Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Het gevaarlijke venster door Tonke Dragt

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Het gevaarlijke venster
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 8 | 555 woorden
  • 26 februari 2012
  • 38 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
38 keer beoordeeld

Boekcover Het gevaarlijke venster
Shadow
Het gevaarlijke venster door Tonke Dragt
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Waarom heb ik dit boek gekozen:
het is een spannend verhaal en er zit veel avontuur in.

Hoofdstuk 2. De schrijver
Tonke Dragt werd in 1930 geboren in Indonesië, haar echte naam is Antonia Johanna dragt. In 1942 ging ze met haar moeder en twee zusjes naar het jappenkamp toe omdat er oorlog was in Indonesië.

Daar schreef en tekende ze veel op schriftjes en zelfs op wc-papier. Ze heeft samen met haar vriendin het verzonnen verhaal (de jacht op de Touwkleurige) geschreven. Na de oorlog ging ze naar Nederland.
Ze werd tekenlerares.


Haar eerste boek kwam uit en dat was (de verhalen van de tweelingbroer dit boek is uitgekomen in 1961. Ze heeft nog meer boeken geschreven hier zijn wat voorbeelden: de brief voor de koning is uit gekomen in 1989, de robot van de rommelmarkt is uitgekomen in 2003 en dichtbij ver van hier is in 2009 uitgekomen.

Hoofdstuk 3. Over het boek
Er zijn zes verhalen in dit boek en ik vertel er maar twee. De verhalen zijn: het gevaarlijke venster en het was maar een droom.

De hoofdpersonen van Het gevaarlijke venster zijn: Marwen, Iduna en de geest van de rots.

Boven een rots wil ridder Marwen een kasteel bouwen met duizend vensters en samen met zijn vrouw Iduna in het kasteel wonen. Maar elke keer als ze een kasteel bouwden, werd het in de avond afgebroken. Dat kwam door de geest van de rots (een duivel). Hij deed dat omdat het zijn grond was.
Het kasteel kon alleen gebouwd worden als ridder Marwen een contract had afgesloten met geest van de rots waarin stond geschreven dat een venster van het kasteel vervloekt moest zijn. De gene die het venster open doet verliest zijn ziel zei de geest van de rots.

Later bedacht Iduna om de vloek op te heffen. Zodat ridder Marwen zich geen zorgen hoef te maken voor die ene venster. De vloek was opgeheven en ze keken elke nacht naar het ene venster naar buiten.

Het tweede verhaal het was maar een droom zijn de hoofdpersonen: prins Tarne, koning Finbold, prins Gram, prins Helm en meester Santorna.

er kwam is een man en liet een van de foto`s zien van haar dochter. Koning Finbold kreeg toestemming van de man om met haar te trouwen. Ze kregen drie kinderen Helm, Gram en tarne. Na tarne geboorte ging de vrouw dood. En moest koning Finbold hun zelf opvoeden.

Prins Helm en prins Gram zijn weleens naar het verboden bos geweest en kregen straf, maar prins tarne vertelde het zo danig hoe het eruit zag dat hij er ook is geweest! Tarne bleef altijd rondhangen in het kasteel en de koning vond dat hij moet leren vechten. Tarne hield nooit van vechten maar het moest! Als je achttien was moet je de droom aan de koning vertellen.

Toen tarne achttien was vertelde hij niet zijn droom hij werd verbannen en hij ging met een boot naar de zee toe. Er kwam een erge storm op komst en strandde naar het eiland van zijn grootvader. Later ging hij terug naar zijn vader en verdedigde de het volk tegen de zeerovers. Prins tarne won de strijd en werd weer teruggenomen in het kasteel.


Vragen
Hoeveel venster wou ridder Marwen in zijn kasteel?
antwoord:Duizend vensters

Waar is de schrijfster geboren?
antwoord: In Indonesië

Wat was haar eerste boek?
antwoord:De verhalen van de tweelingbroers

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.