1. Titel: Het mirakel van de hond
Schrijfster: Tessa de Loo
Druk: 1988
2. –
3. –
4. –
5. Eerste zin: Het eerste teken dat er iets aan de hand was kreeg Greta, achteraf gezien, toen de motor van haar bromfiets afsloeg.
Laatste zin: Ik ben normaal, dacht ze.

6. Greta is op weg naar huis met haar hondje Joost, als opeens haar brommer afslaat en ze een groot metalen ding voor haar ziet staan. Het lijkt op een ufo en het ding steekt een loopplank uit. Zonder te aarzelen rent Joost zo de loopplank op, de ufo haalt zijn loopplank meteen binnen en stijgt op. Eenmaal thuis gekomen verteld ze het verhaal huilend aan Arnold ( haar vriend ) die haar niet gelooft en vraagt waar Joost uit het mandje is gesprongen, zodat hij hem kan gaan zoeken.

Arnold denkt dat Greta gek is geworden, en laat haar ouders langskomen, waar ze vervolgens het hele verhaal nog is tegen verteld. Greta denkt dat haar ouders haar wel zullen geloven maar zij schakelen een dominee in om met haar te praten. De dominee probeert Greta van het verzinsel af te helpen en zegt dat ze het zich heeft ingebeeld.

Greta begrijpt er niks meer van en bedenkt zich dan opeens dat ze nog een vriendin heeft die zich erg interesseert in de ruimte dus gaat ze naar haar toe. Christine verteld tegen Greta dat ze het moet melden bij de VOVO (de Vereniging van Ongeïdentificeerde Vliegende Objecten). Het komt niet vaak voor dat iemand een ufo ziet. Greta luisterde naar haar vriendin Christine en melde het bij de VOVO. De volgende dag kwam er gelijk iemand langs en hij wou alles weten over het object en de plek waar het gebeurde.

Greta begint te twijfelen aan zichzelf maar bedenkt zich dan toch opeens ze is toch niet gek? Ze gaat naar de plek toe waar alles is gebeurd en begint Joost te roepen als hij komt is ze gewoon gek. Zolang Joost wegblijft, ben ik normaal denkt ze. En ze zet haar hand aan haar mond en roept: Blijf zitten waar je zit en verroer je niet, want de jager is op jacht maar ziet je niet. Er gebeurde niets. Ik ben normaal dacht ze.

7. Het mirakel van de hond is eigenlijk heel simpel te verklaren: Greta zegt dat ze Joost is kwijtgeraakt doordat hij is meegenomen door een ufo, terwijl andere dat niet geloven dus een mirakel.
8. Er zijn helemaal geen hoofdstukken in dit boek het is een groot verhaal.
9. Vertelde tijd: De tijdsduur van dit boek is zo ongeveer een week.
Vertel tijd: ik had een uurtje nodig om het boekje uit te krijgen.
10. Sciencefiction
11. Sciencefiction
12. Ik vond het op zich wel een leuk boekje om te lezen maar ik snap niet hoe de schrijver op zo’n stom idee is gekomen om de hond te laten verdwijnen door middel van een ufo. Ik hou helemaal niet van zulke verhalen met ruimtemannetjes want het bestaat toch niet. Voor de rest vond ik het wel makkelijk om te lezen maar ik zou het niet aan iemand aan raden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het mirakel van de hond"