Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • vmbo/havo | 338 woorden
  • 20 augustus 2006
  • 23 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.8
  • 23 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2002
Pagina's
149
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Verfilmd als
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2003 Winnaar) , Hotze de Roos-prijs (2003 Winnaar)

Boekcover Hoe overleef ik mezelf
Shadow
Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

Hoe overleef ik mezelf ?

Over de schrijver:
De schrijver van het boek is Francine Oomen. Ze is Geboren op 27 maart 1960 in Laren. Ze is in haar jeugd veel verhuisd, van Laren naar Eindhoven, naar Groningen en weer terug naar Eindhoven. Ze ging samenwonen en kreeg drie kinderen, twee zonen en een dochter. Toen ze een serie boeken voor een drukkerij bedacht had, vond ze al snel een illustrator. Omdat ze zo snel geen schrijver kon vinden, schreef ze de boeken zelf maar. Daarna is ze niet meer gestopt met schrijven.

Hoofdpersonen en andere personen:
De hoofdpersoon is Rosa van Dijk. Andere personen zijn: Jonas de Leeuw (een vriend), Alexander (de stiefvader), de moeder, Abeltje (kleine broertje), Esther (een vriendin), Vincent oftewel Neuz (de vriend), Samuel Meyer (tekenleraar).


Inhoud:
Het boek gaat over Rosa die verhuist van Den Bosch naar Groningen. En moet naar een andere school. Daar wordt ze gepest. Rosa krijgt een bijnaam: Miss Piggy. Ze besluit een nieuwe Rosa uit te vinden. Ze noemt zichzelf Rooz. Haar zelfvertrouwen is weg en doet dingen die ze eigenlijk helemaal niet wil, ze steelt kleren, laat een piercing zetten , ze verft haar haar paars. Ze krijgt anorexia en valt soms flauw. Ze wordt verliefd op haar tekenleraar en hij leert haar graffitispuiten. Later blijkt dat hij homoseksueel is. Die tips mailt ze ook naar Jonas (een jongen die ze tijdens een vakantie heeft leren kennen). Ook mailt ze veel met Esther een meisje uit haar oude klas. Esther vindt dat Rosa moet ophouden met zichzelf te veranderen, ze vindt Rosa gewoon aardig zoals ze is. Maar Rosa vind dat onzin. Tijdens het spuiten ontmoet ze Vincent zijn bijnaam is Reuz. Na een paar keer spuiten worden ze opgepakt door de politie. Later komt alles goed en krijgt Rosa verkering met Neuz.

Eigen mening:
Ik vond het een leuk en soms spannend boek. De personen in het boek zijn mensen die je in het dagelijks leven tegenkomt.Het boek zelf is ook realistisch geschreven, want het kan echt gebeurd zijn.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen"