Het Dreyse incident door Pieter Aspe

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 283 woorden
  • 30 juli 2007
  • 54 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 54 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1999
Pagina's
282
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Het Dreyse incident
Shadow
Het Dreyse incident door Pieter Aspe
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Pieter Aspe - het dreyse incident
Het boek begint met een moordaanslag op Patrick Claes, een zeer rijk beursmakelaar en bankier. Alhoewel hij de aanslag overleeft, kan of wil hij niet zeggen wie hem neergeslagen heeft. Het belangrijkste aan heel de zaak is voor hem persoonlijk de verdwijning van zijn collectie zeldzame revolvers. Het enige dat overbleef was het Dreyse-pistool waarmee hij neergeslagen was. Het onderzoek lijkt echter gemakkelijk opgelost te worden, want op de kolf worden er vingerafdrukken gevonden, afkomstig van een zekere Stefaan Wille. Deze echter, wordt een tijdje later vermoord terug gevonden.

Op dit moment lijkt nog altijd alles over de collectie pistolen te gaan, maar niets is minder waar: de rode draad in dit verhaal is een diskette, die verborgen zat in een kist met duelleerpistolen. Op deze diskette staat bezwarend materiaal voor heel wat hooggeplaatste mensen, waaronder de premier Godfried Vermast, een Russische maffiabaas Andrej Serov en ook Patrick Claes zelf.


Het plot zit zeer ingewikkeld in elkaar, wat vooral komt door de vele personages: Van Reck, Cardoen, Joyce, Judith, Bobaert, Degruyter, Asselberghs, … . Ze spelen allemaal een belangrijke rol in het verhaal, en iedereen heeft wel iets met bijna iedereen te maken.

Uiteindelijk komt de halve waarheid aan het licht als Joyce op Hannelore toestapt. Joyce is een jonge vrouw die haar rijkdom vergaarde door met de juiste (rijke dus) mannen te slapen, waaronder Claes, Serov en Bobaert. Zij vertelt de politie de verbanden tussen de moorden (ook Van Reck en Asselberghs werden ondertussen vermoord). Uiteindelijk wordt de hele zaak opgelost door een list, uitgewerkt door Joyce en Hannelore, waarbij het de bedoeling was dat Serov en Cardoen tot bekentenissen zouden overgaan. Bij deze list sterft uiteindelijk Serov.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.