Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mezelf
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 475 woorden
  • 30 juli 2007
  • 19 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
19 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mezelf
Shadow
Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het verhaal begint als Rosa gaat verhuizen van Den Bosch naar Groningen. Waar ze helemaal geen zin in heeft. Daar moet ze naar een nieuwe school en daar heeft ze het helmaal niet naar haar zin. Als Rosa de eerste dag op school is is het raak ze uitgescholden en gepest. Maar Rosa moet nog wennen het is allemaal nieuw. Ze wordt uitgemaakt voor miss piggy en dat ze dik is (maar dat is niet zo). Doordat ze gepest word krijgt ze steeds minder zelfvertrouwen. Thuis loopt het allemaal ook niet op rolletjes. Ze heeft vaak ruzie met haar moeder en ze vindt dat Alexander(stiefvader) zich veel er mee bemoeit. Ze besluit om haar zelf opnieuw uit te vinden een nieuwe Rosa dus eentje die iedereen leuk vind. Rooz daardoor heeft ze twee stemmen in haar hoofd. Rooz is heel stoer en die alles durft en Rosa zoals ze vroeger was bang en verlegen. Ze doet dingen die ze eigenlijk helemaal niet wilt. Brutaal tegen haar ouders steelt kleren uit de winkel laat een piercing zetten en laat haat haren paars verven. Haar ouder zijn het niet met Rosa’s ideeën eens daarom krijgt ze straf en ze heeft minstens 20 eeuwen straf gekregen en zakgeld krijgt ze ook niet meer. Gelukkig heeft ze haar computer nog dan kan ze Jonas en Esther mailen. Jonas wil dichter worden hij bedenkt vaak gedichten over de problemen van Rosa. Ze mailt ook veel met Esther. Esther geeft vaak tips hoe ze haar problemen kan oplossen. Rosa houdt heel erg van tekenen onder de tekenles maakt ze haar eigen tekeningen als haar leraar dat ziet meneer Meyer vraagt hij aan Rosa of ze tekenles wil en Rosa accepteert het. Rosa krijgt van haar leraar Samuel Meyer les in zijn huis en Rosa krijgt zijn oude graffiti spullen. Als Rosa een keer op haar halfbroertje moet passen besluit ze om te gaan spuiten. Daar ontmoet ze Neuz (die in het echt Vincent heet) na een paar keer spuiten worden ze opgepakt door de politie. Daarna koopt ze weer nieuwe spullen en gaat ze weer spuiten met Neuz. Wanneer Neuz en Rosa een keer na het spuiten door de straten lopen horen ze iemand roepen om hulp. Aan het eind van de doodlopende straat ligt er een man en er omheen 3 jongens en trappen hem. Rosa schreeuwt dat de jongens moeten ophouden maar de ze worden nog bozer. Rosa krijgt een klap op haar slaap en valt bewusteloos neer. Na een messensteek vaalt Neuz ook bewusteloos neer. Toen Rosa wakker werd was ze in het ziekenhuis en Neuz zat naast haar. Er werd aan Rosa verteld dat ze haar miss piggy niet omdat ze dik was maar om haar blonde krullen en haar wipneusje werd ze mis piggy genoemd. Rosa was weer helemaal gelukkig en kreeg met Neuz verkering.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen"