Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mijn eerste zoen?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 660 woorden
  • 18 december 2007
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
23 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mijn eerste zoen?
Shadow
Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke gegevens

1. De titel van het boek is Hoe overleef ik mijn eerste zoen.
2. De schrijfster van het boek is Francine Oomen.
3. Het boek is een liefdesboek.
Voorbeeld: Ik wilde in de bios eigenlijk iets doen...' fluisterde hij. Rosa durft nauwelijks meer adem te halen. W-wat dan? piept ze bijna onhoorbaar. Nog even en ze ploft uit elkaar. Dit...' Thomas drukt zijn lippen op de hare.

4 Titelbeschrijving

Het verband tussen de titel en het boek is, dat het verhaal gaat over 'de eerste zoen'. En daarom heet het boek Hoe overleef ik mijn eerste zoen.

Voorbeeld:
Hèèèlp! Denkt Rosa. Hij doet het! Hij zoent me! Dit is mijn eerste zoen! Wat moet ik doen? Niet slikken, niet kwijlen, niet....

5 Samenvatting

Er verandert een heleboel in Rosa's leven. Ze verhuist van Den Bosch naar Groningen, en dat vindt ze vreselijk. Alexander de vriend van haar moeder, komt bij hen wonen, hij is een bemoeial en is heel streng. Haar moeder krijgt een baby die te vroeg geboren is. Die baby zit in een couveuse. Rosa wordt ook voor het eerst verliefd. Ze krijgt allemaal tongzoentips van Sacha een vriendin uit Den Bosch, en krijgt haar eerste zoen van Thomas. Maar ze krijgt ook problemen, want ze pikt geld om haarverf te kopen, maar ook om aan Thomas te geven om ecstasy te kopen en voor wiet. Ook wordt ze voor het eerst ongesteld. Dan ziet ze dat Thomas met een ander meisje staat te zoenen ne maakt het uit. Alexander heeft haar geslagen en dan loopt ze weg van huis. Ze gaat dan naar Den Bosch. Ineens ziet ze Jonas, Ze herkent hem bijna niet, hij draagt geen bril en heeft spikes in zijn haar. Dan verteld Jonas dat hij verliefd is op Rosa en krijgen ze verkering. Dan gaan ze naar Esther haar beste vriendin en daarna gaan ze weer naar huis.

6. Probleem

Het probleem dat in het boek voorkomt is: dat Rosa niet weet hoe ze moet zoenen en hoe het is om verliefd te zijn. Maar dan ontmoet ze Thomas en daar wordt ze stapelverliefd op. Van hem krijgt ze ook haar eerste zoen. Maar dan gaat hij vreemd en daarna krijgt ze verkering met Jonas, haar beste vriend uit Den Bosch.

7. De hoofdpersonen in het boek zijn:

Rosa, ze is 14 jaar oud, dat weet ik, omdat ze tegen Thomas zegt: Ik ben veertien bijna vijftien, ze is soms een beetje koppig en eigenwijs maar ook heel aardig en soms hel onzeker en bang. Rosa heeft blauwe ogen, dat weet ik doordat Thomas haar Blue eyes noemt. Ze heeft lange blonde krullen, dat weet ik doordat ze haar blonde haren paars ging verven. Maar het werd oranje.

Jonas
, hij is ook rond de 14, hij is onzeker en aardig. Hij is de beste vriend van Rosa.

Esther, is ook rond de 14, ze is de beste vriendin van Rosa en ze geest Rosa altijd goede tips en ze krijgt ook hulp van Esther.


Sacha
, is ook rond de 14, ze is een vriendin van Rosa en ze geeft Rosa tongzoentips.

Thomas
, hij is rond de zeventien, hij is het eerste vriendje van Rosa en geeft Rosa haar eerste zoen. Maar eigenlijk is hij helemaal niet zo aardig en lief als ze denkt. Want hij gaat vreemd en hij gebruikt ecstasy, hij blowt en rookt.

Alexander
, Hij is rond de 40, hij is de stiefvader van Rosa en de vader van haar broertje Abeltje. Maar sinds hij bij hun is komen wonen is hij ineens heel streng en een bemoeial geworden.

Moeder, de moeder van Rosa is ook rond de 40. Ze is heel aardig maar soms hebben Rosa en haar moeder ruzie en dat gaat meestal over Alexander.

Abeltje, hij is het broertje van Rosa, hij is nog maar net geboren. Rosa noemt hem Appie.

8. Plaats

Het verhaal speelt zich af in een stad in het Noorden. Daar zijn Rosa en haar familie net heen verhuisd.

9. Tijd

Het verhaal speelt zich af in onze tijd.

REACTIES

K.

K.

wow echt goed boekverslag! ik doe er nu ook mijn boekverslag over dus ik kan hem best goed gebruiken:) maar de voorbeelden doe ik niet, dan word het een beetje onoverzichtelijk:S maar verder echt heel goed:D
xxx kaiya

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen"