Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Het grote gebeuren door Belcampo

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Het grote gebeuren
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 583 woorden
  • 26 juli 2004
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
9 keer beoordeeld

Boekcover Het grote gebeuren
Shadow
Het grote gebeuren door  Belcampo
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke gegevens a. Auteur: Belcampo
b. Titel: Het grote gebeuren
c. Uitgever: Meulenhoff
Plaats uitgave: Amsterdam 8e druk Eerste reactie a. keuze: Ik heb dit boek gekozen omdat ik weinig tijd had om een boek uit te lezen en mijn moeder dit boekje mij aanraadde vanwege het indrukwekkend verhaal en de dikte( of beter gezegd de dunte) b Inhoud: Ik wist dat het over de Dag des Oordeels zou gaan, maar meer was mij niet verteld. 4. Belangrijke hoofdfiguren: a. Belangrijk uiterlijke gegevens: Het gaat over Belcampo, een jonge man met normaal postuur, licht haar en lichte ogen.
b. Karakterschets: Adam is een persoon die overal diep over nadenkt, vooral over de zin van het leven. Hij wil alles weten en probeert overal het achterliggende verhaal te achterhalen; waarom doen de mens zo als zus gebeurt enz. 5. Titel bespreking: a. De titel,Het grote gebeuren slaat volgens mij terug op de Dag des Oordeels. b. Uitleg titel: Het is dan eindelijk zover, de dag der dagen is aangebroken, de grote Dag des Oordeels; Wat een gebeuren! 6. Thema: a. Het onderwerp: Het gaat over een stad; Rijssen, die op een dag plots verandert in een schouwspel van helse wezens en engelen
b. Ik denk voornamelijk amusement, de schrijver schrijft korte verhalen op een amusante manier. 7. Samenvatting: het verhaal begint op een normale dag in Rijssen, Belcampo ziet vanuit zijn zolder raam heel Rijssen op de normale manier ontwaken wanneer hij plots opschrikt door een ijzige gil die alleen maar van de buren vandaan kan komen. Wanneer hij gaat kijken bij de buren ziet hij de buurvrouw bewusteloos in de tuin liggen. Zodra hij naar binnen loopt ziet hij de buurman in aanwezigheid van een zeer vreemd wezen. De rest van die dag verloopt niet zoals alle andere dagen in Rijssen, er dalen steeds meer duivels en engelen neer op aarde en opeens begrijpt Belcampo het; dit moet de dag des oordeels zijn zoals die al vele malen eerder is beschreven. Belcampo vreest voor zijn verdere bestaan en vind een verkleed kostuum en vermomt zich als duivel in de hoop dat de duivels hem als een van hen beschouwen en hem ongemoeid laten. Dan beseft hij dat er nog iemand is die hij niet een verder bestaan in de hel toewenst, de vrouw die hij liefheeft maar getrouwd is, hij voelt zich er verantwoordelijk voor dat zij onzedelijk is en smokkelt haar de hemel in. Aan het einde van de dag, als alle mensen hun plek van bestemming hebben gekregen is Belcampo nog alleen met enkele duivels en driftig zoekend engelen. Nieuwsgierig geworden waarnaar de engelen op zoek zijn waagt hij zich dichter in de buurt waarop hij er achter komt dat hij het onder werp van gesprek is…Hij springt uit zijn duivelse kostuum en word onder begeleiding van drie engelen mee genomen naar de Hemel! 8. structuur: a. Tijd: het speelt zich rond 1943 af. b. Plaats: In Rijssen

c. Duur: anderhalve dag
d. Vertelwijze: vertellers -perspectief. e. Schrijfstijl: Amusant maar toch indrukwekkend 9. Beoordeling: Ik vond het een erg leuk boekje om te lezen, kort maar krachtig is hier zeer zeker van toepassing. Het verhaaltje is goed onderbouwd, je weet waar je aan toe bent zodra je begint te lezen. Belcampo heeft het verhaal schitterend neergezet, vooral de geweldige beschrijvingen van de wezens. De eerste bladzijden zijn leuk maar zetten je nog niet direct aan om snel verder te lezen, maar kom je op bladzijde drie aan, dan lees je hem ook in een keer uit.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het grote gebeuren door Belcampo"