Samenvatting
Rosa gaat samen met haar moeder en haar kleine broertje eten bij de nieuwe vriend van haar moeder. Als ze zitten zegt haar moeder en die vriend: we gaan samenwerken het werd dus een lunchroom en bloemenwinkel in een!! Als Rosa het hoort wordt ze heel erg boos op haar moeder en zegt: ik wil geen nieuwe stiefvader en ik ga daar niet wonen, maar haar moeder zegt: we gaan alleen samenwerken en niet samen wonen.
De volgende dag gaat ze met haar vriendinnen picknicken in het park. Haar vriendinnen hebben het over van alles en nog wat. Als Rosa over haar zorgen begint te praten zoals dat haar moeder gaat samen werken met de vriend van haar en dat Rosa’s vriendje vandaag de uitslag krijgt of hij geslaagd is en dat hij naar Amsterdam komt wonen waar Rosa ook woont. Maar haar vriendinnen praten er weer over heen en dus loopt Rosa boos weg.

Als ze thuis is gaat ze gelijk Neuz bellen (Neuz is haar vriendje) als ze haar vriendje belt zegt hij ik ben geslaagd en Rosa springt een gat in de lucht en is heel blij, maar daarna vertelt Neuz dat hij niet in Amsterdam komt logeren maar in Rotterdam omdat hij een andere studie wil doen en die is niet in Amsterdam. Rosa zegt nou dat moet je dan maar zelf kiezen en ze hangt de telefoon op. Ze is heel boos op Neuz.
Rosa en haar vrienden willen samen op vakantie met haar vriendinnen Noa, Sacha, Carmen, Yoya en Jonas. Ze willen graag naar Spanje. Maar Noa heeft grote problemen thuis en ze heeft er dus geen geld voor en Sacha heeft ook geen geld. Maar Rosa, Yoya en Carmen willen het geld wel geven voor de vakantie. Als Rosa aan haar moeder vraagt of ze naar Spanje mag, mag ze alleen naar Nederland op vakantie en de andere mogen ook al niet naar Spanje dus gaan ze in Nederland op vakantie. Ze gaan in Nederland naar Terschelling. Als ze naar Terschelling gaan op de boot ontmoet Sacha twee jongens zij gaan ook naar Terschelling. Zij weten een hele leuke camping. Als ze op die camping zijn aan gekomen is het er verschrikkelijk het is er heel vies er liggen overal bierflesjes en ander afval. En elke nacht maken er dronken mensen herrie zodat Rosa en haar vrienden niet kunnen slapen. Rosa gaat samen met Carmen een zwembroek voor Jonas kopen want Sacha is met haar twee nieuwe vrienden ergens en Yoya is wandelen en Noa gaat lezen. Als ze terug komen is Yoya bij de tent en Noa nergens te zien en Sacha is nog bij haar vrienden. Als ze Noa aan het zoeken zijn komen ze haar tegen op de wc. Ze durfden niet meer van de wc af want ze had haar grote neef Yoesoef gezien want ze haatte haar neef heel erg en haar neef is op zoek naar haar. Ze renden heel snel de tent in meet Noa en vragen aan haar weet je het zeker ze zegt: ja en hij heeft een foto bij zich en vraagt aan iedereen of ze haar hebben gezien. Rosa, Noa, Carmen, Jonas, Yoya en Sascha besluiten dat ze naar huis gaan. 's Avonds als ze gaan slapen zijn ze allemaal heel bang dat Yoesoef in de tent komt en Rosa, Noa, Jonas, Yoya en Carmen weten ook niet waar Sascha is. Als ze in de tent liggen bedenkt Jonas een spel: het grote hoe overleef ik spel. Dat spel had Jonas' moeder hem geleerd want hij was als klein kind bang om naar de wc te gaan want hij dacht dat er een krokodil op de wc zit. Toen zij zijn moeder: je kan voor de krokodil weglopen of je kunt ermee praten. Jonas zei: weglopen, maar zijn moeder zei: als je ervoor wegloopt zit hij er mogen ook nog. Dus hij ging ermee praten, maar er zat helemaal geen krokodil in de wc. Als Noa aan de beurt is om haar angst te vertellen zegt ze: ik ben bang voor Yoesoef. Als ze zich realiseert denkt ze: ik hoef helemaal niet bang te zijn voor Yoesoef. En ze gaat naar Yoesoef toe als de andere nog liggen te slapen. Als ze bij Yoesoef is wilt hij gelukkig met haar praten en nu laat hij haar met rust. Als ze terugkomt bij de tent zijn haar vrienden blij voor haar dat ze nu met rust word gelaten. En gaan ze naar huis zien ze ineens Rosa’s moeder onder een struik liggen met een verrekijker en bespiedt ze hun. Ze gaan nu niet meer naar huis maar blijven en gaan ze nog allemaal leuke dingen doen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.