Het huis met het blauwe dak door Tineke Hendriks

Beoordeling 10
Foto van een scholier
Boekcover Het huis met het blauwe dak
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 436 woorden
  • 13 mei 2010
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 10
1 keer beoordeeld

Boekcover Het huis met het blauwe dak
Shadow
Het huis met het blauwe dak door Tineke Hendriks
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Boekgegevens:

Titel van het boek: Het huis met het blauwe dak

Naam van de schrijver: Tineke Hendriks

Uitgeverij: Sjaloom

Aantal bladzijdes: 188

Het boek heeft geen illustraties.


Korte inhoud

Jinta is een meisje van veertien jaar. Ze is van Koreaanse kom af, maar geadopteerd door een Nederlands gezin.

Jinta is afgestaan, omdat haar moeder niet getrouwd was toen ze een kind kreeg. En het was ook noch is een meisje! Een jaar heeft haar moeder voor het meisje gezorgd, maar na een poosje kon het echt niet meer. Toen heeft haar moeder haar naar het huis met het blauwe dak gebracht (een kindertehuis) en van daaruit is Jinta geadopteerd. Jinta heet officieel Kim Mi Sook.

Jinsta heeft nooit veel interesse getoond voor haar achtergrond en haar land. Haar adoptieouders hebben vaak geprobeerd haar iets te vertellen over Korea, maar Jinta wil maar niet luisteren.

Als Jinta in de puberteit komt heeft ze veel problemen met haar uiterlijk, ze heeft bijvoorbeeld, volgens haar, kleine lelijke spleetogen. Hierdoor begint ze zich toch af te vragen waardoor dit komt.

Uiteindelijk wilt Jinta toch meer over haar moeder en Korea weten, uit zichzelf schrijft ze een brief naar het bedrijf waarmee de adoptie is geregeld. De brief is voor haar moeder bestemt. Een hele tijd later krijgt Jinta een klein kaartje met een paar woorden erop terug. Jinta vind dit best wel weinig en is aardig teleurgesteld met zo een kort antwoord.

Na een poosje vertelt Jinta haar vader over de brief die ze heeft gestuurd, haar vader stelt voor om naar haar moeder te gaan zoeken. Ook verteld hij haar dat haar adoptiemoeder een keer een meisje heeft gehad, Jinne genaamd, maar dat is dood gegaan.

In de grote vakantie gaat Jinta samen met haar ouders op vakantie naar Tokio. Haar vader moet daar voor zijn werk zijn. Ze besluiten dat ze ook naar Korea zullen gaan om Jinta’s biologische moeder te zoeken.

Als puntje bij paaltje komt gaat Jinta’s adoptievader hellemaal niet mee naar Korea, maar Jinta’s adoptiemoeder en zij gaan wel.

Eenmaal in Korea gaan ze naar het huis met het blauwe dak. En diezelfde vakantie nog staat Jinta oog in oog met haar Biologische moeder. Hellaas valt alles tegen en is het voor Jinta en haar moeder hellemaal niet wat ze ervan verwacht hadden. Jinta’s moeder breekt het gesprek vroegtijdig af en vlucht weg. Terug naar haar huis zoon, man en schoonmoeder.

Jinta vind het erg jammer dat de ontmoeting niks is geworden maar is toch blij dat ze dit heeft gedaan. Vanaf nu af aan stort Jinta zich volledig op haar adoptiegezin. Haar echte gezin.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het huis met het blauwe dak door Tineke Hendriks"