Hoe overleef ik de brugklas? door Francine Oomen

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik de brugklas?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 564 woorden
  • 2 december 2013
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
4 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik de brugklas?
Shadow
Hoe overleef ik de brugklas? door Francine Oomen
Shadow

Auteur: Francine Oomen

Illustrator: Annet Schaap

Uitgever: Querido

Jaar van uitgave: 2000

Leestijd: Ik heb 1 week over dit boek gedaan. Ik las elke dag ongeveer 1 uur. Het boek heeft 141 bladzijdes.

3 bijzonderheden over Francine Oomen:Haar volledige naam is Eclaire Francine Marie Oomen.

Francine schrijft haar boeken het liefste in haar bed of in de natuur.

Tijdens het schrijven kan Francine niet zonder een aantal dingen,namelijk: Haar Pyjama,een opgeruimd huis en bureau,absolute stilte,lekker eten,slecht weer (met goed weer gaat ze veel liever naar buiten.)

Francine is heel creatief, ze heeft een nieuwe trend in Nederland gebracht: wildbreien. Ze heeft zelf ook nog een boek over wildbreien. Ook heeft ze een kookboek uitgebracht.

Waarom juist dit boek: Het boek gaat over de brugklas dus vind ik het automatisch een wat spannender onderwerp. Ik wilde graag weten wat je juist wél en niet in de brugklas moet doen. In elk boek van ‘Hoe overleef ik’ staan altijd survival-tips (dat zijn tips voor het overleven van een bepaald onderwerp,bv: verliefd zijn of de brugklas.) Ik dacht “misschien heb ik er nog wat aan.” Dus daarom koos ik voor dit boek.

Wat ik verwacht van dit boek: Ik verwacht dat er heel wat survivaltips in staan over de brugklas. Ook verwacht ik dat er weer van die grappige scènes in voorkomen waar ik weer helemaal dubbel van kan liggen. Ook verwacht ik nog dat er vooral veel dingen in staan die je vooral niet moet doen in de brugklas.

Samenvatting: Rosa gaat naar de brugklas en is heel erg zenuwachtig. Ze gaat samen met haar 2 vriendinnen Sascha en Lidwien. In haar klas zit een meisje met hele vrolijke kleren en een hele grote ronde bril,Esther. Rosa vindt haar wel aardig maar Sascha vindt dat totaal niet. Als Rosa met Esther begint op te trekken denkt Sascha dat Rosa haar vriendin niet meer wil zijn met als gevolg dat Rosa een vriendinnentest van Sascha moet doen,haar haren wit maken,wat ze totaal niet mag van haar ouders. Jonas,een goede vriend van Rosa wordt verliefd,maar het gaat ook weer uit. Dus daar wordt Rosa ook niet veel vrolijker van. Ook gebeuren er allerlei dingen op school die niet echt leuk zijn,een brandende zolder en een omgevallen kast vol met glazen potten van de biologie leraar. Maar op het einde van heboek is Rosa gewend aan de brugklas en vindt ze het heel leuk,ze heeft het overleeft. Samen met Esther en Sascha.

Zijn mijn verwachtingen uitgekomen?: Ja,het boek stond helemaal vol met survivaltips! Ook waren er heel veel grappige scènes in. En ja hoor,er stonden genoeg dingen in die je absoluut niet moet doen!

Welk personage ik het leukst vind: Ik vind Ester het allerleukste personage omdat ze altijd haar zelf blijft en alles van de positieve kant bekijkt. Ze draagt ook veel leuke kleurige kleren en is erg creatief en muzikaal. Dat herken ik in mezelf ook terug,dat vind ik zo leuk aan haar.

V: Vriendinnentest die Rosa van Sascha moet doen.

E: Eigenwijs,dat is Rosa. Ze luistert totaal niet naar haar moeder.

R: Raadeloos,dat is Rosa ze weet namelijk niet voor wie ze moet kiezen,Esther of Sascha.

A: Anders zijn is niet erg,Esther is namelijk anders als anderen maar toch heel aardig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik de brugklas? door Francine Oomen"