Het Hercynische woud door Simone van der Vlugt

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 570 woorden
  • 24 juli 2007
  • 34 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.1
  • 34 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2005
Pagina's
96
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Het Hercynische woud
Shadow
Het Hercynische woud door Simone van der Vlugt
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
B1 het hercynische woud
Simone v. d. vlucht
B2 het moest…
C1 Het hercynische woud

Het was 55 voor Christus. Rufus loopt ergens in het woud in Germanië.
Rufus is een verkenner in het leger van Caesar. Caesar wil nu Germanië binnen vallen en heeft Rufus er op uitgestuurd. Eerder waren er al 4 op uitgestuurd die zijn niet meer teruggekomen.
Rufus loopt verder in het bos. Na een tijdje ziet Rufus een open plaats en als hij verder kijkt ziet hij de 4 verkenners aan de boom hangen.
Ze zijn opgehangen. Rufus schrikt en rent terug naar het kamp. Als hij bij Caesar komt vertelt hij hem alles. Caesar wordt boos en hij wil nu aanvallen. Hij valt het woud binnen en als ze op de openplek aankomen, kappen ze daar alle bomen. Ze gooien ook een heilege boom weg en rufus gaat er achter aan. Na een tijdje ziet rufus een beer en rent het bos in en vergeet de weg. Hij gaat slapen. Als hij wakker word ziet hij 2 Germanen. Ze slaan hem en hij raakt bewusteloos.

Als hij wakker word zit hij in een kooi. Hij wordt ondervraagt en hij sluit uiteindelijk vriendschap. Caesar komt dichterbij. Nogmaals word Rufus om hulp gevraagd en hij zegt: als alle Germaanse stammen bij mekaar komen dan kun je caesar verslaan. Als caesar nog dichterbij komt gaat rufus op onderzoek en hij gaat richting het Romeinse kamp. Als hij daar aankomt ontdekken de Romeinen hem en Rufus gaat de naar caesar. Dan valt caesar de Germanen aan. De Germanen hadden naar Rufus geluisterd en ze wonnen. De Romeinen trekken zich terug. Rufus gaat het bos in. Daar blijft hij.


D1 de hoofdpersoon is Rufus. Het is een vastberaden persoon die in het Romeinse leger zit. Hij is niet in het leger gegaan omdat hij dat wou maar omdat het een wens van zijn vader was. Eerst wilde Rufus dit niet maar hij is er in gegaan omdat hij zijn vader gedood had en die had Rufus moeder gedood. Daarom is hij in het leger gegaan.

D2 er zijn nu nog 3 personen over wie ik het wil hebben:

1. Caesar iedereen kent hem wel. Hij is een man die Rome regeerde en die er weer eens een stuk land bij wil. Dus hij kiest Germanië uit.
Hij stuurt er eerst verkenners op uit en dan wil hij Germanië aanvallen.

2. Fabus Fabus was de vriend van Rufus. Hij is ook verkenner geworden en verkent nu samen in het Romeinse leger. Ook was hij al vroeger een vriend van Rufus.

3. Brigida zij hoort bij een Germaanse stam. Als ze Rufus ziet is ze smoorverliefd op Rufus en ook andersom. Ze behandelen er kaar goed en Brigida is een lied en aardig mens.


D3 ik vond Rufus wel sympathieke omdat hij goede beslissingen neemt en ook omdat hij zo betrouwbaar vind. Hij neemt goede keuzes

Caesar vond ik niet sympathiek omdat hij alleen maar aan zijn rijk denkt en niet aan anderen. Hij doet het alleen voor zich zelf.

D4 nee ik herken bijna geen gedachtes. Ik ben namelijk nog nooit gevangen genomen.

D5 het te vertellen van het plan van Caesar. Ik zou dat ook wel gedaan hebben want ik vind dat Caesar dat niet had mogen zien.

E ik vind het boek wel spannend maar ook weer niet echt heel erg spannend. Echt leuk vind ik het dus niet echt. Maar het kan er mee door.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het Hercynische woud door Simone van der Vlugt"