Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Hoe overleef ik de brugklas? door Francine Oomen

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik de brugklas?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 8 | 682 woorden
  • 14 augustus 2007
  • 45 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
45 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik de brugklas?
Shadow
Hoe overleef ik de brugklas? door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Hoe overleef ik de brugklas?

De schrijfster is Francine oomen
Ze is geboren 27 maart 1960 in Laren .
Toen ze klein was hield ze al van tekenen, lezen, schrijven.
Het werd de design academy in Eindhoven.
Ze is dus eigenlijk industrieel ontwerper.
Daarna ging ze schrijven en illustreren.
De saartje en de tommy serie samen met Dagmar Stam, was succes vol Daarna schreef ze nog weel meer boeken, die ook in anderen landen verschenen. Toen haar eigen kinderen groot werden, ging Francine oomen ook voor ouderen kinderen schrijven.

De hoofdpersonen:
Rosa, Sascha, Esther, Lidwien, Jonas, danny

Moeder van rosa en vader van rosa

Het verhaal:
Rosa gaat samen met haar twee beste vriendinnen sascha en lidwien van de basisschool naar de middelbare school.
Sascha is een meisje die van alles durft en lidwien durft bijna niks en loopt altijd achter sascha aan.
Sascha wordt op de nieuwe school al gauw populair en heeft meteen op de eersten dag al een vriendje, danny.
Danny heeft een heleboel piercings en wit haar.
Sascha en danny pesten al meteen een meisje, Esther.
Allen maar omdat ze rare felgekleurde kleren draagt en een bril met jampot glazen. Rosa is het er niet mee eens maar toch doet ze mee omdat ze bang is dat ze alleen moet staan in de pauze als sascha haar niet meer aardig vindt. Esther wordt boos op rosa omdat van sascha naar haar verboden zolder mee moest nemen en zeggen dat ze het goed gingen maken, maar in werkelijkheid deden ze het licht uit en deden haar (Esther) in een doodskist.
Pas toen er brand uitbrak kwamen er mensen en bevrijdde Esther uit de doodskist . Rosa wist er niks van en werd hartsikken boos op sascha en danny. Als Esther als Esther een keer ziek is moet rosa van de leraar haar huiswerk brengen, maar omdat Esther nog steeds op haar boos is ,durft ze niet aan te bellen. Ze gaat op de grond voor Esthers huis zitten en wacht tot er iets gebeurt. ze weet alleen niet wat. na een tijdje kom er een mollige vrouw naar haar toe en vraagt of ze het huiswerk van Ester komt brengen. rosa zegt ja en de vrouw stelt zich voor als Esters moeder in het huis hangen aan de muur allemaal ontwerpen voor kleding. de moeder van Esther zegt dat ze al haar kleren zelf maakt. dan zegt de moeder van Esther waar Esther kamer is. rosa stapt de kamer van Esther binnen. ze zegt tegen Esther dat ze haar huiswerk komt brengen en dat ze het graag goed wil maken. als ze alles heeft uitgelegd, wil Esther het ook graag goed maken en wil de moeder van Esther zelfs kleding voor haar maken voor het schoolfeest. Als rosa het ook aan andere mensen verteld willen ze het ook. Daar is sascha heel boos om en gaat iedereen uitschelden en komt na een tijdje zelfs niet meer op school. Rosa ziet haar pas weer op het schoolfeest intussen is Jonas haar mail vriendje uit Limburg ook naar haar toe gekomen. En die is er ook bij. Hij ziet dat Sascha alcohol in haar cola doet en vertelt dat tegen Rosa. Na een tijdje is Sascha zo dronken dat ze met Rosa gaat vechten. De mentor haalt Sascha van Rosa af en daarna is het feest afgelopen en gaat iedereen naar huis. Rosa vertrouwt het niet en ze gaat samen met Jonas naar het huis van Sascha om te kijken of ze wel echt naar huis is gegaan. Rosa belt aan maar niemand doet open. Dan bedenkt Rosa zich dat ze een hut hebben in het park waar ze vroeger altijd heen gingen. Ze gaan kijken en ja hoor daar zit Sascha. Rosa probeert met Sascha te praten en na een tijdje lukt dat. Sascha biedt haar excuses aan en vertelt dat het komt omdat haar moeder alcoholist is. Daar schaamt Sascha zich voor. Rosa vertelt het aan haar moeder en die zorgt er samen met Rosa’s mentor voor dat de moeder van Sascha naar een afkickcentrum gaat en zolang mag Sascha bij Rosa logeren.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik de brugklas? door Francine Oomen"