Hoe overleef ik een gebroken hart? door Francine Oomen

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 559 woorden
  • 21 augustus 2006
  • 24 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.9
  • 24 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2003
Pagina's
140
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Hotze de Roos-prijs (2004 Winnaar) , Kinderjury 10-12jaar (2004 Winnaar) , Jonge Jury (2005 Winnaar)

Boekcover Hoe overleef ik een gebroken hart?
Shadow
Hoe overleef ik een gebroken hart? door Francine Oomen
Shadow
Zakelijke gegevens
Titel: Hoe overleef ik een gebroken hart.
Schrijver: Francine Oomen.
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Plaats en jaar van uitgave: In Houten, 2003


Korte inhoud:
Rosa is een meisje van 14 jaar oud. Ze woont in Groningen samen met haar moeder en de stiefvader( Alexander) en haar halfbroertje (Abeltje). Zij noemt de stiefvader ook wel Apenbil, omdat hij heel veel haar over heel z'n lichaam heeft. En ze noemt haar halfbroertje altijd Appie omdat ze dat een veel leukere naam vindt.

Rosa heeft ook lieve vrienden. Esther en Jonas, met wie ze altijd veel mailt. Verder heeft Rosa nog een vriendje Vincent. Maar hij wordt meestal Neuz genoemd, omdat hij een grote neus heeft. Rosa kan niet goed opschieten met haar stiefvader. Ze vindt het ook een ramp als ze op vakantie naar Barcelona moet gaan met hem. Vijf weken zonder haar vriendje. Want als zij terug is gaat hij 2 weken op vakantie. Als Rosa in Barcelona is, gebeuren er allemaal spannende dingen. Ze krijgt een kaartje van Neuz waarop staat dat hij met iemand anders heeft gezoend. Rosa vergeeft hem dat nooit. Ze krijgt heel vaak ruzie met Alexander en het word zo erg dat hij haar en haar moeder slaat. Als ze weer naar huis willen gaan, krijgen ze te horen dat Alexander dood is gereden omdat hij teveel gedronken had en zomaar de straat over stak. Rosa’s moeder is er kapot van en Rosa denkt dat het allemaal haar schuld is. Zij had vaak gehoopt dat Alexander dood zou gaan zodat haar vader en moeder weer bij elkaar konden komen. Gelukkig krijgt Rosa steun van haar vrienden als ze weer thuis is. Esther en Jonas komen bij haar logeren. Zelfs Neuz komt nog even langs. Maar Rosa wil niks meer van hem weten. Uiteindelijk komt het tussen haar en Neuz toch weer goed. En loopt het allemaal goed af.Hoofdpersonen:
-Rosa Van Dijk : een blonde puber van 14 jaar die de hoofdrol in dit boek speelt.
- Jonas de Leeuw: de beste vriend van Rosa die ze heeft ontmoet toen ze op vakantie in Ibiza was.
- Esther Jacobs: de beste vriendin van Rosa uit Gelderland. Ze zat in de brugklas bij Esther in de klas. Maar ze is nu verhuisd naar Groningen dus zit ze niet meer bij Esther in de klas.
- Neuz (Vincent van Gelderen): het vriendje van Rosa, waarmee ze altijd graffiti spuit en leuke dingen mee doet.

Het ’probleem’ in dit boek:
Het verhaal draait om de puberteit. Wat er gebeurt als je hart wordt gebroken door een jongen van wie je veel houdt. Er komen survivaltips in voor om je liefdesverdriet te verwerken. Het ’probleem’ in dit boek is dat Rosa niet goed weet om te gaan met de puberteit.

Mijn mening
Ik vond het een heel leuk boek. In het boek staan ook allemaal e-mailtjes die Rosa vanuit een internetcafé naar Jonas, Esther en Neuz stuurde, en die hun naar Rosa stuurden. Ook stonden er de ansichtkaarten in die Rosa verstuurde. Dat vond ik heel cool omdat die ook in het boek stonden. Ik heb ook al meer boeken van de “hoe overleef ik...” serie gelezen. Die vond ik ook heel leuk. Zoals: hoe overleef ik mezelf, hoe overleef ik de brugklas, hoe overleef ik mijn vakantie, en nog veel meer. Ik vind Francine Oomen ook een super leuke schijfster.
REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik een gebroken hart? door Francine Oomen"