Het web door Joost Heyink

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
Boekcover Het web
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1029 woorden
  • 22 maart 2012
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
4 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2004
Pagina's
159
Geschikt voor
onderbouw vmbo/havo/vwo
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Het web
Shadow

Meg ontmoet in een chatroom Beau, een jongen met wie ze ontzettend leuk kan chatten. Na een tijdje stelt Beau voor om eens af te spreken, maar Meg aarzelt. Is Beau wie hij zegt te zijn? Beau blijkt inderdaad een freak te zijn, maar Meg weet gelukkig te ontsnappen.
Om te voorkomen dat hij nog meer slachtoffers maakt, wil Meg hem ontmaskeren. Samen met haar vrien…

Meg ontmoet in een chatroom Beau, een jongen met wie ze ontzettend leuk kan chatten. Na een tijdje stelt Beau voor om eens af te spreken, maar Meg aarzelt. Is Beau wie hij zegt te …

Meg ontmoet in een chatroom Beau, een jongen met wie ze ontzettend leuk kan chatten. Na een tijdje stelt Beau voor om eens af te spreken, maar Meg aarzelt. Is Beau wie hij zegt te zijn? Beau blijkt inderdaad een freak te zijn, maar Meg weet gelukkig te ontsnappen.
Om te voorkomen dat hij nog meer slachtoffers maakt, wil Meg hem ontmaskeren. Samen met haar vriend Mark begint ze een zoektocht op internet. Ze hebben een waterdicht plan voor het geval de man opnieuw opduikt, dat denken ze tenminste...

 

Het web door Joost Heyink
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

1. bijzonderheden over de schrijver.
Joost Heyink is geboren in Scheveningen is 1946.Hij studeerde en werkte tot 2000 in Groningen. Daarna werd hij schrijver. Hij schreef de volgende boeken;
Jeugdboeken
         De Kwetsplek (2000)
        Katapult (2001)
         De Afgrond (2002)
         Obsessie (2002)
         Het Web (2003)
         Loverboy & girl (2004)
         Zwarte Engel (2004)
         De Indringer (2005)
         Tweestrijd (2006)
         Morgen sla ik terug (2007)
         De Vlucht (2009)
Boeken voor volwassenen
         Proefverlof (2008)
         Het Experiment (2010)

2. inhoud van het boek.
a. in het boek wordt niet echt beschreven waar het verhaal zich af speelt. Maar er wordt wel geschreven over 'het sterren bos'
b. ergens tussen 2000 en 2010. Er staat dat er honderden chatroom's zijn op internet en dat is pas sinds de laatste 10 jaar.
c. Meg is de hoofdpersoon. In de chat room heeft ze meerdere namen (sister,wuftie,truffel,troetel). Bij iedere naam heeft ze een andere persoonlijkheid. Troetel is heel open, terwijl wuftie juist verlegen is.
Mark is in een vriend van Meg hij werkt in het hemel theater. Later raken Meg en Mark verlieft op elkaar.
d. Op een dag ontmoet het meisje Meg in de chatroom Young & lovely de jongen Beau. Meg denkt dat Beau een jongen van 16 is, en kletst wat met hem. De dag erna stelde Beau voor om af te spreken, Meg vertrouwt het niet en denk dat hij een pedofiel is. Om haar gerust te stellen stuurt hij een foto van zichzelf, Hij zegt er bij dat Meg zich in de bosje kan verstoppen en afwachten. Meg besluit te gaan , maar haar vermoeden komt uit. De man rand haar aan in de bosjes, maar Meg kan zichzelf nog los vechten. Toen Meg later op het politiebureau aangifte kwam doen vertelden de politie agenten dat ze niks konden doen. Meg ging samen met haar vriend Mark op onderzoek uit. Eerst gingen ze alle kenmerken opschrijven die Beau altijd met het chatten gebruikte. De kenmerken waren; (((((…))))), dasis, kwil, kga. Als iemand al die kenmerken had was het bijna zeker dat ze de goede hadden. Op een gegeven moment was er een jongen die aan alle kenmerken voldeed. Ze hadden een afspraak gemaakt. Meg en Mark gingen naar het politiebureau om hun plan uit te legen. De politie ging erop in en ging mee naar de afgesproken plek. Daar bleek dat het een echte jongen van 16 te zijn geweest. De politie wilden niet meer luisteren naar Meg en Mark. Meg wilde daarna nog een keer op onderzoek uit. Ze hadden weer iemand gevonden die dezelfde kenmerken had. Nu gingen ze niet naar de politie omdat ze hun toch niet geloofden. Ze hadden afgesproken in een café. Mark zou op de uitkijk staan en Meg in de gaten houden. Ze waren ver voor de afgesproken tijd naar het café gegaan om alles nog even door te nemen. Toen ging Mark weg, hij deed net of hij de auto aan het wassen was. Toen voelde hij een hand op zijn schouder, het was Beau. Hij stak een mes op en dwong Mark om met hem mee te gaan in zijn jeep. Meg zat ondertussen nog steeds te wachten en vond dat het wel erg lang duurde Ze wou net Mark opbellen, alleen zij werd net door Mark gebeld, dacht ze. Toen ze Beau’s stem hoorde wist ze gelijk wat er aan de hand was. Ze moest naar de auto lopen, en mocht van hem de politie niet bellen. Ze zag een vork op een tafel liggen en nam hem mee. Toen ze bij de auto was gekomen werd ze net als Mark vastgebonden in de auto. Meg vroeg aan Beau hoe het kwam dat hij hun plan wist. Hij is altijd ver voor de afgesproken tijd op de afgesproken plaats, hij had ze dus samen gezien en had het plan meteen door. Meg vroeg wat hij nou wou doen. Hij wilde Mark in de rivier gooien en dan Meg verkrachten. Ze reden weg naar een afgelegen plek die ongeveer een kwartier rijden was. Meg probeerde haar vork te pakken, toen ze haar vork had probeerde ze zich los te snijden, het was gelukt, ze was vrij en ging Mark ook losmaken. Ze gingen met ze tweeën keihard in de stoel van Beau trappen, omdat de auto zo wankel is schoot hij naar voren tegen het voorraam aan.
e. Toen de auto tot stilstand kwam probeerde Meg en Mark te ontsnappen alleen beide deuren zaten klem,en ze konden de ramen niet in trappen. Ze konden er maar op 1 manier uit ,door de voorruit, want die was helemaal kapot. Mark schoof razendsnel de benen van Beau weg en Meg kroop over Beau heen. Toen ze er bijna uit was pakte Beau in één keer haar enkels en trok Meg naar achteren. Door het stuk glas dat bewoog in zijn nek liet hij los. Mark en Meg vluchten weg. Een week daarna praten ze na over alles wat er gebeurd was. Meg rapte haar spreekbeurt voor Mark.

3.compositie
a. ja,er is een climax aan het einde van het verhaal bij het auto ongeluk.
b. het verhaal heeft een een open einde.
c. de hoofdstukken vormen een geheel
d. in het vertellers perspectief.
e. het is chronologisch opgebouwd. Er komen ook flashback's voor.
f. nee er komen geen brieven voor.
g. nee er komen geen dromen voor.

4.Literair genre.
Een detectiveroman

5.Titelverklaring.
Het web staat voor het internet.

6.Eigenmening.
Ik vond ''het web'' een leuk boek met veel spaning. Het einde las heel snel weg. Maar ik zou het boek niet nog eens lezen omdat je dan al weet wat er gaat gebeuren.

7.Aantal pagina's
het web heeft 173 pagina's.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het web door Joost Heyink"