Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mezelf
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 600 woorden
  • 23 januari 2008
  • 28 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
28 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mezelf
Shadow
Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1: Mijn mening over het boek.

Ik vind het een realistisch boek omdat:
Er veel dingen in voor komen die je in het leven ook tegenkomt:
kinderen die ontevreden met zichzelf zijn, kinderen die zich anders gaan gedragen om erbij te horen, kinderen die veel ruzie hebben met hun ouders. Die dingen komen allemaal in het boek voor en het komt in het leven ook vaak voor.
Ik herken sommige dingen die Rosa meemaakt wel, en ik snap ook dat ze zo doet want niemand wil gepest worden.

Ik vind het ook een heel leuk boek want:
Het onderwerp staat mij aan, ik vind dit soort boeken erg leuk om te lezen. Er zit drama en humor in en dat is de reden waarom ik het zo leuk vind. Vooral het stuk dat ze met Neuz op het industrieterrein ging spuiten vond ik leuk, het stukje dat Rosa die man wou beschermen en hoe Neuz het voor Rosa opnam sprak me erg aan.


Ik heb wel meer boeken van deze serie gelezen ze gaan allemaal over de zelfde personen maar behandelen elk een eigen onderwerp. Het gaat voornamelijk over alles wat je denkt, voelt en kunt mee maken in de puberteit. Dat is voor mij wel herkenbaar hoewel ik gelukkig niet alles mee hoef te maken wat in het boek gebeurt

2: De samenvatting van het boek.

HOE OVERLEEF IK MEZELF?
Rosa word veel gepest op school en heeft thuis veel problemen. Ze wordt gepest door een groepje meiden uit haar klas, ze noemen haar “Miss Piggy”. Rosa vind zichzelf niet eens op Miss Piggy lijken omdat ze vindt dat Miss Piggy knap is tegenover haar en dat ze een persoonlijkheid heeft, en Rosa vind dat zij dat niet heeft. Rosa wil veranderen: een persoonlijkheid krijgen.

Thuis is de situatie er ook niet zo best aan toe: ze krijgt steeds meer straf, ze heeft huisarrest voor de komende aantal jaren en zakgeld krijgt ze voorlopig ook niet meer. Ze heeft een hekel aan het stiefvader die haar broertje en haar slaat. Haar moeder is door Alexander – Apenbil een biofreak geworden, ze eten alleen nog maar biologisch voedsel.

Rosa’s hobby is tekenen, ze maakt veel graffiti-ontwerpen.
Op en dag vond Rosa in de schuur 2 spuitbussen toen ze s’nachts ging spuiten stond er opeens iemand achter haar, hij had een muts op en een grote Neus. Hij vertelde haar dat ze niet over andermans werkjes heen mocht spuiten. Hij heet Vincent maar zijn vrienden noemen hem Neuz omdat hij zo’n grote neus heeft. Sinds ze Neuz ontmoet heeft gaan ze vaker samen spuiten.

Toen ze op een dag s’nachts bij de spoorwegen gingen spuiten werden ze betrapt door de spoorwegpolitie, ze moesten een nacht op het bureau blijven en hun graffiti-spullen werden afgepakt.

Rosa ging zichzelf veranderen, ze ging naar de piercingshop en kocht een nep ringetje. Toen ze thuis was werd haar moeder natuurlijk woedend en kreeg nog meer straf dan ze al had. Ze moest die avond op haar broertje Appie passen. Ze had paarse haarverf gekocht en ging haar haren paars verven.

Ze ging die avond met Neuz op het industrieterrein spuiten, ze zagen hoe een oude man door een groepje jongens werd geslagen. Rosa rende erop af en probeerde de man te helpen, die actie vonden de jongens niet zo leuk en ze begonnen Rosa te slaan. Rosa raakte bewusteloos en belande in het ziekenhuis. Neuz kwam ook in het ziekenhuis want hij had een gebroken arm. Na dit avontuur kregen Rosa en Neuz een relatie.


THE END

Auteur: Francine Oomen
Gemaakt door: Anke B1Q
Datum: 4 september 2007

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen"