Inhoud

  • Personages
  • Plot
  • Thema
  • Symbolen
  • Motieven
  • Tijd
  • Ruimte
  • Perspectief

Personages

Hoofdpersonen
Harry Potter
Zwart haar en een bliksemvormig litteken op zijn voorhoofd. Zijn ouders zijn vermoord door Voldemort, en nu woont hij bij zijn dreuzel-(mensen die niet kunnen toveren)oom, tante en neef. En zijn beste vrienden zijn Ron en Hermelien.

Ron Wemel
Knalrood haar en lang en slungelig, hij is de op-een-na-jongste van het gezin. Hij heeft 5 broers en 1 zusje. Ron is eerlijk en trouw, maar hij word wel snel jaloers.

Hermelien Griffel
Zij heeft bruin krullend haar en super slim. Ze is soms een beetje bazig. Ze is een kind van 2 dreuzels en word dus soms uitgescholden met modderbloedje.

Bijpersonen
Familie Wemel
De familie bestaat uit 9 mensen en 7 daar van zijn kinderen: Bill, Charlie, Percy, Fred, George, Ron en Ginny. En de ouders zij Molly en Arthur Wemel. Ze hebben allemaal ook rood haar. En ze proberen allemaal Harry te beschermen.

Voldemort
Heeft rode ogen en een witte huid. hij vermoord iedereen die zich tegen hem verzet, en hij heeft geen medelijden… zelfs niet met kleine kinderen. Het enige wat hij wil is Harry dood.`

Albus perkamentus
Hij was het schoolhoofd van Zweinstein. Maar helaas was vermoord in het vorige deel van Harry Potter. Hij is de oprichter van de Orde Van De Fenix. En hij was ook nog de vorige eigenaar van de onoverwinnelijke toverstok.

De Orde Van De Fenix
Dat is een groep die is opgericht door Albus en die is tegen het ministerie van toverkunst. Bijna de hele familie Wemel zin bij de Orde. En nog een paar mensen.

Dooddoeners
Dooddoeners zijn de volgelingen van Voldemort. Zij doen alles wat hij zegt.

Plot

Een paar dagen voor dat Harry 17 word, word hij opgehaald door de Orde. En zij nemen hem mee naar een veilige plek. En een paar dagen later gaat hij samen met Ron en Hermelijn op zoek naar gruzielementen om ze te vernietigen. Maar halverwege de rijs gaat Ron weg, en dan gaan Hermelien en Harry door. Een paar maanden later heeft Ron, Harry gered uit het ijskoude water, en hij heeft een gruzielement vernietigt. Als ze dan weer een paar nachten in de magisch vergrote tent hebben geslapen worden ze op gepakt door dooddoeners. Ze weten te ontsnappen naar het huis van Bill en Fleur (de echtgenote van Bill). Van uit daar maken ze een plan om Goudgrijp (de zwaar bewaakte tovenaarsbank) te beroven. Want ze denken dat daar zich een gruzielement bevind, door dat Harry visioenen heeft over de gruzilementen. Bij Goudgrijp wisten ze op de een of andere manier dat ze kwamen, en ze wisten maar net te ontsnappen op de rug van een draak. Ze besluiten om weer terug te gaan naar zweinstein. Voldemort wist ook dat ze daar heen gingen, dus hij hield zich in het Verbodenbos tegen over de school schuil. En zei tegen iedereen dat Harry een uur had om zich over te geven, en anders zou hij de school aanvallen. Harry weigerde om zich over te geven, dus Voldemort viel aan. Na een lange strijd gaf Harry zich toch over. Hij ging naar het Verbodenbos en daar was Voldemort. Hij vuurde de vloek des doods op hem af… en Harry viel, maar zolang Voldemort nog leeft kan Harry niet dood zijn. En uit eindelijk dode Harry Voldemort, en de dooddoeners werden gearresteerd.

Thema

Strijden voor vrijheid

Symbolen

Harry
Omdat hij voor hoop zorgt bij iedereen, waardoor ze toch nog blijven vechten

De Relieken Van De Dood
de lijn in het midden staat voor de onoverwinnelijke toverstok. De driehoek staat voor de mantel van onzichtbaarheid. En de cirkel in het midden staat voor de steen die doden terug kan laten keren.

Het bliksem vormige litteken
Op het voor hoofd van Harry heeft hij een bliksemvormig litteken, die hij gekregen had van Voldemort toen hij Harry wilde doden terwijl hij nog een baby was

Gruzielementen
Een stukje ziel van een persoon, verborgen in een voorwerp. Maar je moet eerst een moord hebben gepleegd. Als je iemand hebt vermoord scheurt er een stukje van je ziel af, en dat stukje ziel kan je in een voorwerp stoppen. En dan is het is bijna onverwoestbaar.

Motieven

Magie
Harry, Ron, Hermelien en nog vele andere zijn tovenaars, ze hebben dus ook allemaal een toverstok. het speelt zich af in een magische wereld.

Vriendschap
Harry, Ron en Hermelien helpen elkaar altijd, maar daarvoor moeten elkaar wel goed kunnen vertrouwen op deze levensgevaarlijke reis. Ze hebben een goede vriendschap met z’n drieën.

Spanning/angst
Tijdens deze reis kunnen er heel vel dingen verkeerd gaan en dan is het soms ook zelfs voor Harry spannend of hij en zijn vrienden blijven leven.

Tijd

Ik weet niet wanner het zich afspeelt want dat word niet aangegeven in het boek, maar ik weet wel wanneer het is geschreven: 2007

Ruimte

Het veehal speelt zich af op veel verschillende plekken. Onder andere Zweinstein, zweindsveld, harry’s geboorte plaats. Maar het grootste deel van het verhaal zwerven ze rond in een onbekend bos.

Perspectief

Het boek is geschreven in de hij/zij perspectief, want het word verteld door Harry. Maar heel soms word het verteld in de schrijvers vorm.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.