ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis

Rosa is een meisje. Die veel in de puberteit zit. Ze maakt veel dingen mee.

Dit is 1 van haar verhaal.
Rosa geeft veel om haar vrienden, ze heeft vaak problemen met haar moeder omdat ze zonder te overleggen met haar, een nieuw huis heeft gekocht met meneer Rosetti (haar nieuwe vriend). Zij willen een lunchroom openen. Rosa is ook boos en verdrietig want haar vriend Neuz zou in Amsterdam gaan studeren maar gaat nu in Rotterdam studeren. Rosa is daar best kwaad om en wil uitbarsten naar Neuz, maar houdt zich in.

Haar vriendin Noa heeft ook problemen, zij is Marokkaans en uit de familie gezet, nu zit haar neef Yoesoef haar steeds achterna en te bedreigen. Carmen kan goed dansen maar ze vindt zichzelf te dik. Sascha heeft een baby en woont in een kraakpand.
Noa, Sascha, Carmen, Joya, Rosa en Jonas besluiten op vakantie te gaan, ze willen naar Zuid-Spanje maar Rosa’s moeder wil niet dat ze naar Zuid-Spanje gaan dus gaan ze naar Terschelling.Daar baalt rosa super erg van
Op de boot ontmoet Sascha twee jongens, en trekt met hun op.
Ze zouden eigenlijk naar een natuurcamping gaan, maar Sascha wil naar camping ‘De Peereboom’ een jongerencamping waar de twee jongens ook verblijven. Ze besluiten dat te gaan doen.
Op vakantie gebeurt er van alles. In de tent hebben ze het over: praten met de krokodil, je angst overwinnen. Ze komen er ook achter dat Yoesoef( de neef van Noa) ook op de camping is. Noa besluit het te gaan uitpraten. Ze praten het uit en het komt goed.Ze is bang maar ze overwint het.


het cijfer wat ik kreeg was : 9 1/2 ( negen en een half)
want mn power point was heeel leuk xd

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.