Groener gras door Klaas Bond

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 254 woorden
  • 24 juli 2007
  • 53 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.6
  • 53 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2002
Pagina's
144
Geschikt voor
bovenbouw vmbo
Punten
2 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Prijzen
Jonge Jury (2004 Genomineerd)

Boekcover Groener gras
Shadow

Er komt een nieuwe jongen bij Marco in de klas: Ramon Diaz, voor niets en niemand bang en vanaf de eerste schooldag populair bij de meisjes. Marco is onder de indruk van zijn nieuwe klasgenoot. Als blijkt dat Ramon een bewonderaar is van Marco’s voetbaltalent, is hun vriendschap een feit. Is ruil voor een leven waarin meisjes behalve aangestaard ook aangeraakt k…

Er komt een nieuwe jongen bij Marco in de klas: Ramon Diaz, voor niets en niemand bang en vanaf de eerste schooldag populair bij de meisjes. Marco is onder de indruk van zijn nieuw…

Er komt een nieuwe jongen bij Marco in de klas: Ramon Diaz, voor niets en niemand bang en vanaf de eerste schooldag populair bij de meisjes. Marco is onder de indruk van zijn nieuwe klasgenoot. Als blijkt dat Ramon een bewonderaar is van Marco’s voetbaltalent, is hun vriendschap een feit. Is ruil voor een leven waarin meisjes behalve aangestaard ook aangeraakt kunnen worden, leert Marco Ramon zijn traptechniek. Maar elke vriendschap heeft haar prijs en de vriendschap met Ramon Diaz helemaal…

Groener gras door Klaas Bond
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting
Er komt een nieuwe jongen bij Marco in de klas: Ramon Diaz. Marco en Ramon werden bloedbroeders. Marco is heel goed in voetbal en mag in Ajax C1 spelen. Later mag hij zelfs in de A1 spelen en in oranje onder 16.
Door Ramon gaat Marco de verkeerde pad op. Hij begint pillen te slikken en alcohol te drinken. Dit komt ook omdat het niet goed gaat tussen zijn ouders. Hun vriendschap bleef heel hecht tot dat er een nieuw meisje in de klas kwam: Emi. Ze waren allebei verliefd op haar. Ze probeerde elkaar zwart te maken tegenover Emi.
Marco had zich ziek gemeld bij een wedstrijd van Ajax, maar was dat niet. Hij ging naar een disco en daar kwam hij zijn trainer tegen. Hij werd direct uit het team gezet en mocht ook geen voor wedstrijd meer spelen voor oranje onder 16. Hij wist zeker dat Ramon hem had verraden en sloeg hem. Marco nam wraak op Ramon. Toen hij werd geroepen bij de Adjunct liep alles verkeerd af. Ramon stak Klanders neer. Marco werd zo kwaad dat hij het mes af pakte van Ramon en hem bont en blauw sloeg.

Hierna probeerde Marco’s familie weer opnieuw te beginnen. Ze gingen verhuizen dicht bij de studio van zijn vader, zodat hij vaker thuis was, en Marco ging naar een andere school.
Marco veranderde langzaam weer in de oude Marco en kreeg uit eindelijk wat hij wou: verkering met Emi. Hij mocht ook weer bij Ajax voetballen en de wedstrijd van oranje.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

B.

B.

erggg weinig, dit is toch geen verslag?!

10 jaar geleden

Andere verslagen van "Groener gras door Klaas Bond"