Het verlaten hotel door Mirjam Elias

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Het verlaten hotel
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 693 woorden
  • 28 mei 2012
  • 24 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
24 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2002
Pagina's
287
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Het verlaten hotel
Shadow
Het verlaten hotel door Mirjam Elias
Shadow
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

A.

1.De titel van het boek is ‘’Het Verlaten Hotel’’

2.De Auteur is Mirjam Elias

3.De naam van de uitgever is De Fontein

B.

Ik heb dit boek uitgekozen omdat ik het interessant vind om boeken te lezen over de oorlog en dat soort verhalen, ik houd ook van spannende en komische boeken en dat is dit ook!

C.

1.Het boek heet zo omdat er door de 2e wereldoorlog geen klanten meer komen in het hotel van de ouders van de hoofdpersoon.

2. Eigenlijk is de enige hoofdpersoon Ronny Sweering, hij is 8 jaar oud als de oorlog in 1940 begint, hij heeft blauwe ogen en blond haar. Hij woont in het hotel ‘’Atlantic’’ in Amsterdam. Hij is heel behulpzaam en dat merk je in het verhaal als hij zijn vader wilt gaan redden uit de gevangenis terwijl dat niet echt kan bij en jongen van 10. Hij is aan het einde van het verhaal 13 en begrijpt dan ook meer van de oorlog.

3.Het probleem van Ronny is dat hij niet weet waar de joodse kinderen en vriendjes van zijn school allemaal verdwijnen. Na de oorlog, aan het einde van het verhaal weet hij wat er met ze is gebeurd maar dat houd niet in dat dat leuk is…

4.Ja, Ronny verandert een beetje in het verhaal, als de 2e wereldoorlog aanbreekt wordt hij angstiger maar ook nieuwsgieriger.

5.Het verhaal speelt zich af in Amsterdam en een klein beetje in Noord-Brabant, dat weet ik omdat dat een paar keer wordt genoemd in het boek.

6.Het verhaal speelt zich in de 2e wereldoorlog af, dat weet ik omdat het boek daarover gaat.

7.Wat zijn flashbacks??

8.Ja, het verhaal kan zeker echt gebeurd zijn het is een verhaal dat levensecht word verteld en achter in het boek staat ook dat het waar is. Het verhaal gaat ook over de 2e wereldoorlog en er zijn veel verhalen die redelijk hetzelfde zijn geschreven.

9. Dit boek gaat in één woord over De 2e wereldoorlog.

10.Het verhaal gaat in 10 zinnen over Ronny Sweering die op 8 jarige leeftijd in de 2e wereldoorlog terechtkomt, hij wordt nieuwsgierig omdat er in het hotel waar hij woont allemaal dingen voor hem verborgen worden dan ontmoet hij een joods jongentje die tegenover het hotel waar Ronny woont ondergedoken zit. Ze beleven heel veel plezier totdat Ronny een oorontsteking krijgt terwijl Ronny in het ziekenhuis ligt word Willy het joodse vriendje van Ronny opgepakt. Ronny is daar heel verdrietig over en word nog bozer. Aan het einde van de 2e wereldoorlog ontdekt hij waar al die joodse vriendjes naartoe zijn gegaan…

D.

1. De personen die niet zo’n leuke rol spelen is een groep NSB’ers (om precies te zijn jongens) ‘’De Lojedales’’

2. Ik zou graag de rol van Louise spelen want zij is een heel dapper meisje.

3. Nee, ik kon mezelf niet herkennen in een van de personen.

4. Ik ben het heel erg oneens met een uitspraak van de Duitsers: ‘’Rotjoden’’ omdat dat ook gewoon mensen zijn en er niets is om ze te haten.

5. De schrijver wil het leven van een jong kind in de 2e wereldoorlog duidelijk maken.

6. Een aangrijpend moment in het verhaal vind ik dat Ronny erachter komt waar al zijn joodse vriendjes naartoe zijn gegaan en nu dus dood zijn…

7. Wat is al wel eens heb meegemaakt wat ook in het verhaal staat is ruzie hebben met andere kinderen, en

E.

1. Ik geef het boek een 9 omdat het spannend, leuk, begrijpelijk maar toch wel aangrijpend is.

2. Ik vind het boek spannend het is heel overtuigend en ik wist niet direct in het begin al hoe het verhaal af zou lopen, er kwamen hele grappige stukjes in voor maar ik vond het ook wel heel droevig kortom het was een heel mooi boek!

3. Het einde was best emotioneel, Ronny zag 1 vriend weer terug, maar het kwam een bordje te hangen in het dorp waarop stond wie er allemaal dood waren, daar stond zijn vriendje Willy ook op…

Ik vond het een heel leuk boek en ook leuk om te lezen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het verlaten hotel door Mirjam Elias"