Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Het recht op terugkeer door Leon de Winter

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Het recht op terugkeer
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas tto vwo | 406 woorden
  • 21 maart 2015
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
14 keer beoordeeld

Boekcover Het recht op terugkeer
Shadow

Het jaar is 2024, de plaats is Tel Aviv. Israël is gekrompen tot een zwaarbeveiligde stadstaat. Daar, op dat desolate strookje land, runt Bram Mannheim een bureautje dat ouders helpt hun verdwenen kinderen op te sporen. Zijn eigen zoontje verdween zestien jaar eerder. In zijn vrije tijd werkt hij als vrijwilliger bij de ambulancedienst. Na een bloedige aanslag op…

Het jaar is 2024, de plaats is Tel Aviv. Israël is gekrompen tot een zwaarbeveiligde stadstaat. Daar, op dat desolate strookje land, runt Bram Mannheim een bureautje dat ouder…

Het jaar is 2024, de plaats is Tel Aviv. Israël is gekrompen tot een zwaarbeveiligde stadstaat. Daar, op dat desolate strookje land, runt Bram Mannheim een bureautje dat ouders helpt hun verdwenen kinderen op te sporen. Zijn eigen zoontje verdween zestien jaar eerder. In zijn vrije tijd werkt hij als vrijwilliger bij de ambulancedienst. Na een bloedige aanslag op een grenspost doet Bram een ontdekking die zijn leven opnieuw ingrijpend zal veranderen.

Een zinderende roman van een internationale bestsellerauteur over hoop en wanhoop, waanzin en zelfbedrog, op de puinhopen van een mensenleven.

Het recht op terugkeer door Leon de Winter
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Personages van het boek: 'Het recht op terugkeer' van Leon de Winter.

Bram Mannheim = hoofdpersonage
Ben Mannheim (Bennie) = de zoon van Bram Mannheim
Hartog Mannheim = de vader van Bram Mannheim
Hendrikus = het hondje die Bram kreeg van zijn vader
Rachel Mannheim = Bram's vrouw, en moeder van Ben. (Later scheiden ze).
Eva (Batja) = later de vriendin van Bram, en moeder van Sara het vermiste meisje. Bram en Eva willen samen naar Rusland verhuizen.
Sara = Een vermist meisje, waar melding naar is gedaan bij het bedrijf van Bram en Ikki.

Johny = een man die informatie over Sara zou hebben, en ook een foto van haar heeft waarbij zij dood is.
Samir = een vriend van Ikki, hij geeft Johny door, omdat hij informatie zou hebben over Sara.

Ikki Peisman = de enigste college van Bram (in 2014), ze hebben een eigen bedrijf waarbij ze vermiste kinderen opsporen.
Giotti = een psycholoog die Bram helpt in Princeton door een goed gesprek.
Steven Presser = een hele rijke Amerikaan, die vindt dat Bram zijn kleindochter heeft gered bij een ongeluk. Hij wil Bram van alles aanbieden, en zorgt weer voor contact tussen Bram en Hartog.
Jitzchak Balin = werkt voor de binnenlandse veiligheidsdienst (de Shabak). Hij weet alles van iedereen en laat Bram en Ikki de zelfmoord aanslag bij de poort zelf uitzoeken. Hierdoor komt Bram veel te weten, ook over zijn zoon.
Chaim Protzke = poortwachter, Bram en Max hebben hem gered met de ambulance. Maar Protzke verteld Bram ook dat hij heeft gezien dat de aanslag niet door een raket was, maar dat iemand zichzelf opblies. 
Max = collega waarmee Bram dienst heeft bij de ambulance op de dag van de aanslag.
Diana = de kleindochter van Steven Presser die werd gered door Bram.
Johanson = de man die Bram een baan aanbood in Amerika (het hoofd van de universiteit), en waardoor Bram met zijn gezin naar Princeton verhuisde.
Jana = de tijdelijke vriendin van Hartog.
John O'Connor = aannemer bij het huis van Bram en Rachel in Princeton, Bram vermoord John O'Connor omdat hij hem verdenkt van de moord op Ben, en omdat hij een pedofiel bleek te zijn.
Rita Kohn = onderbuurvrouw van Hartog, verzorgt Hartog als Bram niet kan.
Dov = de man waarmee Bram gewoonlijk ambulance dienst had.
Jo = de eigenaar van een café in Tel Aviv, waar Bram en Eva elkaar soms zien.
Israilov = heeft ben ontvoerd, om hem uiteindelijk ooit een keer zichzelf te laten opblazen.

 


 


 

 

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het recht op terugkeer door Leon de Winter"