Het ei van oom Trotter door Marc De Bel

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Het ei van oom Trotter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 7 | 402 woorden
  • 19 april 2012
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
20 keer beoordeeld

Boekcover Het ei van oom Trotter
Shadow
Het ei van oom Trotter door Marc De Bel
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Beste juf en beste klasgenootjes,

mijn boekbespreking gaat over “Het Ei Van Oom Trotter”

geschreven door Marc De Bel, met tekeningen van Jan Bosschaert. Het boek telt 238 bladzijden. Het vervolg op dit boek is “De Kracht Van Ajajatsoe.”

Alexander is een eenzame jongen die word grootgebracht door de huishoudster Rosine omdat zijn rijke ouders nooit tijd voor hem hebben. Hij vlucht altijd naar de vijver in de tuin als hij zich verdrietig voelt of als hij gepest word door Evert Van Dam, een pestkop uit zijn school. Aan de vijver komt hij pas echt tot rust. Ook zijn leraar meneer Bokkers , is een strenge man die altijd een zweepje bij de hand heeft. Hij durft er zelfs kinderen mee slaan.

Oom Trotter komt op een dag binnenvallen, hij heeft zijn rare auto bij hem die hij “Biebiep” noemt en zet het hele huis op stelten. Eindelijk kan Alexander eens pret maken! Rosine houd helemaal niet van oom Trotter, ze vind hem onbeleefd omdat hij slurpt maar Trotter vind dat juist beleefd. Hij vertelt Alexander over Yam - Yam, een tovenaar uit het dorp van de papoea’s in Nieuw - Guinea. Oom vertrekt terug op wereldreis en geeft Alexander een betoverd krokodillenei van Yam - Yam.

Hij verstopt het ei in een oude w.c. waar zijn ouders nooit komen. ’s Avonds tijdens een onweer hoort Alexander een piepend geluid, hij zet het ei op zijn bed en ziet het openbreken door een klein krokodilletje dat naar buiten komt. Hij noemt het diertje naar de tovenaar Yam -Yam . Alexander schrikt enorm wanneer hij hoort dat Yam -Yam Nederlands verstaat en ook kan praten. Alexander schrikt ook van haar grote, hoe meer ze eet hoe groter ze word.

Op een ochtend volgt Yam-Yam Alexander naar de school. Meneer Bokkers wordt opgegeten door Yam-Yam. De stoere pestkop Evert Van Dam wordt eveneens vastgepakt en plast in zijn broek van grote schrik! De vriendjes van Evert kijken toe met dichtgeknepen neus en vinden hem opeens niet stoer meer! Maar aan de uitgang van de school wachten de bewakers van de dierentuin, ze nemen Yam-Yam gevangen en gebruiken haar als nieuwe attractie. Alexander word op een avond wakker gemaakt door oom Trotter en samen bevrijden ze Yam-Yam. Oom Trotter neemt ze mee naar Nieuw - Guinea. Alexander krijgt een nieuwe juf en wordt niet meer gepest door Evert.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het ei van oom Trotter door Marc De Bel"