Het gulden vlies van thule door Thea Beckman

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Het gulden vlies van thule
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 515 woorden
  • 16 februari 2014
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
1 keer beoordeeld

Boekcover Het gulden vlies van thule
Shadow
Het gulden vlies van thule door Thea Beckman
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Elvira Kamgut “de uitverkorene” die uit het Badense Rijk komt wil graag weten wat er met haar vader is gebeurd en gaat daarom naar de Thuleense gebieden om te kijken of haar vader de gouverneur van Upernavik zich bij de Thulenen heeft aangesloten. Ook drie anderen meiden wilden de Thuleense gebieden in vanwege hun vader maar dan om een hele andere reden. De vader van Shasita, Reni en Hajo Von Birken wilden graag handel drijven met de Thulenen. De Thulenen konden hele mooie vazen maken met een gouden glans erin.

Elvira is de dochter van een onder gouverneur van Upernavik. Hij wordt met een strafexpeditie meegestuurd, het binnenland in. Elvira denkt dat de gouverneur, Kloritz, dit deed omdat Elvira‘s vader klaagde over de dingen die zijn land deed. Elvira, die van Beda de taal heeft geleerd, gaat het binnenland in om hem te zoeken. Haar vader blijkt, waarschijnlijk te zijn doodgeschoten in opdracht van gouverneur Kloritz, maar ze legt contact met de Thuleense Konegazoon Tjalf.

In de tussentijd leren ook de drie slimme dochters van oppergouverneur Von Birken de Thuleense taal. Shasita, Hajo en Reni trekken uiteindelijk het binnenland in om contact met de Thulenen te maken. Ze hopen handelscontacten te kunnen maken met de Thulenen.

Shasita, Hajo en Reni willen naar Holtak, de nieuwe hoofdstad van Thule, waar Elvira al is. Elvira wil vrede, Shasita, Hajo en Reni willen een soort handel. Ze spelen als tolk tussen de Badeners en Thulenen. Thura en de Konega willenvolledige ontruiming van de steden.

De 4 vriendinnen komen na lange tijd terug in Gothab, daar maken ze een verslag voor de onder gouverneur. De Badeners willen Kulus en later ook Upernavik ontruimen. Uiteindelijk wordt afgesproken alle steden terug te geven. Elvira gaat op een dag terug naar Upernavik, daar moet ze een brief geven aan Kloritz. Maar ze wil ook haar familie zien, haar moeder vertellen dat haar vader dood is en zien hoe de toestand daar is. Eenmaal bij Kloritz. Vind Kloritz haar schuldig aan landverraad en sluit haar op. Shasita maakt zich zorgen om haar en trekt er ook op uit, om te zien wat er met Elvira gebeurd is. Het schip loopt vast en zinkt, maar ze weet toch veilig aan wal te komen. Vanaf daar gaan ze verder op reis naar Upernavik.

Als ze onderweg Tjalf en een paar woudlopers tegenkomt, schieten die haar te hulp. Uiteindelijk bevrijd Tjalf Elvira.

Weer in Gothab doen ze opnieuw verslag uit om opnieuw te praten met Thura, alleen nu met de vrouwenraad en de vredesonderhandelaar erbij. Uiteindelijk, nadat Thura de vredesonderhandelaar wat dingen heeft gegeven (die dan aan het Badense Rijk gegeven zijn) wil Thura wel een nieuw contract maken, en zich helemaal overgeven, om dan nog verder te kunnen onderhandelen.

Maar er mag maar een kleine groep Badeners blijven, maar ze moeten wel bereid de Thuleense taal te leren. Elvira, die smoorverliefd op Tjalf is en haar familie bijna niet meer ziet, zal waarschijnlijk in Thule blijven. Ook de dochters Von Birken willen graag blijven. Ze willen niet weg uit het prachtige Thule.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het gulden vlies van thule door Thea Beckman"