Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Het verraad van Waterdunen door Rob Ruggenberg

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 237 woorden
  • 10 januari 2015
  • 31 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.2
  • 31 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2006
Pagina's
219
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Het verraad van Waterdunen
Shadow
Het verraad van Waterdunen door Rob Ruggenberg
Shadow
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

Het verraad van waterdunenAuteur: Rob Ruggenberg hij is in 1946 geboren in wassenaar. Hij heeft zelfs een keer gebrobeert om naar Engeland te varen alleen kwam hij niet verder dan katwijk

Uitgegeven: 2006

Pagina's: 219

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Genre: jeugdboek, geschiedenisRobbe is de enige die weet te ontsnappen als de schout en zijn knechten zijn 'ketterse' ouders en hun gezin komen vermoorden. Hij zoekt bescherming bij zijn oom maar wordt door hem verkocht aan een aantal Spaanse soldaten. Vanaf dat moment is Robbe en mochilero, een soort soldatenslaafje, en Robbes leven verandert in een hel. Pas als het kamp waarin Robbe verblijft wordt overvallen en een van de gevangengenomen daders een meisje blijkt te zijn, krijgt hij weer hoop (en durf). Hij helpt haar te ontsnappen en dat is het begin van een spannende vlucht die eindigt op het eilandje Waterdunen, in de monding van de Westerschelde. Vandaar belanden ze in Vlissingen en spelen een belangrijke rol bij de bevrijding van die stad door de geuzen. Met bijrollen voor een geheimzinnige dwerg die in Vlissingen kanonnen afschiet naar de Spanjaarden, een bijzondere zeehond (in het boek beschreven als waterhond) die Lo red uit het water en geuzenleider Bloys van TreslongHet genre is spanning en avontuurMijn mening over dit boek is dat ik het een heel leuk boek vind. Omdat ik geschiedenis heel leuk vind en ik hou van spanende boeken.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het verraad van Waterdunen door Rob Ruggenberg"