Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mezelf
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 512 woorden
  • 14 maart 2006
  • 50 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
50 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mezelf
Shadow
Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting Rosa is net verhuisd van Brabant naar Groningen, maar jammer genoeg is het op haar nieuwe school niet zo gezellig, rosa wordt gepest. Iedereen in de klas krijgt een bijnaam. Rosa denkt, doordat zij niet belangrijk is, dat zij er wel geen zou krijgen. Maar helaas, ook zij moet eraan geloven. Rosa's bijnaam is Miss Piggy, door deze bijnaam wordt Rosa nog onzekerder en ze denkt dat ze maar eens een nieuwe Rosa uit moet gaan vinden, een stoere en populaire Rosa. Deze noemt ze Rooz, maar door de stem van Rosa en de stem van Rooz in haar hoofd, wordt Rosa een beetje gek. Ze begint met graffitispuiten (waar ze Neuz ontmoet), ze sleelt, verft haar haar neemt een piercing en krijgt zelfs anorexia boulimia! Rosa houdt heel erg van graffitispuiten en ze gaat samen met Neuz een mooie piece(graffititekening) zetten bij het spoor, maar ze worden betrapt door de spoorweg politie. Rosa krijgt huisarrest ... Onder tekenles wordt Rosa betrapt op het maken van een ontwerp voor een piece. De leraar vindt het zo mooi dat Rosa tekenles mag krijgen in zijn appartement. Rosa wordt langzamerhand verliefd op Moon (de leraar: meneer Meyer) totdat hij haar vertelt dat hij homo is. 's Avonds is Rosa alleen thuis en ze gaat samen met Neuz, ondanks haar huisarrest, weer een piece zetten. Maar dan horen ze een man om hulp roepen en ze gaan hem helpen. Rosa en Neuz belanden in het ziekenhuis en krijgen verkering. Genre Het genre is volgens mij psychologisch, want het gaat over wat er in het hoofd van Rosa omgaat.
Perspectief Het boek is in hij/zij perspectief, maar de mailtjes in het boek zijn in ik perspectief. Hoofdpersonen - Rosa: het meisje waar het boek om gaat, ze is stil, verlegen en, naar eigen zeggen, te dik. - Rooz: het zelfbedachte stemmetje in Rosa's hoofd, ze is stoer, brutaal en heeft paars haar. - Neuz(Vincent): een jongen die Rosa heeft ontmoet tijdens het spuiten, hij spuit ook, zijn bijnaam is neuz omdat hij een hele grote neus heeft. - Alexander Apenbil: Rosa's strenge stiefvader, ze noemt hem Apenbil omdat hij haar op zijn billen heeft. - Abeltje: haar kleine babybroertje, ze noemt hem Appie-Garnaal, want hij zag eruit als een garnaal toen hij net geboren was. - Haar Moeder (ik weet niet hoe ze heet): Rosa hefet heel vaak ruzie met haar moeder, want ze doet net alsof Rosa nog een baby is. - Jonas en Esther: haar internet vrienden, waarmee ze altijd mailt. Tijd Chronologisch, maar het begint bij het einde van het vorige 'Hoe overleef ik...'boek. Het einde is ook niet logisch bij dit boek, maar misschien gaat het nog verder in een volgend boek. Beoordeling Ik vind het best een mooi boek, maar hij is wel een beetje kinderachtig. Als ik dit boek een cijfer zou moeten geven werd dat een: 8,5 Schrijver Het boek is geschreven door Francine Oomen, ze werd geboren in 1960 in Laren. Ze schrijft voor kinderen van alle leeftijden. Ook werkt ze voor jeugdtijdschriften Tina en Bobo.

REACTIES

R.

R.

mooi verslag

16 jaar geleden

J.

J.

Goeie boekverslag ik heb een paar dingen overgenoemen van dit boekverslag, heb nu een 9 ervoor gekregen.

12 jaar geleden

J.

J.

ik vind deze site heel erg leerzaam.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen"