Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Het verraad van Waterdunen door Rob Ruggenberg

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Het verraad van Waterdunen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 237 woorden
  • 10 januari 2015
  • 32 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
32 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2006
Pagina's
219
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Het verraad van Waterdunen
Shadow
Het verraad van Waterdunen door Rob Ruggenberg
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Het verraad van waterdunen

Auteur: Rob Ruggenberg hij is in 1946 geboren in wassenaar. Hij heeft zelfs een keer gebrobeert om naar Engeland te varen alleen kwam hij niet verder dan katwijk
Uitgegeven: 2006
Pagina's: 219
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Genre: jeugdboek, geschiedenis

Robbe is de enige die weet te ontsnappen als de schout en zijn knechten zijn 'ketterse' ouders en hun gezin komen vermoorden. Hij zoekt bescherming bij zijn oom maar wordt door hem verkocht aan een aantal Spaanse soldaten. Vanaf dat moment is Robbe en mochilero, een soort soldatenslaafje, en Robbes leven verandert in een hel. Pas als het kamp waarin Robbe verblijft wordt overvallen en een van de gevangengenomen daders een meisje blijkt te zijn, krijgt hij weer hoop (en durf). Hij helpt haar te ontsnappen en dat is het begin van een spannende vlucht die eindigt op het eilandje Waterdunen, in de monding van de Westerschelde. Vandaar belanden ze in Vlissingen en spelen een belangrijke rol bij de bevrijding van die stad door de geuzen. Met bijrollen voor een geheimzinnige dwerg die in Vlissingen kanonnen afschiet naar de Spanjaarden, een bijzondere zeehond (in het boek beschreven als waterhond) die Lo red uit het water en geuzenleider Bloys van Treslong

Het genre is spanning en avontuur

Mijn mening over dit boek is dat ik het een heel leuk boek vind. Omdat ik geschiedenis heel leuk vind en ik hou van spanende boeken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het verraad van Waterdunen door Rob Ruggenberg"