Het dolfijnenkind door Patrick Lagrou

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 440 woorden
  • 16 augustus 2006
  • 52 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.9
  • 52 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1992
Pagina's
56
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Het dolfijnenkind
Shadow
Het dolfijnenkind door Patrick Lagrou
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Het dolfijnenkind

Titel: Het dolfijnenkind
Auteur: Patrick lagrou
Genre: Avontuur/detective

Op een dag gaat Marijn naar het dolfinarium, en springt zonder enige reden het water in alsof hij in trans is. Zijn moeder komt hem ophalen en vind het tijd om te vertellen wat er in zijn verleden gebeurd is. ze gaan dan ook naar de plaats waar Marijn echt geboren is: Long Island. Dan blijkt dat hij onderwater is geboren en dat er een dolfijn Derby genaamd, er vlakna ook geboren werd. In het vervolg op deze boeken wordt Marijn ook vaak door hem geholpen (en ook in dit boek).En er blijkt ook dat Marijn zijn vader zogenaamd dood is gegaan op de dag dat Marijn geboren werd. Die vader (Ben Jansen) ligt bij de zogenaamde "spookvuurtoren" begraven. Hij wordt zo genoemd omdat er door een paar mensen sávonds een vreemd licht is gezien. Marijn gaat een paar dagen later op onderzoek uit. Dan blijkt er weer dat tussen die spookvuurtoren en de andere vuurtoren op dat eiland een landignsbaan is. Wanneer hij dus daar heen gaat ziet hij een vliegtuig landen. Waar drugs in zit. Later hoort hij ergens dat er die avond weer een vliegtuig zal landen, maar dat weet hij niet zeker omdat er een orkaan aan zit te komen. Maar hij besluit toch te gaan. Dan ziet hij dat de baas van het hotel daar ook met die drugssmokkel te maken heeft, en dat dat hotel maar een dekmantel was. Dan volgt Marijn Braunschwein(de baas van dat hotel) naar zijn villa, en daar staat in zijn garage een jeep met nóg meer drugs erin. Dan word Marijn ontdekt en hij wordt vastgehouden (met de armen van het hulpje van braunschwein dus niet dat hij opgesloten word ofzo). Dan vertelt braunschwein dat zijn vader is vermoord door scarecrow een van de beste moordenaars. Zodat het een ongeluk leek. Toen ontsnapte Marijn. En dan komt hij erachter dat zijn vader nog leeft doordat de zogenaamde scarecrow Marijn en zijn moeder wilt vermoorden. Maar dan blijkt dat zijn vader te zijn die ook wil weten wat er allemaal in die drugssmokkel gebeurd. Dus eigenlijk was scarecrow vermoord en die vader deed scarecrow zijn kleding aan en hij deed scarecrow zn eigen kleding aan. Zodat het zou lijken dat hij vermoordt was inplaats van scarecrow (sorry dat ik die naam vaak gebruik)

Mijn mening is dat het een leuk boek was en ook spannend maar het is irritant dat het wel best veel met dolfijnen te maken heeft alleen het past niet in de samenvatting omdat de hoofdpersoon er alleen maar geholpen door wordt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

slecht ,sexueel geralateerd, .........

3 jaar geleden

N.

N.

je hebt groot gelijk!!!!!!!

3 jaar geleden

).

).

))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))f'cking

3 jaar geleden

Andere verslagen van "Het dolfijnenkind door Patrick Lagrou"