Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik met/zonder jou?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 504 woorden
  • 17 mei 2005
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
22 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik met/zonder jou?
Shadow
Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen
Shadow
Hoe overleef ik met/zonder jou? Dit boek begint met een mailtje aan Esther en Jonas. Dat zijn de beste vrienden van Rosa, die de hoofdpersoon is. Rosa is 15 jaar, heeft blond haar en een halfbroertje van 2 dat Abeltje heet. Omdat Rosa een paar jaar geleden van Den Bosch naar Groningen is verhuist, mailt ze nog met Esther en Jonas omdat ze hen erg mist. Rosa heeft veel problemen thuis. Haar stiefvader en Abeltjes’ vader is tijdens een vakantie verongelukt, maar Rosa’s moeder vind het heel moeilijk om Alexanders’ dood te verwerken, ze is depressief en drinkt veel te veel wijn, daarom moet Rosa voor Abeltje zorgen. Maar Rosa zit op school en heeft verkering met Neuz, die regelmatig graffiti spuit . Rosa voelt zich verwaarloosd door haar moeder die niet naar de dokter wil om antidepressiva te halen. Rosa moet van alles doen voor en na school: Abeltje helemaal verzorgen, boodschappen doen, opruimen etc. Als Rosa alweer boodschappen doet, en wil afrekenen, komt ze erachter haar moeder blut is. Als ze thuiskomt heeft Rosa knallende ruzie met haar moeder en zegt Rosa dat haar moeder een baantje moet gaan vinden. Haar moeder gaat naar Amsterdam om een baantje te zoeken. Maar Rosa wil helemaal niet weg uit Groningen want ze heeft daar Neuz. Als Rosa, Neuz’ moeder voorstelt om bij hen te wonen, zegt zijn moeder dat hij geen normaal leven meer heeft door Rosa, dat hij zijn vrienden nooit meer ziet en het slecht gaat op school. Als Neuz om 2 uur ’s nachts voor haar deur staat, zegt Rosa dat ze te veel op elkaars lip zitten, en ze geeft geen antwoord als Neuz vraagt wat ze voor hem voelt. Dan loopt hij boos weg. Een paar dagen later verhuizen Rosa, Abeltje
en haar moeder naar Amsterdam, Rosa heeft Neuz niet meer gezien. In Amsterdam wonen ze in een heel klein flatje. Dan komt Esther op een dag langs en helpt Rosa. Als Esther weer weg is komt Rosa haar buurman John tegen. John helpt Rosa met van alles en nog wat. Als Rosa op een avond meegaat met John probeert John haar te zoenen terwijl hij veel te oud is. Als Rosa het tegen haar moeder verteld, gelooft die haar niet. Als Rosa die avond op bed ligt, wordt ze wakker van een vreemd geluid. Ze denkt dat het een inbreker is en pakt een krukje. Als ze de kamer inkomt ziet ze dat John bovenop haar moeder ligt en haar wil verkrachten. Dan slaat ze John zo hard als ze kan met de kruk op zijn hoofd totdat hij bewusteloos is. Hij wordt opgepakt. Als ze ’s avonds uit het raam kijkt ziet ze een graffiti tekening op een muurtje tegenover haar flat er staat: No Fear. Rosa gaat kijken want dat spoot Neuz altijd en het zijn nog zijn letters ook. Dan is er ineens een roos bij de tekening gespoten en zit er een treinticket Amsterdam-Groningen bijgeplakt. Dan komt ze erachter dat Esther, Neuz haar adres heeft gegeven.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen"