Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 8 | 440 woorden
  • 21 augustus 2006
  • 63 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.9
  • 63 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2001
Pagina's
133
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Jonge Jury (2003 Genomineerd) , Jonge Jury (2004 Winnaar)

Boekcover Hoe overleef ik mijn eerste zoen?
Shadow
Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting :


Rosa is verhuisd van Den-Bosch naar Groningen. Ze had daar geen zin in. Ze mist haar vrienden .En Alexander haar stiefvader die mag haar niet. Haar moeder is alleenmaar bezig met haar toekomstige baby.
Op school gaat het ook niet goed, Rosa heeft maar 1 persoon die ze een beetje aardig vind: Karien. Rosa mailt ook vaak naar haar vrienden.Op een dag ontmoet ze een jongen: Thomas. Hij woont bij haar in de buurt. Na dat ze een paar keer gepraat hebben is Rosa smoorverliefd.Opeens is er gebeurt er iets met haar moeder en de baby, de baby kwam te vroeg.Ze moesten met spoed naar het ziekenhuis, daardoor is Alexander niet vaak thuis.Rosa zit dan vaak achter de computer en chat dan met “sprookjesprins” die ze eigenlijk niet kent.

Tussen Rosa en Thomas gaat het goed. Ze hebben al verkering en zelfs al eens gezoend.Het valt Rosa op dat als Thomas is geweest dat haar geld dan meestal verdwenen is. Op een dat moment komt ze er dan ook achter dat Thomas ook met Karien heeft gezoend.

Ze wordt steeds meer geslagen door Alexander en ze is er ook achter gekomen dat Thomas in drugs handelt, geld jat en dingen vernield. Rosa maakt het daarom dan ook uit met Thomas.

Rosa wil niet meer in Groningen blijven dus ze gaat ze met de trein naar Den-Bosch. Daar ziet ze Jonas staan wachten op zijn chatvriendin. Hij heeft gehoord dat ze het thuis niet meer ziet zitten en dat ze naar Den-Bosch toe kwam. Jonas was dus die "sprookjesprins". Samen gaan ze naar Esther en Sacha toe.Uiteindelijk komt ze weer naar thuis toe en heeft ze een nieuw broertje(Abeltje)gekregen en een nieuw vriendje:Jonas.

Hoofdpersonen :
Rosa: is ongeveer 14 jaar oud. Haar moeder heeft een nieuwe vriend(Alexander) en is zwanger.
Ze zijn verhuisd naar Groningen. Rosa vindt het daar niet meer leuk en gaat terug naar haar oude woonplaats Den bosch.

Alexander: de stiefvader van Rosa en de vriend van haar moeder. Rosa kan niet goed met hem opschieten. Hij mishandelt Rosa.

Thomas: 17 jaar oud. Hij wordt het vriendje van Rosa. Hij heeft een gespierd bruin lichaam en spikes. Hij jat geld, vernielt van alles en handelt in drugs.

Jonas: is ook ongeveer 14 jaar oud. Een goede (ex)vriend van Rosa nu is hij de “sprookjesprins” waarmee Rosa vaak chat. Later is het haar vriendje.


Karien: in het begin van het verhaal zoent ze ook met Thomas. Later wordt het Rosa’s vriendin.

Esther: de beste vriendin van Rosa. Rosa mailt ook veel met haar.

Sacha: goede vriendin van Rosa in Den Bosch.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

het katrien niet karien

15 jaar geleden

M.

M.

Hallo,
Ik wil je niet afkraken, of wat dan ook..
Maar in je verslag van de HOI-serie vertel je al een beetje hoe het afloopt, het is niet leuk dat je zelfs al verteld hoe die baby gaat heten.
Ik vind dat je wel een verslag moet kunnen maken, without the end..!

15 jaar geleden

M.

M.

hallo,
bedankt voor dit boekverslag. het heeft mij heel erg geholpen.
greetzzz muisje

10 jaar geleden

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen"