Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mijn eerste zoen?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 712 woorden
  • 23 oktober 2005
  • 44 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
44 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mijn eerste zoen?
Shadow
Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting: Rosa is verhuisd van Den-Bosch naar Groningen. Ze had daar geen zin in. Ze mist haar vrienden en Alexander (haar stiefvader) mag haar niet. Haar moeder kan dan ook alleen maar bezig zijn met haar toekomstige broertje. Op school gaat het ook niet goed, ze heeft maar 1 persoon die ze een beetje aardig vind; Karien. Ze mailt dan ook vaak naar haar vrienden. Op een dag ontmoet ze een jongen: Thomas. Hij woont bij haar op het plein. Na dat ze een paar keer gepraat hebben is Rosa smoorverliefd. Opeens is er iets mis met haar moeder en de baby, de baby komt te vroeg. Ze moeten met spoed naar het ziekenhuis, daardoor is Alexander niet vaak thuis. Rosa zit dan vaak achter de computer en chat dan met “sprookjesprins”. Al weet ze niet wie dat is. Tussen Rosa en Thomas gaat het goed. Ze hebben al verkering en zelfs al eens gezoend. Het valt Rosa op dat als Thomas is geweest dat haar geld dan meestal verdwenen is. Op een gegeven moment komt ze er dan ook achter dat Thomas ook met Karien zoent. Ze wordt steeds meer geslagen door Alexander en ze is er ook achter gekomen dat Thomas in drugs handelt, geld jat en dingen vernield. Ze maakt het dan ook uit met Thomas. Rosa ziet het leven in Groningen niet meer zitten en ze stapt op de trein naar Den-Bosch. Daar ziet ze Jonas staan wachten op zijn chatvriendin. Hij heeft gehoord dat ze het thuis niet meer ziet zitten en dat ze naar Den-Bosch toe kwam. Jonas was dus die zogenaamde “sprookjesprins”. Samen gaan ze naar Esther en Sacha toe. Uiteindelijk komt ze weer thuis terecht daar heeft ze een nieuw broertje(Abeltje) en een nieuw vriendje:Jonas. Personen: Rosa: ongeveer 14 jaar oud. Haar moeder heeft een nieuwe vriend(alexander) en is zwanger. Ze zijn verhuisd naar Groningen. Rosa ziet het daar op een gegeven moment niet meer zitten en gaat naar Den-Bosch.(haar oude woonplaats) Alexander: de stiefvader van Rosa en de vriend van haar moeder. Rosa kan niet met hem opschieten. Hij slaat Rosa. Thomas: 17 jaar oud. Hij wordt het vriendje van Rosa. Hij heeft een gespierd bruin lichaam en spikes. Hij jat geld, vernield van alles en handelt in drugs. Jonas: ongeveer 14 jaar oud. Een goede (ex)vriend van Rosa nu is hij de “sprookjesprins” waarmee Rosa vaak chat. Later wordt het haar vriendje. Karien: in het begin van het verhaal zoent ze ook met Thomas. Later wordt het Rosa’s vriendin. Esther: de beste vriendin van Rosa. Rosa meelt ook veel met haar. Sacha: goede vriendin van Rosa.
Plaats: het verhaal speelt zich het meest af in Groningen. Aan het eind van het verhaal ook in Den-Bosch. Tijd: Het speelt in de nu tijd. het verhaal duurt ongeveer een paar maanden. Het speelt zich in de chronologische volgorde af. Probleem en afloop: Er is eigenlijk niet 1 groot probleem. Het zijn eigenlijk allemaal kleine problemen. Rosa is pas verhuisd. In Groningen vind ze het niet leuk omdat Thomas (haar vriendje) zoent met een ander en in drugs handelt, geld jat en dingen vernield. Alexander slaat haar ook. En haar vrienden zijn ver weg van haar. Het verhaal heeft een goede afloop want, Rosa heeft er een broertje bij en ze heeft haar vrienden weer gezien Alexander slaat haar nu ook niet meer. Titel: Ik vind het een goede en een slechte titel. Ze krijgt in het verhaal wel haar eerste zoen, maar daar gaat niet het hele verhaal over. Het gaat meer over Thomas en Alexander(dat ze daar problemen mee heeft). Beoordeling: Ik vond het een … boek: 1.leuk: ik vond het boek leuk omdat, dit soort boeken mij interesseren. Dat komt omdat ik het zelf ook mee zou kunnen maken. Ook omdat ze de hele tijd mailen. 2.spannend: ik vond het een spannend boek omdat, rosa veel meemaakt. Vooral vind ik spannend dat rosa weer naar Den-Bosch gaat. 3.goed en net echt: ik vind her een goed boek omdat het net echt lijkt en er echte tips in staan. Voor de puberteit. Ik geef het boek een 9 omdat het een heel leuk en mooi boek is en er een goed verhaal in zit. Meer weet ik er eigenlijk niet over te schrijven.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen"