Boekverslag:
Hoe overleef ik een gebroken hart?

Titel: Hoe overleef ik een gebroken hart?
Schrijver: Francine Oomen
Aantal bladzijden: 128
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaartal: 2003
Hoofdpersoon: Rosa van Dijk
Positieve karaktertrekken: Ze is erg behulpzaam, als haar stiefvader overleden is, en haar moeder helemaal over stuur is, zorgt ze weken lang voor haar broertje en moeder.

Negatieve karaktertrekken:
Ze is heel erg onzeker en kan ook heel brutaal zijn. Ze doet vaak domme dingen zoals weglopen van huis, stiekem de stad in gaan als haar moeder en stiefvader weg zijn en nog veel meer.
Waar speelt het verhaal zich af?:
In het begin speelt het verhaal zich nog thuis af, in haar woonplaats Groningen. Daarna speelt het af in Barcelona, omdat ze daar met haar moeder, stiefvader & broertje op vakantie is. Rosa is het meest op haar kamer in het hotel, of in de stad van Barcelona omdat ze stiekem wegloopt.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?:
Het is een verhaal van deze tijd. Met de computer mailt ze vaak naar haar vrienden en vriendinnen. Er zijn internetcafé’s en mobieltjes. In het boek zie je ook de mailtjes die ze naar elkaar toe mailen.
Wat is het thema van het boek?:
- Liefde
- Puberteit
- Vriendschap
Wat kun je van het boek leren over het onderwerp?:
Dat echte vriendschap wel bestaat!
Beoordeling in 50 woorden:
Het is een heel leuk boek om te lezen omdat het over onderwerpen gaat waar pubers zich veel mee bezig houden. Er staan handige tips in over liefdesverdriet, en puberproblemen, maar het gaat vooral over vriendschap. Er zijn meerdere delen van de ‘hoe overleef ik-serie’ en het gaat allemaal over Rosa en haar familie & vrienden, het is leuk om de boeken te lezen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.