Het meisje dat verdween door Els Florijn

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Het meisje dat verdween
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo
  • 1 december 2021
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
4 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2010
Punten
4 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Het meisje dat verdween
Shadow

Ditte Stein wordt geboren op de da dat Nederland capituleert. Als haar ouders in 1943 bericht krijgen dat ze zich in kam Vught moeten melden, besluiten ze onder te duiken- zonder Ditte. Zij wordt meegegeven aan een huishoudster, in de hoop dat de SD het kleine meisje met rust laten. Maar het ondenkbare blijkt mogelijk: door toedoen van de burgemeester wordt Ditte ande…

Ditte Stein wordt geboren op de da dat Nederland capituleert. Als haar ouders in 1943 bericht krijgen dat ze zich in kam Vught moeten melden, besluiten ze onder te duiken- zonder D…

Ditte Stein wordt geboren op de da dat Nederland capituleert. Als haar ouders in 1943 bericht krijgen dat ze zich in kam Vught moeten melden, besluiten ze onder te duiken- zonder Ditte. Zij wordt meegegeven aan een huishoudster, in de hoop dat de SD het kleine meisje met rust laten. Maar het ondenkbare blijkt mogelijk: door toedoen van de burgemeester wordt Ditte anderhalve week later al opgehaald en helemaal alleen op transport gezet naar Auschwitz. Daar wordt het driejarige meisje direct na aankomst vergast. 

Lotte, pleegzus van Ditte, overleeft de oorlog en gaat jaren later terug naar het dorp waar ze opgroeide. Daar beleeft ze het verleden opnieuw: de gelukkige jaren voor de oorlog, het onderduiken, maar bovenal het afschuwelijke drama: Ditte die ze nooit meer heeft teruggezien, van wie niets meer terug te vinden is; zelfs geen foto. 

Het meisje dat verdween door Els Florijn
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het meisje dat verdween door Els Florijn"