Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Hoe overleef ik de brugklas? door Francine Oomen

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik de brugklas?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 545 woorden
  • 20 november 2002
  • 567 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
567 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik de brugklas?
Shadow
Hoe overleef ik de brugklas? door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A: zakelijke gegevens. Titel: Hoe overleef ik de brugklas. Schrijver/ster: Francine Oomen. Uitgever: Van Holkema & Warendorf. Jaar van uitgave: 2002 (5de druk). Verhaalsoort: Verhalen over school. B: Samenvatting. Het boek gaat over Rosa die problemen heeft in de brugklas. Rosa is een meisje met blond krullend haar. Ze is een rustig, onzeker maar toch vrolijk meisje van 13 jaar. Rosa is bevriend met Jonas. Ze hebben elkaar op vakantie leren kennen en sindsdien e-mailen ze met elkaar. Jonas is 12 jaar. Hij draagt een bril en is erg behulpzaam. Hij is ook nieuwsgierig naar wat er gebeurt in de brugklas omdat hij volgend jaar zelf ook naar de brugklas gaat. Samen met haar vriendinnen Lidwien en Sascha zit Rosa in de brugklas. Lidwien is net als Rosa een rustig meisje. Sascha durft werkelijk alles en doet ook alles zonder het te vragen. Bij hen in de klas zit ook Esther. Esther wordt gepest omdat ze een bril heeft en rare kleren draagt die haar moeder zelf ontwerpt. Ze wordt Jampotje genoemd. Het verhaal speelt zich af op school. Er gebeuren allerlei dingen met Rosa en haar vriendinnen. Haar problemen bespreekt ze niet alleen met haar vriendinnen maar ook met Jonas. Zo probeert ze alles zo goed mogelijk op te lossen. C: Mening. Het boek Hoe overleef ik de brugklas is echt een boek voor mijn leeftijd omdat er situaties in voorkomen die je ook mee zou kunnen maken dat is herkenbaar. Bijv. Rosa krijgt allemaal pukkels(puistjes), op deze leeftijd (12-13) en dat heb ik ook. Vervolgens vind ik dat het verhaal vlot verteld word omdat ze geen moeilijke woorden gebruiken en het daardoor goed te lezen is. Bijvoorbeeld: “Niemand wil met Esther omgaan. Sascha heeft zo’n beetje de hele klas tegen haar opgestookt. Sascha is met haar grote mond en haar snelle grapjes, net zoals op de basisschool, de populairste van de klas. Rosa heeft het gevoel dat ze toch iets moet doen, ook al is ze bang voor Sascha’s scherpe tong. Ze slikt en haalt diep adem. ‘ waarom pest je Esther eigenlijk zo?’( precies overgetypt zoals het in het boek staat) Tenslotte vind ik de gebeurtenissen uit heb boek verrassend omdat je het niet kunt voorspellen wat er gaat gebeuren. Bijv. Sascha laat samen met haar vriend een tongpiercing laten zetten en haar haren kort laten knippen en blond laten verven zonder het aan haar moeder te vragen.
D: over de schrijver/ster Francine Oomen werd in 1960 in Laren geboren. Sinds ze klein was, heeft ze hobby’s en die zijn altijd hetzelfde gebleven: lezen, schrijven en tekenen. Ze schrijft voor kinderen van alle leeftijden. Francines boeken zijn spannend, grappig en altijd vol verrassingen en fantasie. Ze illustreert en ontwerpt ook boekjes voor peuters en kleuters. Ze heeft drie kinderen Joris, Lotte en Daan
Soorten boeken: voor ongeveer 12 jaar
Waar gaan ze over: ze gaan allemaal over hoe je iets overleefd. Ze vertelt een verhaal over hoe iemand iets heeft meegemaakt en ze geeft daarbij tips. Wat wil ze bereiken: ze willen kinderen voor bereiden op dingen die je allemaal mee kunt maken en dit vertelt ze in een grappig verhaal. Andere boeken: Hoe overleef ik mijn vakantie? Hoe overleef ik het jaar 2000? Hoe overleef ik mijn eerste zoen? Hoe overleef ik mezelf?

REACTIES

A.

A.

AAAA. vanavond is de kinderboeken kijk avond bij ons op school! en ik ga dat boek kopen. of het boek nou duur is of niet! het boek lijkt mij zoo leuk!! xx. Anoniempje.

13 jaar geleden

C.

C.

Ja, dit boek is egt geweldug! Ik heb op een na alle series van hoe overleef k gelezun en alle series van lena lijstje. Ik raad ze aan!

13 jaar geleden

S.

S.

Dit boek iss Echt suuuuuuper ,, Ik doe er mn boekbuhsprekingg oveer !!!! :-)

13 jaar geleden

H.

H.

dit boek is echt zupper ik ga er mijn boekbesprekeng over houden en ik vind dat ik een tien krijg!!

12 jaar geleden

R.

R.

ik vind lezen echt heel saai.
maar dit boek is echt geweldig,
ik vind het echt een leuk boek.
en ik ben echt geen lezer.
ik had eigenlijk geen keus.
maar ik ben tog blij dat ik het gedaan heb,
xxx echt een geweldig boek<3

12 jaar geleden

I.

I.

ik hoe heel erg van hoi boeken!
ik ga er ook mn boekbespreking over houden. en ik vind ook dat ik een hoog cijfer voor moet krijgen!

p.s. heb jij je boekbespreking hoe over gedaan of ga je dat doen? geef dan een reactie en geef je cijfer van wat je van de juf/meester heb gekregen voor dit boek! ik ga het ook doen.

p.s.s. veel suc6 met je boekbespreking!

groetjes

12 jaar geleden

G.

G.

thnxx heeft me erg geholpen bij het maken van mijn boekverslag!

12 jaar geleden

A.

A.

ik vind dit boek tegek!!
ik heb een hekel aan lezen maar dit was het 1e boek van de serie die ik heb gelezen en ik ben nu bezig met de rest.
maar nu koop ik geen boeken meer ik download ze op me ipad
kissies ano

12 jaar geleden

V.

V.

Ik heb morgen een boektoets over hoe overleef ik de brugklas en je kreeg een lijst mee met boeken, daar mocht je uit kiezen. ik zag er iets van HOI bijstaan en dat was (vond ik) het leukste boek dat erop stond. Ik ben best wel zenuwwappig voor de toets! Wish me luck!!!
Groetjeess veerle

12 jaar geleden

B.

B.

moeten een boekverslag maken over dit boek. best moeilijk maar wel een leuk boek. (ben de enige jongen uit mijn klas die dat zegt)

11 jaar geleden

E.

E.

waar gaat het boek over
kan je me alsjeblieft helpen over morgen heb ik me boekbespreking

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik de brugklas? door Francine Oomen"