Samenvatting
De hoofdpersoon is Rosa van Dijk. Ze heeft vaak ruzie met haar moeder omdat die zonder te overleggen met haar, een nieuw huis heeft gekocht met meneer Rosetti (haar nieuwe vriend), ze willen een lunchroom openen. Rosa is ook boos en verdrietig want haar vriend Neuz zou in Amsterdam gaan studeren maar nu gaat hij in Rotterdam studeren. Hij komt nu dus niet lekker dicht bij Rosa wonen. Rosa is daar best kwaad om.
Haar vriendin Noa heeft ook problemen, zij is uit haar familie gezet. Ze woont nu zolang bij Rosa in huis. Maar haar neef Yoesoef zit haar steeds achterna. En ze wordt ook wel eens door hem bedreigt.
Carmen een andere vriendin van Rosa kan best goed dansen maar ze vindt zichzelf te dik. Yoya is ook en vriendin van Rosa. En Sascha is nog een oude vriendin van Rosa, daar heeft Rosa heel veel mee meegemaakt, ze zaten bij elkaar op de basisschool, gingen samen naar de middelbare. Maar Rosa was Sascha uit het oog verloren, omdat Sascha erg veranderde. Dat kwam ook omdat Sascha het thuis moeilijk had; haar moeder was alcoholist.
Na een tijdje raakte Sascha zwanger, en haar moeder wou dat Sascha een abortus pleegde. Sascha wilde dat niet en toen de vader van de baby hoorde dat Sascha zwanger was, heeft hij het uitgemaakt. Nu woont ze in een kraakpand in Amsterdam en voedt de baby alleen op. Het is niet zo gezond voor de baby om daar te wonen, dus Jade, zo heet de baby, heeft een hele slechte weerstand.
Vanwege de verhuizing van Rosa`s moeder en haar vriend gaat de familie van Rosa niet op vakantie, dus wil ze met en paar vriendinnen en een vriend, Jonas, weg. Noa, Sascha, Carmen, Joya, Rosa en Jonas besluiten op vakantie te gaan, ze willen naar Zuid-Spanje maar Rosa’s moeder en andere ouders vinden dat te ver weg. Dus wordt het maar Terschelling.
Op de boot ontmoet Sascha twee jongens, en trekt met hun op. Ze zouden eigenlijk naar een natuurcamping gaan, maar Sascha wil naar camping ‘De Peereboom’ een jongerencamping waar de twee jongens ook verblijven. Dat zien ze niet allemaal zitten, maar ze besluiten het toch maar te proberen. Op vakantie gebeurt er van alles! De Jongerencamping is afgrijselijk! Er lopen elke nacht dronken mensen rond, en er is lawaai waardoor onmogelijk kan slapen!
Jonas wil graag kitesurfen dus ze gaan de stad in om een plank kopen. Als ze in de winkel staan zien ze een vriend van Yoesoef iets tegen een mevrouw zeggen terwijl hij naar een foto’s in zijn hand wijst. Hij zoekt Noa!
Rosa vindt dat ze er maar niet over moeten praten, en dat misschien wel een verbeelding was.
Bij Noa bleef het door haar hoofd spoken, het was zelfs zo erg dat ze de tent niet meer uit durfde! Als ze een keer naar de WC gaat, ziet ze Yoesoef staan! Later heeft ze het met haar vrienden erover.
Praten met de krokodil, je angst overwinnen. Dat had Jonas’ moeder hem geleerd als hij bang was dat er een monster in de WC zat.
Noa is de hele tijd stil totdat zij aan de beurt is, ze vertelt over Yoesoef en realiseert zich dat ze niet bang moet zijn. Noa besluit het uit te gaan praten. Ze loopt weg, en ze stapt bij hem in de auto. Ze rijden naar de duinen. Ze praten over hoe ze vroeger altijd speelde en hij vertelt dat het uit is met zijn vriendin, omdat hij Noa heeft misbruikt.
Ze sluiten een deal: Yoesoef laat Noa met rust en zij belt zijn vriendin dat hij haar nooit iets aan heeft gedaan.
Ondertussen zit de rest voor de tent ongerust te wezen! Waar is Noa? Heeft Yoesoef haar ontvoerd? Op een gegeven moment heeft Rosa heeft het gevoel dat ze worden bekeken. En ja hoor, wie zien ze daar achter de struiken liggen? Rosa`s moeder!!! Normaal zou Rosa laaiend worden maar nu valt ze haar moeder in de armen. Noa komt thuis. En alles is weer goed. Ook maken ze het goed met Sascha, die bijna heel de vakantie met de twee jongens van de boot heeft opgetrokken.
Ze verblijven nog een paar dagen op een andere camping, en zo hebben ze toch nog een geweldige vakantie!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

F.

F.

Egt een goed versalg joh!!:D

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast