Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mijn eerste zoen?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 518 woorden
  • 1 april 2008
  • 116 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
116 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mijn eerste zoen?
Shadow
Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
-Titel : Hoe overleef ik mijn eerste zoen?

-Samenvatting
Rosa van Dijk is pas verhuisd naar Groningen. Ze woonde eerst in Den-Bosch. Ze vindt het niet leuk, want haar vrienden (Sascha, Esther en Jonas) wonen daar nog. Ze kunnen wel contact houden via de e-mail. De thuissituatie is ook niet zo leuk, want haar stiefvader (Alexander) mag haar helemaal niet. Rosa's moeder is alleen bezig met haar toekomstige zoontje (Rosa's half-broertje met als vader: Alexander). Zelf op school gaat het niet zo goed. Rosa doet heel afstandelijk tegen iedereen en de enige wie haar een beetje mag is Karien. Rosa is superverliefd op een jongen: Thomas. Hij woont vlak bij haar. Soms komt hij via het dak naar haar toe om een praatje te maken. Het gaat niet zo goed met Rosa's moeder, want haar moeder moet bevallen, maar het is te vroeg. Rosa's moeder moet met spoed naar het ziekenhuis. Rosa zal de komende tijd alleen thuis zijn, want Alexander wilt continu bij Rosa's moeder zijn. Ze zit bij de hele dag achter de computer en ze chat vaak met een jongen. Hij is de 'sprookjesprins', maar Rosa weet niet wie hij is. Ook het liefdesleventje tussen Rosa en Thomas gaat goed, sterker nog, ze hebben een relatie met elkaar. Ze hebben ook al een keer gezoend in de bioscoop, dat was haar allereerste tongzoen! Het opvallende is dat elke keer als Thomas bij haar gaat, er geld verdwijnt. Thomas komt altijd bij haar, dus voor de verandering wilt ze Thomas verrassen door bij hem te gaan. Ze klimt uit haar raam en gaat richting hem. Als ze daar aankomt, schrikt ze zich kapot. Ze ziet Thomas met Karien zoenen. Karien is half uitgekleed. Ze schrikt zo erg dat ze haar evenwicht verliest en bijna naar beneden valt. Ze klemt zich vast aan de dakgoot. Alexander zag dat en riep hou vol. Hij belde zo snel mogelijk de brandweer. De brandweer is snel ter plekken en alles gaat goed met Rosa. Ondertussen is Alexander woest. Rosa kreeg thuis ze klappen van Alexander en ze kreeg ook huisarrest. Rosa heeft ontdekt dat Thomas veel dingen vernielde, geld jatte en in drugs handelde. Ze heeft hem gelijk daarna gedumpt. Rosa ziet Groningen niet meer zitten. Ze pakt de trein richting Den-Bosch. Op het station van Den-Bosch ziet ze Jonas staan. Rosa vertelde hem dat ze zou komen. Jonas blijkt de mysterieuze 'sprookjesprins' te zijn. Ze vinden het allebei grappig dat ze urenlang met elkaar zaten te chatten, terwijl ze elkaar al zo goed kennen. Rosa en Jonas gaan naar Sasha en Esther. Later gaat Rosa weer terug naar Groningen en ze heeft een boertje erbij: Abeltje. Het gaat goed met de moeder van Rosa. De band tussen Alexander en haar gaat ook wat beter en ze heeft ook een nieuw vriendje: Jonas.

-
Hoofdpersoon » Rosa van Dijk
* Bijpersonen » Thomas, Alexander, Sasha, Esther, Jonas, Rosa's moeder, Abel,
- Waar speelt het zich af ? » Merendeel in Groningen en heel even in Den-Bosch
- Wanneer speelt het verhaal zich af ? » In deze tijd, rond 2001
- Wat is het thema? » de puberteit en de problemen daarin

REACTIES

D.

D.

jij bent mijn favoriete schrijfster en ik heb al heel veel boeken over jou gelezen dit vind ik zo spannend met rosa dat is een heel leuk meisje en wat zij allemaal meemaakt vindt ik wel grappig en mijn vriendinnen lezen ook al in een van mijn boeken van hoe overleef ik wauw u bent gewoon de beste schrijfster die een tiener zich maar kan wensen!

13 jaar geleden

M.

M.

Wat een goed verslag ( ga hem gelijk printen voor mezelf)
xxxx Doeiiiiiiiiii

12 jaar geleden

R.

R.

Ik doe mijn boekverslag meteen over dit onderwep kan hem nu meteen printen

12 jaar geleden

Z.

Z.

Leuk boekverslag!
Ik ga m'n boekverslag hier ook over maken!
Ik wist niet echt hoe je een samenvatting erbij moest maken, want dit is m'n eerste boekverslag in de eerste klas.
Ik haal hier en daar wat details eruit en maak er een nieuw verslag van1
Dankjewel!
xx

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen"