Havisten uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


Het leven uit een dag gaat over Benny en Gini. In de wereld waarin ze leven kan alles maar één keer gebeuren en duurt je leven een dag, die heel lang duurt. Een dag van ’s ochtends tot ’s avonds of andersom. Omdat alles maar één keer gebeurt kan je ook maar één keer een baby verwekken. Gini en Benny worden verliefd en na de liefdesdaad zijn ze nog zo verliefd dat ze boos worden op de wereld waarin ze leven. Net zoals in onze wereld hebben ze een godsdienst met een hemel en een hel. In de hemel is het net zoals op hun wereld, het gaat eigenlijk gewoon verder. In de hel is er alleen maar herhaling, totdat je je gaat vervelen.  Vervelen was iets dat niet bestond op de wereld waarin ze leefden.

Gini en Benny besluiten om een moord te plegen op een blinde man, om maar in de hel te komen om hun liefde te laten voortbestaan. Ze steken de blinde man dood om te zorgen dat ze de elektrische stoel krijgen en geen gevangenisstraf.

Als Benny in de hel aankomt, realiseert hij zich eerst niet dat hij ergens anders is. Alles ziet er precies zo uit als in zijn eigen wereld. Hij bedenkt zich pas dat hij in een andere wereld is, als de tijd opeens veel sneller gaat en hij nog leeft de volgende ochtend. Na een tijd naar Gini op zoek te zijn geweest komt hij de man die hij vermoord heeft tegen. De man bleek een staatsvijand te zijn geweest en is daarom ook in de hel terecht gekomen.

Om aan geld te komen wordt Benny een mannelijke hoer. Tussen zijn werk door blijft hij op zoek naar Gini. Aan het eind van het boek komt Benny er achter dat Gini uiteindelijk niet in de hel is gekomen, doordat ze nooit met haar hele hart bij de keuze om te moorden stond.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.