Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Het woeden der gehele wereld door Maarten 't Hart

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
Boekcover Het woeden der gehele wereld
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 307 woorden
  • 5 maart 2000
  • 40 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
40 keer beoordeeld

Boekcover Het woeden der gehele wereld
Shadow

Het is 1956. Tijdens een evangelisatiecampagne wordt er op klaarlichte dag een politieagent vermoord. De jonge Alexander Goudveyl staat oog in oog met de dader. Die draagt een gleufhoed en heeft een sjaal voor zijn mond. Alex raakt in de ban van het voorval en breekt zijn hoofd over de vraag wie de schutter was. Pas jaren later - als Alex inmiddels getrouwd is - komt …

Het is 1956. Tijdens een evangelisatiecampagne wordt er op klaarlichte dag een politieagent vermoord. De jonge Alexander Goudveyl staat oog in oog met de dader. Die draagt een gleu…

Het is 1956. Tijdens een evangelisatiecampagne wordt er op klaarlichte dag een politieagent vermoord. De jonge Alexander Goudveyl staat oog in oog met de dader. Die draagt een gleufhoed en heeft een sjaal voor zijn mond. Alex raakt in de ban van het voorval en breekt zijn hoofd over de vraag wie de schutter was. Pas jaren later - als Alex inmiddels getrouwd is - komt de waarheid aan het licht.

Het woeden der gehele wereld door Maarten 't Hart
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het woeden der gehele wereld
Maarten 't Hart Dit boek gaat over Alexander en deze jongen is de enige getuige van de moord op een agent, maar hij heeft de moordenaar niet goed kunnen zien. Hij ontdekt dat er verband is tussen een aantal mensen in zijn leven en de agent, omdat deze mensen en de agent allemaal op dezelfde boot probeerden te vluchten in 1940 naar Engeland. Alles lijkt erop dat één van deze mensen de moordenaar is en Alexander doet er vervolgens alles aan om de waarheid te achterhalen. Alexander is een echte buitenstaander, hij wordt altijd gepest. Voornamelijk omdat zijn ouders uit een andere streek komen en daarom ook een ander geloof hebben. En het geloof is heel belangrijk voor de bewoners van Maassluis. Het geloof heeft dus een grote invloed op het leven van Alexander. Omdat hij het gevoel heeft dat hij al een paar keer aan de dood ontsnapt is, één keer in het zwembad waar hij onder water werd gehouden en één keer toen achter hem de moord werd gepleegd en de moordenaar het geweer ook op hem gericht had, daarom was er een zin uit de bijbel die hem constant achtervolgde. Die zin luidde "En het geschiedde op den weg, in de herberg, dat de Heere hem tegen kwam, en zocht hem te doden."Alexander dacht dat God ook hem zocht te doden. Naast het geloof speelde ook muziek een grote rol in het leven van Alexander. Hij kan erg goed piano spelen. In zijn muziek vindt hij de rust en troost die hij nodig heeft, maar zijn muziek brengt hem tevens in contact met de mensen die waarschijnlijk betrokken zijn bij de moord van de agent. Zo is zijn pianolerares één van de betrokkenen en ook de apotheker waar hij op de piano mag spelen is één van de betrokkenen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het woeden der gehele wereld door Maarten 't Hart"