Het web door Joost Heyink

Beoordeling 1
Foto van een scholier
Boekcover Het web
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 959 woorden
  • 15 januari 2012
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 1
1 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2004
Pagina's
159
Geschikt voor
onderbouw vmbo/havo/vwo
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Het web
Shadow

Meg ontmoet in een chatroom Beau, een jongen met wie ze ontzettend leuk kan chatten. Na een tijdje stelt Beau voor om eens af te spreken, maar Meg aarzelt. Is Beau wie hij zegt te zijn? Beau blijkt inderdaad een freak te zijn, maar Meg weet gelukkig te ontsnappen.
Om te voorkomen dat hij nog meer slachtoffers maakt, wil Meg hem ontmaskeren. Samen met haar vrien…

Meg ontmoet in een chatroom Beau, een jongen met wie ze ontzettend leuk kan chatten. Na een tijdje stelt Beau voor om eens af te spreken, maar Meg aarzelt. Is Beau wie hij zegt te …

Meg ontmoet in een chatroom Beau, een jongen met wie ze ontzettend leuk kan chatten. Na een tijdje stelt Beau voor om eens af te spreken, maar Meg aarzelt. Is Beau wie hij zegt te zijn? Beau blijkt inderdaad een freak te zijn, maar Meg weet gelukkig te ontsnappen.
Om te voorkomen dat hij nog meer slachtoffers maakt, wil Meg hem ontmaskeren. Samen met haar vriend Mark begint ze een zoektocht op internet. Ze hebben een waterdicht plan voor het geval de man opnieuw opduikt, dat denken ze tenminste...

 

Het web door Joost Heyink
Shadow
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

A. Zakelijke Gegevens

01. Het leven van de schrijver
Joost Heyink (Scheveningen, 1946) is een Nederlandse schrijver. Hij studeerde psychologie in Groningen en had verschillende baantjes, van papiersnijder tot barkeeper. In 1983 werd hij als wetenschappelijk medewerker aangenomen bij de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij dertien jaar werkzaam zou blijven. In 1993 promoveerde hij in de geneeskunde. In 2000 schreef Joost Heyink zijn eerste boek ; De Kwetsplek. Sindsdien volgden nog tien jeugdboeken, uitgegeven door Van Holkema & Warendorf.
Joost Heyink schrijft vooral over spanning, humor en een vleug erotiek, daarmee weet hij zijn boeken boeiend te houden voor de lezers.

02. Het werk van de schrijver
1. Obsessie (2002)
2. Loverboy & girl (2004)
3. Morgen sla ik terug (2007)

03. Soort verhaal
Het boek een liefdes- en detectiveverhaal , er komt een klein beetje liefde tussen en ook een stukje spannende onderzoekjes .

04. De bedoeling van de schrijver
Met het boek ; Het web , wilt hij duidelijk maken hoe gevaarlijk het kan zijn om af te spreken met iemand die je via internet hebt leren kennen. Je weet niet met wie je praat en hij vindt het dus ook onverstandig om zulke risico’s te nemen.

B. Over de inhoud van het boek

05. Inhoud van het boek
Meg houd van zinloos online chatten. In de chatbox Young&Lovely komt ze op een dag Beaux tegen, zelf heet ze Sister. Sister is een van de chatnamen die Meg heeft, iedere naam heeft een ander karakter. Maar sister is Meg zelf. Beaux doet heel geheimzinnig, waardoor Meg geïnteresseerd in hem raakt. Ze maakt een nieuwe chat afspraak. Ze vindt alles heel spannend. Na de derde keer vraagt Beaux of ze een keer zullen afspraken. Meg vindt het eerst geen goed idee, maar als hij een foto van zichzelf stuurt stemt ze toch in. Als dan de dag van de afspraak komt verstopt Meg zich in de bosjes in de buurt van hun ontmoetingsplek. Als ze Beaux dan ontmoet blijkt het een oude man te zijn die gewoon een oude foto had opgestuurd. De man met de grote handen (Beaux) probeert haar dan aan te randen, dit mislukt. Meg gaat naar de politie om Beaux aan te geven. De politie kent de man niet en kan dus niets voor Meg betekenen. Samen met Mark, die in een theater met haar vader werkt aan een optreden, maakt ze een plan om de man in de val te lokken. Door de manier van chatten met elkaar te vergelijken maakt Meg opnieuw een afspraak. Mark en Meg vragen de politie om hulp en die krijgen ze. Uiteindelijk is het loos alarm. De politie is teleurgesteld en wil in volgende gevallen niet meer mee meewerken. Toch geeft Meg niet op. De tweede keer is het wel “ de man met de grote handen” . Hij dreigt Mark te vermoorden als ze niet mee komt. Het gaat dan allemaal bijna mis als ze alle twee in en achterbak vast getapt zitten, maar door een auto ongeluk overlijd “ de man met de grote handen” en ontsnappen Meg en mark.

06. Titel
De titel van het boek luidt: ‘Het Web’. Omdat het verhaal zich voor een groot deel afspeelt in chatboxen op internet, betekent het web hier het internet.

07. Spanning
1. Vertragen -- Toen Meg een afspraak had met : ' Beaux , die ze nog niet kende. Meg moest wachten voordat de onbekende ‘’ Beaux ‘’ er was. Alles werd vertraagd en er werden meer kleine details verteld.
2. Gevaarlijke omgeving -- Meg sprak met een onbekende persoon af ,de plek waar ze afspraken daar liep nauwelijks iemand op straat. Het was een verlaten plek.
3. Onverwachte wending -- De onbekende man ‘’ Beaux’’ was iets heel anders met Meg van plan. Meg gaf de onbekende man een harde trap uit het niets , en daardoor kon ze van hem ontsnappen.

08. Hoofdpersonen
Meg Bloemhart : Meisje van 15 jaar heeft donker haar ,bruine ogen en is klein, ze zit graag op een internet site waar ze kan praten met onbekende mensen.Ze is openhartig, aardig, vrolijk en eigenwijs. Beaux : Beaux is niet zijn echte naam maar zijn schuilnaam in de chatbox waar Meg en Beaux contact met elkaar hebben. Beaux ziet er onverzorgd uit en is een man van 45 jaar.
In het begin van het verhaal is Meg een meisje dat het rustig aan doet en geen risico’s neemt. Later in het verhaal denkt ze dat het geen probleem is om een afspraak te maken met iemand die ze via internet heeft leren kennen.
Beaux is doet zich in het begin van het verhaal voor als een jongen van dezelfde leeftijd als Meg en dat het een mooie jongen is. Later in het verhaal wordt duidelijk dat hij een man van 45 jaar is en iets anders met Meg van plan was.
Het probleem van Meg is dat ze zo snel mogelijk Beaux te pakken wilt hebben , voordat hij met meer onschuldige meisjes iets van plan is. Meg probeert hem samen te traceren via de internetsite waarop ze hem heeft ontmoet. Meg heeft Beaux gevonden met een andere naam en vraagt om een afspraak, dit loopt af op een chaos.
Het probleem van Beaux is dat hij niet goed bij zijn hoofd is en met jonge meisjes wilt afspreken. Het probleem wordt niet opgelost want , hij blijft doorgaan met het lokken van meisjes.


09. Bijfiguren
Ouders van Meg : ( Peter Bloemhard en Karin Bloemhard ) Mark : ( Vriend van Meg ) Havana : ( Een bruine man van ongeveer zestig jaar )
De vader van Meg is een man die graag indruk wil maken met zijn trucs die hij uitprobeert voor de voorstelling in het Hemeltheater.
De moeder van Meg is heel aardig en zorgt er altijd voor dat er een uitgebreid ontbijt op tafel staat. Meg’s moeder houd ook van wandelen in het weekend.
Hanava is een bruine man en doet mee met het toneelstuk in het Hemeltheater. Zijn naam is afgekort van ; H. van A (Hans van Arkel ).

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het web door Joost Heyink"