Het dodenmeer door Darren Shan

Beoordeling 8
Foto van een scholier
Boekcover Het dodenmeer
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas kso | 472 woorden
  • 11 juni 2019
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 8
3 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
220
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Het dodenmeer
Shadow
Het dodenmeer door Darren Shan
Shadow

Inleiding

Mijn boek is Het dodenmeer van Darren Shan.

Het gaat eigenlijk over een half vampier; Darren en zijn beste vriend: Harkat, een van de kleine mensen van meneer Tiny. Meneer Tiny maakt mensen uit lijken. Harkat kan zich niets meer herinneren over zijn jeugdjaren en wie hij geweest was. Meneer Tiny stuurt Harkat op reis naar een plaats die Het dodenmeer heet. Waarschijnlijk gaat deze reis hem het leven kosten en daarom gaat Darren mee. Tijdens de reis komen ze gevaren tegen zoals een panter, draken enz… Als ze uiteindelijk aan het meer komen moet een piraat (die ze onderweg hebben ontmoet) de ziel van Harkat uit het met draken beschermde meer vissen. Als dat gebeurt komt de verdoemde ziel tot leven en gaat hij naar zijn eigenaar. Maar het blijkt dat de piraat een kannibaal is en de ziel van Harkat opnieuw wil vermoorden om daarna op te eten. Harkat blijkt in zijn “vorige leven” een verrader van de vampiers te zijn. Uiteindelijk worden ze gered van de draken. Ze denken dat de verdorde, verwoeste en door monsters overmeesterde plaats een planeet was. Uiteindelijk blijkt het geen planeet te zijn maar de toekomst.  

De auteur

Volledige naam

Darren O'Shaughnessey

En hij schrijft onder de naam: Darren Shan.
Hij is geboren op 2 juli 1972 in London, daarna is hij naar Ierland verhuisd met zijn jongere broer en ouders. Hij is met de reeks waaruit dit boek komt begonnen in 2000. Het boek waarover we nu spreken is de tiende van een reeks van twaalf. De leermeester van dit personage heeft ook een reeks van vier boeken. Ook is er een reeks van tien boeken over demonen. Een reeks voor volwassenen is er ook; The city. Deze reeks bestaat uit drie delen. Hij is nu bezig aan een nieuwe reeks waarvan het eerste boek in het Engels al uit is gekomen.

Illustraties

Er is maar 1 illustratie, de kaft en die is gemaakt door: Wouter van der Struys.

Ik vind het boek goed omdat…

Omdat het heel gedetailleerd is.
Ook is het griezelig en daar hou ik wel van. Het is zeer realistisch en je weet dat het niet echt is maar toch zou het hier om de hoek kunnen gebeuren. Het zit vol humor en soms moest ik zelfs hardop lachen. Vriendschap is ook een belangrijk deel in dit boek, de band tussen vrienden word erg aangehaald.

Ik weet niet of jullie het een goed boek vinden en als dat niet zo is, snap ik dat best.
Ik heb een apart genre en niet iedereen leest dat graag.( Of leest überhaupt.) Maar het is aangenamer als je de delen hiervoor ook hebt gelezen, anders mis je belangrijke achtergrondinformatie. Het gaat ook wel zonder de andere te lezen maar ik vind het fijner zo.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.