denkt ze aan haar goede vriend Jonas die denkt dat hij op jongens valt en het niet durft te vertellen. Ze ziet dat ze nog genoeg geld heeft om even met de trein bij hem langs te gaan, en dat doet ze. Als ze daar aankomt zit Jonas nog op school en praat ze met zijn moeder. Zij vraagt wat er met hem is en dat ze denkt dat hij op jongens valt, omdat hij alleen maar gedichten over jongens schrijft. Dan vertelt Rosa dat dat waar is en dat hij het niet durft te vertellen omdat hij bang is dat zijn ouders boos zullen worden. Eerst is hij boos op Rosa dat ze het heeft verteld, maar als hij ziet dat zijn ouders niet boos worden is hij haar dankbaar.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen"