ADVERTENTIE

Als ik moet kiezen, dan ga ik het liefst:


Algemene gegevens:
Titel van het boek: Hoe overleef ik een gebroken hart
Schrijfster: Francine Oomen
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Illustrator: Annet Schaap
Drukker: ZetSpiegel, Best
Dit boek is Uitgegeven in: 2004

Informatie over de schrijfster:

Francine Oomen, ze is geboren op: 27 maart 1960, en is opgegroeid in een klein dorpje boven Amsterdam, in een stolpboerderij. Ze heeft blauwe ogen en blond haar, is 1.72 lang en weegt 60 kilo. Haar hobby’s zijn Lezen, tekenen, schrijven, wandelen, film, theater, reizen lekker koken, appeltaart en koffie drinken in leuke cafeetjes. Ze woont samen met Joris (19) Lotte (17) Daan (15). En haar lievelings eten is Italiaans, zelfgebakken appeltaart, versgebakken brood, Indiase curry, soep, Vlaamse frietjes, chocola. Haar Lievelingskleur is Blauw, Favoriete kinderboek als kind en nu is en was Sjakie en de chocoladefabriek, Favoriete dier: is de kip haar Wens: Dat mensen elkaar meer gaan respecteren, ze heeft een Hekel aan: De zakelijke dingen die er om haar werk heen zitten. Rekeningen, belastingdingen etc. En ze heeft een hekel aan koud somber nat weer. Ook aan oneerlijkheid. Haar Toekomstplannen: Ze wil boeken voor volwassenen schrijven, Films maken. En nog meer mooie en goede kinderboeken schrijven. Als opleiding heeft ze op de Design Academie, in Eindhoven gezeten, Haar beroep waarvoor ze is afgestudeerd is dus eigenlijk industrieel ontwerper. Haar beroep nu is schrijfster illustrator en ontwerpster. Toen haar kinderen klein waren, Schreef ze ook vaak boekjes, waarbij ze de tekeningen zelf tekende. Haar eerste zelfgeschreven en zelfontworpen boek heette: Saartje en Tommie op de boerderij in 1990. Ze werkt/schrijft het liefste in de ochtend.
Soort boeken die:
Francine Oomen schrijft?

Het boek dat ik gelezen heb was een tienerroman. Het was een boek vol tips en handige weetjes. als je al haar boeken in 1 categorie moet indelen, zal je ze moeten indelen in de categorie jeugdboeken.


Welke boeken heeft:
Francine Oomen geschreven?
Ze heeft Een serie: Hoe overleef ik geschreven, een serie van Lena Lijstje En O.a. ook nog een van De computer heks. Francine Oomen heeft al meer dan honderd boeken geschreven in haar carrière als schrijfster.

Samenvatting van het boek:

Rosa woont samen met haar moeder, stiefvader (apenbil) en Broertje Abeltje (Appie) in een huis, haar ouders hebben vaak ruzie. En haar stiefvader gedraagt zich agressief en drinkt steeds meer. Ze ontvlucht vaak naar haar vriendje Vincent (Neuzz). ze mailt ook veel met Ester en Jonas, ze geven elkaar altijd tips. Ze gaat in de Zomervakantie naar Barcelona in een appartementje. Ze wil niet al zeker niet met haar stiefvader. De avond voordat ze vertrekken komt Neuzz haar ophalen, om graffiti te gaan spuiten een tekening met Rozie en Neuzz 4 ever. Als ze in Barcelona zijn, heeft Rosa het niet naar haar zin, ze heeft veel ruzie met Apenbil en hij slaat haar. Na een tijdje trekt ze alleen de stad in, als haar ouders niet in het appartement zijn. ze ontmoet daar Rob een Nederlandse jongen van 18. Die avond hebben haar ouders alweer ruzie, Apenbil heeft die avond ook weer teveel gedronken en word agressief. Weer een tijdje later leest ze nog een mail van Neuzz hij heeft met een ander meisje gezoend!. hij probeert Rosa gerust te stellen, door te zeggen dat er niks tussen hun is. Maar Rosa schiet in paniek. Op een gegeven moment krijgt ze een aanbod van Rob om ’s avonds naar een feest met hem te gaan, ze accepteert het. En ’s avonds ontsluipt ze het appartement. Het kan haar niks meer schelen, Neuzz houd toch niet meer van haar. Die avond drinkt ze veel mixjes ze blowt zelfs, totdat de politie komt, ze moeten weg. Rob café sleept haar mee weg van het kampvuur, Na een tijdje vallen ze neer in het zand. Hij wil verder met haar gaan, maar Rozie wil het niet. Ze slaat hem met een fles op zijn kop. En gaat Stoned en dronken terug naar het appartement lopen. Ze kon niet meer naar binnen door het klepraampje! Toen haar vader haar ontdekte flipte hij. Hij sloeg haar kneep haar en hij sloeg Appie en Haar moeder ook. Hierna liep hij boos het appartement uit. Roza mailde de volgende de dag haar vriendin Ester. Ze vertelde haar het hele verhaal. Apenbil is die nacht niet thuis gekomen. De moeder van Rozie wil apenbil op straat zetten ze had er genoeg van. Rozie gaat winkelen met haar moeder, en ze hebben een hele leuke dag. Totdat er 2 agenten voor de deur staan. Apenbil is dood! Hij is aangereden. Haar moeder is in paniek een Shock. En als ze de volgende dag thuis zijn. ligt haar moeder alleen maar op bed en wil niet eten. Broers en zussen van apenbil komen langs en zorgen voor het huishouden. Appie vind het niet fijn en wilt alleen nog maar door Rosa opgetild worden. Rosa kan het ook niet meer aan! Ze is moe en kan niet goed slapen door haar broertje die ze moet verzorgen en het huishouden wat ze moet doen. Nadat haar moeder Erg tegen Rozie is uitgevallen, komt haar moeder weer bij uit haar shock. Rozie haar vrienden zijn er. En Rozie kan weer bijkomen. Die avond check ze haar mail, allemaal mails van Neuzz hij heeft de graffiti tekening afgemaakt, er staat Rozie en Neuzz 4 ever forgive me luf joe soooo much.
REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.